به گزارش خبرگزاری شبستان، مجید فراهانی با اشاره به برنامه اصلاح سیاست ارزی دارو، اظهار کرد: به اذعان همه کارشناسان نحوه یارانه پرداخت یارانه داور در حال حاضر اثربخشی لازم را ندارد و دولت سیزدهم این شیوه را اصلاح میکند، به نحوی که یارانه به جای پرداخت به واردکننده یا تولیدکننده دارو از طریق پوشش بیمهای به مردم و مصرفکننده نهایی پرداخت میشود.
وی افزود: برای اصلاح شیوه پرداخت یارانه دارو تمهیدات و آمادگی لازم در سطح دولت شکل گرفته و حتی تفاهمنامهای در قالب تقسیم کار ملی با زمانبندی مشخص برای دستگاههای ذیربط تدوین شده است؛ همانطور که رییس جمهور هم گفتهاند این طرح بهگونهای اجرا خواهد شد که هزینههای دارویی مردم افزایش پیدا نکند.
معاون سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: یکی از موضوع مهمی که مورد توجه در تفاهمنامه بود این است که جمعیت کشور پوشش بیمهای کامل شوند؛ بیش از ۶ میلیون نفر تا به امروز بیمه شدند و منابع آن از منابع بودجه سال جاری که مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان در جدول تبصره ۱۴ پیشبینی شده تامین میشود.
فراهانی تاکید کرد: داروهای جدیدی که پیش از این پوشش بیمهای نداشتند، با اجرای این طرح افزایش قیمت خواهد داشت، اما این افزایش به مردم نخواهد رسید و حتی این داروها هم از طریق پوشش بیمهای در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اهمیت تقویت بیمهها برای اجرای این طرح؛ گفت: از ابتدای سال تا الان ۸ هزار میلیارد تومان از تخصیص اعتبارات مصوب سازمان بیمه سلامت تخصیص داده شده تا بیمه سلامت بتواند همه بدهی خود را به مراکز درمانی مختلف طرف قرارداد پرداخت کند، همچنین بیمه نیروهای مسلح هم بهصورت صد در صدی تا این مقطع زمانی مبلغ تخصیص داده شده را دریافت کرده است.
معاون امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در اواخر خردادماه امسال ۸ هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت بهداشت قرار داده شد و ۸ هزار میلیارد تومان نیز هفته گذشته تخصیص داده شد.
فراهانی تاکید کرد: از وزارت بهداشت درخواست شد فهرست کلیه طلبکاران شرکتهای دارویی و ملزومات پزشکی به طور مستقیم اعلام شود تا بدهی آنها به طور کامل پرداخت شود، لذا بدهی دانشگاههای علوم پزشکی و بیمهها به شرکتهای دارویی و ملزومات پزشکی کاملاً پرداخت میشود.
وی در پایان تاکید کرد: برای حضور قوی بیمهها در این طرح ملی هفته بعد بهصورت علیالحساب نیز مبلغی پرداخت خواهد شد.
نظر شما