به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۲۰ تیر شبستان به شرح زیر است:
یارانه معیشتی ۲۱ تیر واریز میشود
سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد: یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی سه شنبه به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. این یارانه بعد از تغییر روش تخصیص ارز ترجیحی به برخی از اقلام با یارانه نقدی و معیشتی پیشین ادغام و اصلاح شده و به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
بعد از اولین واریز که برای دو ماه اردیبهشت و خرداد صورت گرفت. با دستور رئیس جمهور ثبت نام از جاماندگان آغاز و به اعتراض حدود 5 میلیون نفر رسیدگی شد.
هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۳,۸۴۵,۰۰۰ ریال رسید
امروز (دوشنبه ۲۰ تیر) هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۳,۸۴۵,۰۰۰ ریال، انس جهانی طلا به ۱,۷۴۲.۳۴ دلار، قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۵۰,۲۱۰,۰۰۰ ریال، هر عدد سکه بهار آزادی به ۱۴۱,۹۸۰,۰۰۰ ریال، هر عدد نیمسکه به قیمت ۸۲,۵۸۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه به قیمت ۵۲,۲۴۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی به قیمت ۳۰,۰۲۰,۰۰۰ ریال رسید.
بنابراین گزارش، امروز (دوشنبه ۲۰ تیر) قیمت هر دلار آمریکا در صرافی ملی به ۲۷۸,۸۲۷ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو در صرافی ملی به ۲۸۷,۸۲۲ ریال و قیمت هر پوند به ۳۷۸,۸۱۰ ریال رسید.
نقی شعبانیان، معاون امور جنگل های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور شب گذشته (یکشنبه 19 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه کاشت نهال با گونه مناسبی که بتواند ریزگرد را جذب کند یکی از کارهایی است که در سازمان جنگل ها برای مقابله با ریزگرد ها برنامه ریزی شده است، گفت: ریزگردها به عنوان یک معضل در کشور است، یکی از کارهایی که در این راستا می توان انجام داد، کاشت نهال با گونه مناسبی که بتواند ریزگرد را جذب کند می باشد یعنی سازمان جنگل برنامه ریزی کرد در جاهایی که ممکن است با گونه هایی جنگل کاری کند که بتواند جذب ریزگرد داشته باشد.
بنابراین گزارش، علی محمد طهماسبی دبیر ستاد کشوری مقابله با گرد و غبار نيز در این برنامه با بیان اینکه بر اساس مشکلاتی که در زمینه گرد و غبار برون مرزی داشتیم، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از طرف دولت مأمور به رسیدگی موضوع شد، گفت: ستاد ملی و سازمان محیط زیست در موضوع داخلی گرد و غبار اقداماتی را انجام داده بود همچنین در بحث برون مرزی فعالیت زیادی را در شش ماه گذشته انجام داد که منجر به انعقاد تفاهم نامه هایی شد که با توجه به برنامه عملی که ایران تهیه کرده بود مقرر شد اجلاسی در 21 تیر برگزار شود که 10 کشور در این اجلاس حضور خواهند داشت، در این اجلاس هفت کشور در سطح وزیر و دو کشور هم در سطح معاون وزیر و 5 نهاد بین المللی شرکت خواهند داشت.
اجرای قانون هوای پاک در گرو تامین مالی
کتایون نعمت پور، مدیر کل دفتر محیط کار و محیط زیست وزارت صمت شب گذشته (یکشنبه 19 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه بسیاری از تکالیفی که در قانون هوای پاک به عهده دستگاه های اجرایی گذاشته شده است هزینه ای است که نیازمند تأمین مالی می باشد، گفت: با توجه به این که تأمین مالی انجام نشد بسیاری از موارد به صورت کامل اجرا نشده است.
وی درباره عملکرد وزارت صمت در اجرای قانون هوای پاک افزود: ما حداکثر تلاشمان را با توجه به شرایط موجود کشور انجام دادیم و سعی کردیم تمام بندهایی که به نحوی با وزارت صمت مرتبط می شوند گزارش دهی کامل صورت گیرد و نقص ها برطرف شود.
نعمت پور درباره موضوع خودرو در اجرای قانون هوای پاک گفت: از ابتدای سال 1401 سطح استاندارد آلایندگی خودروها اعم از سبک و سنگین بایستی یورو 6 باشد ولی جلسه ای که در اسفند سال گذشته مبنی بر به تعویق افتادن استاندارد آلایندگی وسایل بنزینی و دیزلی برگزار شد به این دلیل بود که موارد زنجیره وار هستند و دستگاه ها برای این که تکالیف خود را انجام دهند نیازمند هم راستایی می باشند، با توجه به این که باید همه خودروها استاندارد را رعایت کنند، نیازمند سوخت با استاندارد است یعنی اگر سوخت یورو 5 را داشته باشیم می توانیم خودروهایی را تولید کنیم که مطابق استاندارد سوخت حرکت کنند بنابراین توزیع سراسری سوخت باید با استانداردهای لازم وجود داشته باشد تا خودروساز به همان سمت و سو حرکت کند.
۲۴ دستگاه متولی اجرای قانون هوای پاک/طرح اسقاط خودروهای فرسوده تقریبا تعطیل است
پوریا محمدیان یزدی، مدیر کل دفتر حمل و نقل و ترافیک وزارت کشور شب گذشته (یکشنبه 19 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه اسقاط خودروهای فرسوده در کشور به واردات وابسته بود که با قطع واردات خودرو تقریباً اسقاط تعطیل شد، گفت: ولی بر اساس ماده 10 قانون جدید ساماندهی خودرو، موضوع تولیدات داخل هم مشمول سن فرسودگی خواهد شد.
وی درباره تکالیف اجرای قانون هوای پاک که بر عهده وزارت کشور می باشد، افزود: 24 دستگاه در اجرای قانون هوای پاک متولی هستند و تکالیف وزارت کشور هم به عنوان یکی از دستگاه ها در این قانون اعم از ماده 6 که مربوط به معاینه فنی می شود عبارت است از ماده 7 که مربوط به محدوده های ترافیکی در کلانشهرها و شهرداری هاست و ماده 9 و 10 که مرتبط با موضوع نوسازی اتوبوس یا توسعه حمل و نقل عمومی می شود.
مدیر کل دفتر حمل و نقل و ترافیک وزارت کشوربا بیان اینکه وزارت کشور یک نقش در قانون هوای پاک و یک نقش کارگزار میان دار با پیشنهاد سازمان محیط زیست از سال گذشته دارد که هماهنگی بین دستگاه های اجرایی، ستاد و استانداران در 31 استان را از طریق وزارت کشور دنبال می کند، گفت: ما 600 مرکز معاینه فنی سبک و 150 مرکز معاینه فنی سنگین داریم که حدود 20 میلیون خودروی کشور که مشمول معاینه فنی هستند توسط سامانه یکپارچه معاینه فنی که در اختیار وزارت کشور می باشد برای اجرای قانون هوای پاک، آلایندگی آنها سالانه چک و گواهی معتبر برای آنها صادر می شود.
وی با اشاره به اینکه یک مشکل در معاینه فنی موتورسیکلت داریم چون ما در ورودی مراکز معاینه فنی پلاک موتورها را دریافت می کنیم باید اطلاعات آن با شماره گذاری چک شود، گفت: متأسفانه اطلاعات موتورسیکلت های کشور در بانک شماره گذاری پلیس دارای نقص است و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد هویت بخشی به موتورسیکلت ها باشیم، چون بعضاً موتورها به نام کارخانه سازنده است و هنوز نقل و انتقال مالکیت برای موتورسیکلت انجام نشده است.
مدیر کل دفتر حمل و نقل و ترافیک وزارت کشور درباره نوسازی خودروهای فرسوده گفت: خودروهای فرسوده با توجه به ابطال آیین نامه ماده 8 و تعریف سن مرز فرسودگی که باز هم دچار مشکل شد و آیین نامه ای که سازمان محیط زیست دوباره به دولت پیشنهاد داده بود برگشت خورد بنابراین سازمان محیط زیست در حال تعریف جدیدی برای سن مرز فرسودگی می باشد و در صورتی که این اتفاق بیفتد ستاد حمل و نقل سوخت که در وزارت راه و شهرسازی قرار دارد باید متولی موضوع اسقاط باشد، اسقاط در کشور به واردات وابسته بود که با قطع واردات خودرو تقریباً اسقاط تعطیل شد ولی بر اساس ماده 10 قانون جدید ساماندهی خودرو، موضوع تولیدات داخل هم مشمول سن فرسودگی خواهد شد.
نظر شما