بانوان نقش موثری در نهادینه‌سازی فرهنگ صحیح ترافیک دارند/ عابران پیاده به عنوان بزرگ‌ترین قربانیان حوادث رانندگی

بیگلری گفت: بانوان به عنوان پرورش دهندگان نسل آینده، نقش بسزایی در نهادینه سازی فرهنگ صحیح ترافیک در جامعه دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «نصرالله بیگلری» امروز(۳۰تیر) در «کارگاه آموزشی بانوان فرهنگ‌یار ترافیک» دستگاه‌های اداری که با همکاری امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در سالن همایش راهنمایی و رانندگان استان برگزار شد، از روند فزاینده مرگ و میر عابران پیاده در مازندران انتقاد و اظهار کرد: عابران پیاده ۶۰ درصد از فوت‌شدگان ناشی از تصادف در مازندران را تشکیل می‌دهند.

 

رئیس پلیس راهور مازندران با بیان این که افراد سالخورده بیشتر از سایر عابران پیاده بر اثر تصادف در مازندران  فوت می‌کنند  ، افزود : در مجموع ۴۰ درصد عابران پیاده‌ای که پس از تصادف فوت می‌کنند ، بیش از ۶۰ سال سن دارند .

 

وی خواستار اتخاذ تدابیر لازم برای استفاده شهروندان از پل‌های عابر پیاده شد و گفت : ۲۹۷ پل عابر پیاده در استان وجود دارد ولی تنها پنج درصد عابران پیاده از آنها استفاده می‌کنند. 

 

بیگلری غیراستاندارد بودن پل‌ها از جمله برقی نبودن را مهم‌ترین علت خودداری مردم از تردد بر روی این سازه‌های آهنی برشمرد.

 

وی نصب و فعالیت دوربین‌های هوشمند پایش تصویری را هم در کاهش تصادفات و مرگ و میرهای ناشی از آن موثر دانست و خواستار جدیت بیشتر برای افزایش نصب اینگونه دوربین‌ها در جاده‌های استان شد .

 

بیگلری به ۱۱۴ نقطه حادثه‌خیز استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه امسال تنها در دو نقطه مشکل حل شد.

 

وی بر ضرورت نصب و راه‌اندازی دوربین ثبت تخلفات و پایش تصویری هوشمند در مناطق مختلف مازندران تاکید کرد و  افزود: این دوربین‌ها، علاوه بر ثبت تلخفات رانندگی و کاهش بار ترافیکی ، در ایجاد امنیت عمومی در جامعه نیز نقش بسزایی دارند.

 

رئیس پلیس راهور مازندران به ترافیک کمربندی غربی در مرکز استان اشاره کرد و آن‌را ناشی از وجود مرکز میدان‌بار در این نقطه دانست که قرار بود پیش از این به محل دیگر انتقال پیدا کند اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

 

وی افزود: در صورت عملی شدن این اقدام علاوه بر کاهش بار ترافیک دسترسی شهروندان نیز به این میدان‌بار در جاده ساری- قائمشهر آسان‌تر خواهد شد.

 

بیگلری ادامه داد: بنا به گزارشات پزشکی قانونی سالانه ۱۷ هزار نفر بر اثر تصادفات فوت می‌کنند که ۳۲ یگان و ارگان به‌طور غیرمستقیم و ۸ ارگان به‌طور مستقیم در بروز این حوادث نقش دارند.

 

وی نقش راهداری‌ها و شهرداری‌ها را در کاهش تصادفات برون و درون شهری مهم دانست و خواستار مطالبه جدی مردم برای علل این حوادث شد.

 

بیگلری تاکید کرد: تمامی بریدگی‌های جاده‌های مازندران باید به دوربرگردان‌های استاندارد تبدیل شود تا بتوان از سوانح رانندگی جلوگیری کرد.

 

وی افزود: زنان به عنوان کنشگران جامعه و همچنین به عنوان تربیت‌کنندگان هسته‌های مرکزی نیاز به آموزش مستقیم و غیر مستقیم دارند و پلیس راهنمایی و رانندگی استان مازندران این آمادگی را دارد تا آموزش‌های لازم را به این قشر از جامعه به‌عنوان "بانوان فرهنگیار ترافیک" ارائه کند.

 

بیگلری افزود: همراهی زنان جامعه با اقشار مختلف در قالب طرح بانوان فرهنگ‌یار ترافیک و در راستای توسعه انضباط ترافیکی در سطح مواصلاتی درون و برون شهری استان موجب موفقیت این طرح می‌شود.

 

نقش زنان در فرهنگ‌سازی ترافیک

رئیس آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور مازندران، در ادامه نقش بانوان را در آشنایی کودکان با قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و فرهنگ ترافیک مهم دانست و گفت: نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می‌دهند و از این تعداد حدود ۶۰ درصد راننده هستند که در صورت آموزش و توانمندسازی درست می‌توانند به عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم و موثر در اصلاح فرهنگ ترافیک عمل کنند.

 

«یعقوب تقوی» به طرح بانوان فرهنگیار ترافیک اشاره کرد و افزود: در قالب این طرح آموزش تعدادی بانوان فرهنگیار ترافیک از سوی راهنمایی و رانندگی اجرا  و این بانوان با دریافت حکم به ایفای نقش در این حوزه می‌پردازند.

 

وی موتور سیکلت‌سواران و عابران پیاده را مهم‌ترین تهدید در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد و گفت: بیشترین مرگ‌ومیر مربوط به این دو گروه است.

 

تقوی افزود: بخش عمده‌ای از فرهنگ سازی به دست زنان صورت می‌گیرد زیرا آنها مربیان جامعه و خانواده بوده و نقش محوری در آموزش به فرزندان، همسران و برادران خود دارند.

 

وی به استفاده عموم از پل هوایی در جهت کاهش تصادفات تاکید کرد و مکانیزه شدن پل‌ها را برای سهولت در تردد الزامی دانست.

 

اصلاح فرهنگ راهنمایی و رانندگی؛ نیاز امروز جامعه

معاون دفتر امور زنان و خانواده استانداری مازندران نیز در ادامه گفت: با توجه به نقش موثر زنان در آموزش و ترویج و انتقال فرهنگ پلیس راهنمایی و رانندگی این طرح را اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران جهت بهره‌گیری و جلب مشارکت زنان در فرهنگ‌سازی رعایت اصول صحیح رانندگی و پیشگیری و کاهش سوانح اجرا می‌کند.

 

«روفیا مجیدی» بر لزوم اصلاح و تغییر رفتارهای اجتماعی از جمله راهنمایی و رانندگی اشاره و اجرای آن را نیاز امروز جامعه دانست و افزود: یكی از ضرورت‌های امروز همگانی شدن آموزش در زمینه فرهنگ‌سازی ترافیكی است كه باید از همه ابزارها، امكانات و نیروهای تاثیرگذار و مرجع جامعه بهره گرفت.

 

وی گفت: فرهنگ‌سازی در زمینه رعایت صحیح قوانین راهنمایی و رانندگی باید در تمام حوزه‌ها و سازمان‌ها به عنوان یك وظیفه مهم، ملموس باشد و البته زنان به‌عنوان همیاران ترافیک می‌توانند در این زمینه نقش اثرگذاری داشته باشند.

کد خبر 1198147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha