نیازمند تدوین قوانین در حوزه فعالیت حجاب استایل ها در فضای مجازی هستیم

خرمدره با بیان اینکه قوانین در حوزه فعالیت حجاب استایل ها در فضای مجازی هستیم، گفت: رشد حجاب استایل های مذهبی، اصلی ترین آسیب زیست عفیفانه در جامعه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، اولین نشست از سری نشست های تخصصی بانوی وطن با موضوع حجاب و عفاف به میزبانی رادیو گفت و گو و با همکاری رادیو گفتگو و موسسه راوینو برگزار شد. در این نشست که با محوریت مساله حجاب استایل ها برگزار شده، مریم سادات خرمدره استاد دانشگاه و طراح مد، با تاکید بر مساله جهان شمولی مدگرایی توسط نظام لیبرالی بیان داشت: از آنجا که یک مکتب تحلیل روانگرا در سطح جهان پشت قضیه مد و الگوسازی نوع پوشش جامعه وجود دارد، جهت‌دهی و مدیریت الگوهای داخلی حائز اهمیت است. اتاق فکر مدگرایی در کشورهای لیبرالی با دو سویه متفاوت سودمندی اقتصادی و ترویج فرهنگ لیبرالی در حال صادرات مد به کلیه جهان می باشند.


وی با اشاره به نقش پررنگ و فزاینده بلاگرها و سلبریتی ها در حوزه حجاب و عفاف خاطرنشان کرد: بازوی اصلی مدگرایی در جهان را در حال حاضر سلبریتی ها و بلاگرهای اینستاگرامی به خود اختصاص می دهند، پوشش این افراد دیگر در ذیل اختیارات خود نبوده و برای هرپوششی با یکی از برندها همکاری می کنند. از جاستین بیبر گرفته تا سایر سلبریتی ها برای حضور در فضای عمومی با دریافت پولهای هنگفت، پوششی را تبلیغ می کنند که برندهای بزرگ جهان دیکته می کنند. متاسفانه مساله بلاگری پوشش در ایران نیز باب شده و این مساله به قدری در لایه های مختلف اجتماعی و فرهنگی رسوخ پیدا کرده که حتی جامعه مذهبی و با پوشش اسلامی را نیز درگیر خود کرده است. بلاگرهای فراوانی در فضای مجازی به ویژه اینستاگرام با تبرج و خودنمایی به تبلیغ پوشش اسلامی حضور دارند که لزوما ماهیت شخصیتی این افراد مبتنی بر مبانی دینی نبوده است. آنچه امروز به این گونه افراد اطلاق می شود، اصطلاح حجاب استایل بوده که با استایل و نماد حجاب؛ در ظاهر سعی در تبلیغ پوشش اسلامی دارند ولی در باطن یک نوع بیزنس و درآمدزایی صرفا با پوشش اسلامی دیده می شود و همین امر تبعات فراوانی را خواهد داشت.


دکتر خرمدره رفتار دوگانه حجاب استایل ها در مواجهه با مقوله حجاب را یکی از اسیب ها جدی آینده برشمرده و افزود: تناقض رفتار غیراسلامی و پوشش اسلامی توسط حجاب استایل ها موجب ایجاد یک نوع دوگانگی و تناقض میان جوانان و نوجوانان شده و باورهای آن هارا تخریب می کند. نمونه بارز آن را می توان در استحاله خانم آناشید حسینی به عنوان یکی از حجاب استایل های مطرح مشاهده کرد که متاسفانه ایشان خود را در فضای مجازی الگو و نماد حجاب اسلامی معرفی کرد و افرادی بسیاری را همراه ساخته ولی در حال حاضر پوشش وی کاملا متفاوت شده و دیگر شاهد پوشش اسلامی نیستیم.


این استاد دانشگاه در این راستای قانونمند کردن فعالیت حجاب استایل ها راهکار اساسی دانسته و در این باره افزود:‌ باید تعریف دقیقی از استانداردهایی برای فعالیت حجاب استایل ها در فضای مجازی از یک طرف و نزدیک کردن سبک زندگی پشت و جلوی دوربین آنها به هم صورت پذیرد و مسئولین به این امر اهتمام بورزند تا فعالیت حجاب استایل ها چون ریشه های دینی و ارزشی دارند، قانونمند سازند. 


وی در عین حال افزود: هم صدایی و هم افزایی مسئولین و وجود قانون و جلوگیری از اعمال سلیقه های اجرایی در دوره های مختلف مدیریتی امری ضروری است که متاسفانه تا اینجا شاهد این هم صدایی نبوده ایم.

کد خبر 1195527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha