۴۰۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان سرایانی خریداری شد

بردبار گفت: در شهرستان سرایان ۲ مرکز خرید گندم فعالیت دارد که وظیفه خرید گندم از کشاورزان و تحویل و حمل به سیلوهای استان را برعهده دارند و تاکنون ۴۰۰ تن گندم مازاد کشاورزان در این دو مرکز خریداری و به سیلوهای استان حمل شده است.

«علی اکبر بردبار» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه گندم به عنوان مهمترین محصول استراتژیک دنیا و کشور از اهمیت خاصی برخوردار بوده و حدود 1800 هکتار از کشت پاییزه در شهرستان سرایان به کاشت گندم اختصاص دارد، ادامه داد: با توجه به تفاوت درجه کیفیت اراضی و آب در سطح شهرستان از لحاظ EC آب و خاک، شرایط اقلیمی و سایر عوامل تاثیرگذار در میزان تولید و عملکرد کاشت، ارقام سازگار با شرایط متفاوت محلی و منطقه ای در دستور کار مدیریت و زارعین این شهرستان است.

 

وی مهمترین ارقام گندمی که در شهرستان کشت می شود را رقم بمی، روشن، ارگ، قدس و کولتیوار محلی سرخ داس عنوان کرد و متوسط عملکرد محصول گندم را در هر هکتار با توجه به تاثیرپذیری آن از عوامل تولید و شرایط اقلیمی مخصوصا بارندگی سالیانه متفاوت و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد کرد.

 


به گفته بردبار در سال زراعی جاری میزان سطح کشت شده گندم یک هزار و ۸۳۰ هکتار می باشد، که در اثر عوامل خسارت زای غیر زیستی مثل سرما، گرما، سیل و تگرگ و شوری همه ساله میزان قابل توجهی از سطح کشت، دچار خسارت با درجات متفاوت می شود.

 


وی با اشاره به اینکه سطح غلات قابل برداشت در سال زراعی جاری با تعداد 11 دستگاه کمباین بومی و تعداد سه دستگاه کمباین مهاجر و 23 دستگاه دروگر در حال برداشت می باشد ازخرده مالکی به عنوان مهمترین عامل کاهش متوسط عملکرد در شهرستان یاد کرد که در کنار سایر عوامل بر میزان تولید عملکرد در هکتار تاثیر معنی داری دارد به طوریکه متوسط سطوح زراعی در غلات 1.2 هکتار است.

 


وی پیش کرد در سال زراعی جاری میزان پنج هزار و ۱۰۰ تن گندم از مزارع شهرستان برداشت شود.

 


مدیر جهاد کشاورزی سرایان در ادامه گفت: در شهرستان سرایان 2 مرکز خرید گندم فعالیت دارد که وظیفه خرید گندم از کشاورزان و تحویل و حمل به سیلوهای استان را برعهده دارند و تاکنون 400 تن گندم مازاد کشاورزان در این دو مرکز خریداری و به سیلوهای استان حمل شده است.

 


وی در ادامه گفت: شهرستان سرایان با دارا بودن ۴۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت که سالانه بالغ بر 21 هزار هکتار آن به زیرکشت می رود، یکی از قطب‌های تولیدی و کشاورزی خراسان جنوبی است.

 


بردبار همچنین ادامه داد: تولید محصولات باغی در سطح بالغ بر 10 هرار هکتار و محصولات زراعی در سطح بیش از هشت یک‌هزار هکتار با تعداد ۹ هزار و ۲۷۳ بهره‌بردار در این شهرستان در حال انجام است.

 


وی با بیان اینکه آب مورد نیاز کشاورزی شهرستان از 541 منبع آبی تامین می شود، سطح زیرکشت محصولات زراعی شهرستان هشت هزار و ۲۰۰ هکتار با میزان تولید ۴۴ هزار و ۳۸۹ تن برشمرد که مهمترین آن‌ها شامل گندم، جو، پنبه می باشد.

 


مدیر جهاد کشاورزی سرایان از مهمترین محصولات زراعی کشت شده در شهرستان غلات اعم از گندم، جو و سورگوم و ارزن و... معرفی کرد که در فصول کشت پاییزه و بهار در شهرستان سطوح قابل توجهی را به خود اختصاص می دهند.

 

 

 

 

کد خبر 1194753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha