به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، در سالروز ميلاد امام کاظم(ع) شهر قم سراسر غرق در شادی و سرور است و مردم ولایی این شهر با چراغانی خانهها، مساجد و تکایا به جشن نشستهاند.
بر اساس این گزارش مجاوران و زائران کریمه اهل بیت (س) در حرم مطهر آن حضرت حضور پیدا کرده اند تا در کنار بارگاه نورانی آن حضرت به جشن و شادمانی بپردازند.
همچنین مردم این عید بزرگ را به یکدیگر تبریک میگویند و به صورت خودجوش با آذینبندی در نقاط مختلف شهر، این روز را به شادی می گذرانند.
همچنین به مناسبت سالروز ولایت آن حضرت از شب گذشته در حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران برنامههایی از جمله مداحی، سرودخوانی و سخنرانی در حال برگزاری است.
مسجد مقدس جمکران نیز شاهد زائرانی است که با رعات پروتکل های بهداشتی از شب گذشته به این مکان مقدس آمده تا این میلاد فرخنده را به ساحت مقدس امام زمان(عج) تبریک بگویند.
مراسم شب میلاد امام کاظم علیه السلام شب گذشته بعد از نماز مغرب و عشا با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، مداحی عباس حیدرزاده و قرائت دعای توسل با حضور هیأت جانبازان استان قم به همراه شعر خوانی و اجرای سرود، تواشیح، مسابقه و اهدای متبرکات فاطمی برگزار شد.
امروز نیز مراسمی از ساعت ۱۱:۳۰ در شبستان امام خمینی(ره) با قرائت و ترتیل قرآن کریم، سخنرانی حجت الاسلام معصوم اسماعیلی و مداحی سیدرضا جدا برگزار و ظهر میلاد نیز بعد از نماز عصر مراسم مولودی خوانی با صدای حسن حیدرزاده اجرا می شود.
عصر میلاد امام کاظم علیه السلام نیز مراسمی همراه با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین ناصر خلج و مداحی عباس جوشقانیان برگزار خواهد شد.
مراسم شام میلاد امام موسی بن جعفر علیه السلام نیز امشب بعد از نماز عشا با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سیدحمید میرباقری و مداحی سیدعلی حسینی نژاد به همراه شعر خوانی و اجرای سرود، تواشیح، مسابقه و اهدای متبرکات فاطمی برگزار می شود.
امام موسی بن جعفر (۱۲۷ یا ۱۲۸-۱۸۳ق) معروف به امام موسی کاظم و ملقب به کاظم و باب الحوائج هفتمین امام شیعیان دوازده امامی است. ایشان در سال ۱۲۸ قمری، همزمان با انتقال قدرت از امویان به عباسیان متولد شد و در سال ۱۴۸ق پس از شهادت پدرش، امام صادق(ع)، به امامت رسید. دوران ۳۵ ساله امامت او با خلافت منصور، هادی، مهدی و هارون عباسی همزمان بود. ایشان چندین بار توسط مهدی و هارون عباسی زندانی شد و در سال ۱۸۳ق در زندان سندی بن شاهک به شهادت رسید.
دوره امامت امام کاظم(ع) با اوج قدرت خلافت عباسی همزمان بود و ایشان در برابر حکومت وقت، تقیه میکرد و شیعیان را نیز به این کار سفارش مینمود؛ از این رو موضعگیری صریحی از امام هفتم شیعیان در برابر خلفای عباسی و قیامهای علوی مانند قیام شهید فخ گزارش نشده است. با وجود این، ایشان در مناظره و گفتگو با خلفای عباسی و دیگران تلاش میکرد از خلافت عباسیان مشروعیتزدایی کند.
مناظرات و گفتگوهایی از موسی بن جعفر با برخی عالمان یهودی و مسیحی در منابع تاریخی و حدیثی نقل شده که در پاسخ به پرسشهای آنان بوده است. در کتاب مسند الامام الکاظم بیش از سه هزار حدیث از وی گردآوری شده که شماری از آنها را برخی از اصحاب اجماع روایت کردهاند.
امام کاظم(ع) برای ارتباط با شیعیان، سازمان وکالت را گسترش داد و در مناطق مختلف، افرادی را به عنوان وکیل تعیین کرد. از سوی دیگر، حیات امام کاظم(ع) همزمان با بروز انشعاباتی در شیعه بود و فرقههای اسماعیلیه، فطحیه و ناووسیه با آغاز امامت او و فرقه واقفیه پس از شهادت او شکل گرفت.
منابع شیعه و سنی، علم، عبادت، بردباری و بخشندگی وی را ستوده و ایشان را کاظم و عبد صالح لقب دادهاند. بزرگان اهل سنت به امام هفتم شیعیان به عنوان یک عالم دینی احترام میگذاشته و همچون شیعیان به زیارت قبر او میرفتهاند. حرم امام کاظم(ع) و حرم نوهاش امام جواد(ع) در منطقه کاظمین در شمال بغداد، به حرم کاظمین شهرت دارد و زیارتگاه مسلمانان بهویژه شیعیان است.
نظر شما