رویداد هم افزایی مدیریت ایران گلچینی از مجموعه های راهگشا برای حل مشکلات مردم است

عبودتیان با اشاره به نقش مردم در حل مشکلات بزرگ کشور مانند جنگ تحمیلی و دفاع مقدس گفت: رویداد هم افزایی مدیریت ایران گلچینی از مجموعه های راهگشا برای حل مشکلات مردم است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سید احمد عبودتیان در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد رویداد هم افزایی مدیریت ایران گفت: نقطه تمایز جمهوری اسلامی با سایر نظام ها این است که فلسفه و ساحت جمهوری اسلامی حضور مردم است و در روز 12 فروردین مردم به جمهوری اسلامی ایران نه یک کلمه بیشتر و نه کمتر رأی دادند و امام در پیامی خواندنی آن روز را آغاز امامت امت نامگذاری کردند که به نام جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شد.

 

مشاور و دستیار ویژه رییس جمهور در امور مردم سازی دولت تصریح کرد: در حقیقت مردم در اداره نظام جمهوری اسلامی خود را اداره حکومت سهیم می دانند که با نظامات رایج دنیا تناقض دارد. امام (ره) از نقطه آغاز جمهوری اسلامی ایران انتخاب نوع حکومت را بر عهده مردم گذاشتند و تعبیر امامت امت را به کار بردند و از همان ابتدای انقلاب اسلامی مسئولیت حل بسیاری از مسایل را بر عهده آحاد مردم قرار دادند.

 

وی ادامه داد: امام با رویکردی بسیار ساده از کسانی که در حوزه سوادآموزی آموزش دیده بودند، دعوت کرد تا این آموزش خود را در اختیار مردم قرار دهند و چند سال بعد به طور خودجوش جهاد آغاز شد و مساجد و تکیه ها و حسینیه ها وارد میدان شدند.

 

عبودتیان یادآور شد: امام (ره) پس از پیروزی انقلاب 15 تا 16 نهاد را با الگوی مردمی در نظام اسلامی شکل داد و اوج این حل مسئله با حضور مردم در جمهوری اسلامی جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بود که به دست مردم حل شد.

 

وی با اشاره به فرمان امام (ره) به تشکیل بسیج و سپاه تصریح کرد: حضور مردم در عرصه های مختلف بهداشت و درمان، دفاع و جهاد، سازندگی از جمله الگوهایی بود که امام (ره) پایه گذاری کردند. امام توانستند با این الگو در جنگی که در مقابل ما 30 کشور به صورت نابرابر حضور داشتند با اتکا به نیروی مردمی مسئله جنگ را به جایی بکشاند که یک وجب از خاک ایران را دشمن تصرف نکرد و موجبات پیروزی نظام اسلامی فراهم شد.

 

وی با بیان اینکه شاهد آن هستیم که در دو دهه اخیر نظام فکری دولت ها تا حد زیادی از حضور مردم فاصله گرفته است، گفت: بخشی از این رویکرد مربوط به الگوبرداری از غربی ها است که باید بگوییم آنها تنظیم گر خوبی در حکومت نیستند. جهاد سازندگی اوج حضور مردم است اما امروز شاهد آن هستیم که غربی ها اولین افرادی هستند که نظام جهاد سازندگی را مطالعه می کنند اما ما آن قدر غرق در حوزه حکمرانی هستیم که از برجستگی و ارزشمندی آن غافل شدیم و ارزش آن برای ما برجسته نیست.

 

وی گفت: جهاد یک برنامه حضور مردم در سازندگی است که امام (ره) با ایجاد انگیزه در نیروهای جهادی با تکیه بر عناصر فطری مردم برنامه ها را هدایت می کردند که بعدها این حرکت ها به نهادها و سازمان های مختلف تبدیل شدند.

 

وی یادآور شد: جنگ را مردم اداره کردند، جنگی که هزاران سختی در پی داشت اما حوزه سازندگی که بسیار سهل تر و راحت تر است را دولتی دنبال می کنیم. ما از جنگ نتیجه می گرفتیم و می توانیم از حضور مردم در سازندگی الگوبرداری کنیم اما این موضوع نادیده گرفته شد و بعضا اتفاقات ناخوشایندی هم رخ داد و مردم حضورشان در حکمرانی کمرنگ شد اما در جایی که نیاز به حضور مردم باشد، راه هایی را برای کمک به مردم پیدا می کنیم تا با حضور و سازماندهی مردمی مواجه باشیم.

 

وی با اشاره به کنترل و پیشگیری از کرونا با حضور حلقه های مردمی یادآور شد: اوج حضور مردم در حل مسایل و مشکلات در موضوع کرونا بود در حالی که بهداشت و اقتصاد دنیا فلج شده بود، مردم با الگوهای سابق خود در کنترل این بیماری موفق شدند و با تاسی از مشی شهید سلیمانی در این مبارزه پیروز شدند. 98 درصد مردم به مشی سلیمانی در این موضوع عاری گفتند.

 

وی ادامه داد: مواسات، الگوی دقیق دینی در مردم یاری در موضوع کرونا است در حالی که اقتصاد دنیا فلج شده بود اما مردم با پویش های انسانی مختلف اتفاقات بزرگی را رقم زدند.

 

وی تصریح کرد: وقتی به جریان های مردمی اکتفا می کنیم، اتفاقات بزرگی رخ می دهد. حضور مردم و تشکیل دولت اسلامی مطالبه رهبر انقلاب است و شالوده این موضوع و نظام حکمرانی اسلامی مردم هستند.

 

مشاور و دستیار ویژه رییس جمهور در امور مردم سازی دولت گفت: حضور مردم در حکمرانی اسلامی مثال خون در کالبد انسان است که اگر این خون درست حرکت نکند، نارسایی های زیادی ایجاد می شود. بنای ما حضور مردم در حکمرانی بود که امام (ره) و رهبر انقلاب همواره بر این موضوع با گسترش حضور مردم در حکمرانی تاکید داشتند.

 

وی با اشاره به دولت سیزدهم با عنوان دولت مردمی اظهار کرد: وعده اصلی دولت، دولت مردمی است که یکی از مقدمات آن ایجاد شبکه دستیاران بود که با حضور مردم در سه حوزه شاهد شکل گیری آن هستیم که حوزه اول تصمیم سازی است. باید مردم در حوزه تصمیم سازی حضور داشته باشند و این تصمیمات با بدنه جامعه همخوانی داشته باشد.

 

وی ادامه داد: مشارکت در اجرا حوزه دوم است که در این حوزه هنوز شاهد این اتفاق نیستیم اما در گذشته جنگ و دفاع مقدس شاهد حضور تمام اقشار مردم بوده است.

 

وی گفت: نظارت حوزه سوم است و بحث جدی ای که می تواند مشکلات را حل کند. نظارت آحاد مردم در تمام حوزه ها عمومی و فراگیر است و می تواند از بسیاری از مشکلات پیشگیری کند.

 

وی خاطرنشان کرد: رویداد هم افزایی مدیریت ایران مطلعی است که می تواند آغاز بسیاری از حرکت ها باشد که ما در ابتدا با موانع جدی مواجه هستیم.

 

وی گفت: ابتدا باید آمادگی و احساس مسئولیت در آحاد مردم وجود داشته باشد که البته به دلیل برخی از رفتارها مردم در این حوزه آمادگی حضور ندارند.

 

عبودتیان با اشاره به تشکیل حلقه های میانی مردمی اظهار کرد: تشکیل این حلقه ها برای تسهیل امور بسیار موثر است و نکته مهم دیگر این است که مسئولان و مدیران باید خودشان مردمی باشند، در میان مردم حضور داشته باشند تا کارشان سالم تر، با کیفیت تر، به دور از فساد، اختلاس و سایر انحراف ها باشد.

 

وی گفت: رویداد هم افزایی مدیریت ایران گزیده ای از کمک های مردم در حل منطقی مسایل اجتماعی است که گرد هم آمدند و نمونه ای از گلچین مجموعه های راهگشا برای حل مشکلات مردم است که باید مسئولان به تاثیر آنها باور داشته باشند که البته در این موضوع نیازمند خط شکنی ابتدایی هستیم.

 

کد خبر 1197918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha