«مسعود ویژه» در گفت و گو با خبرنگار شبستان در همدان گفت: لباس و پوشش یکی از محوریترین مولفه های سبک زندگی ایرانی – اسلامی است که در سالهای گذشته به عنوان مسئلهای ارزشی و اجتماعی مطرح بوده و امروز تبدیل به یک مسئله هویتی شده است که همچون پرچمی نشاندهنده باورها، ارزشها و پایگاه فکری و فرهنگی فرد و جامعه است لذا پرداختن به مسئله پوشش با رویکرد هویتی و بررسی موانع پیشروی ترویج مد و لباس ایرانی و اسلامی ضرورت دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به ظرفیت های بسیار بالای فرهنگ و هنر ایرانی - اسلامی در ورود به عرصه مد و لباس، اظهار کرد: مطالعات درخصوص پوشاک آیینی و محلی استان و دیگر شهرها؛ همچنین لباس های محلی نشان دهنده این سبقه تاریخی و هنری است.
وی طراحی لباس های آیینی ایران را به شدت جذاب و مدرن با رنگ بندی های شاد و زیبا دانست و افزود: این طرح ها آنچنان غنی و هنری است که با کمی دستکاری به روز می شود و قابلیت استفاده عمومی دارد.
وی کاهش آسیب های اجتماعی در حوزه پوشاک و همچنین فراهم ساختن فضای رقابتی در بین فعالان این عرصه و ترغیب بانوان به پرهیز از انتخاب و مصرف الگوهای بیگانه را از اهداف دیگر این جشنواره برشمرد.
ویژه با بیان اینکه چهارمین جشنواره مد و لباس استان همدان (25 تیر ماه) در ۲ بخش اصلی و ویژه برگزار می شود ، ادامه داد: بخش اصلی جشنواره شامل سه محور در حوزه طراحی مانتو اجتماع بانوان، طراحی مانتو مجلسی و مناسبتی و طراحی پوشش اداری بانوان شاغل در دستگاههای دولتی به همراه سرپوش مناسب است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بخش ویژه جشنواره را هم مختص طراحی چادر و مقنعه عنوان کرد و گفت: توجه به عناصر بومی و حوزه های فرهنگ استان مطابق با ارزش های اسلامی، استفاده از الگوها و سبک های اصیل و نوین ایرانی اسلامی در پوشش مبتنی بر نمادهای فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی، ترکیب پارچه های چند رنگ بومی و ساخت مجموعه زیبا در طراحی لباس و الهام از صنایع دستی و مواد اولیه این صنایع در طرح لباس ها؛ از جمله مواردی است که در این جشنواره باید مد نظر قرار بگیرد.
نظر شما