به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، هیات داوران اولین جشنواره مطبوعات شرق کشور متشکل از «اکبر قاضیزاده، فریدون صدیقی، محمود مختاریان، علیرضا کتابدار و مهرداد خلیلی» در آیین اختتامیه جشنواره منطقه ای شرق شور بیانیه ای به شرح زیر صادر کردند:
«جشنوارههای مطبوعات اعم از ملی، منطقهای و محلی رویدادی مبارک است که میتواند تاثیری چشمگیر در ارتقای سطح روزنامهنگاری کشور داشته باشد. اولین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور همراه با بخش موضوعی «جهش تولید با معرفی پروفسور معتمدنژاد» و تجلیل از مدافعان سلامت و کرونا اختصاص داشت.
در این جشنواره 479 اثر از روزنامه نگاران استانهای خراسانجنوبی، خراسانرضوی، خراسانشمالی، سیستان و بلوچستان، کرمان، جنوب کرمان و یزد به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. که 380 اثر مورد بررسی دبیرخانه قرارگرفت و ارزیابی 94 اثر از سوی داوران مورد تایید قرار نگرفت.
در بخش خبر اصول اولیه خبرنویسی در بسیاری از اخبار دیده نمی شود، قواعد لیدنویسی متاسفانه رعایت نشده است و چندین اثر ارسالی با تاسف شبیه گزارش بودند تا خبر پیشینه و ارایه جزئیات در اخبار دیده نمی شود و بیشتر آثار شامل وی گفت و وی افزود بود.
در بخش تیتر بعضی تیترها به رغم خوب بودن تکراری و بعضی کلیشهای و فاقد خلاقیت حداقلی بودند متاسفانه بعضی تیترها یک نقل قول ساده هستند.
در بخش گزارش، کم دقتی در انتخاب سوژه و عدم آشنایی با مدلهای مختلف گزارش و پرداخت نوشتار ضربههای جدی به فعالیت گزارشگران وارد کرده است.
در بخش سرمقاله دقت بیشتر و توجه ویژه به رویدادهای محلی، خبری گرچه مشهود بود، اما تلاشهای چشمگیری در این بخش را شاهد بودیم. درمورد یادداشت فراموش نکنیم توجه به ساختار یادداشت شامل ورودی، بدنه شامل پارگرافهای مرتبط بهم و پایان بندی مرتبط با ورودی در بسیاری از آثار دیده نمیشود.
در بخش موضوعی جشنواره آثار در خورشاًن پدر روزنامه نگاری نوین ایران بسیار کم و در بخش جهش تولید تعدادی از آثار ارائه شده نوید حضور کارهای با کیفیت بهتر از نظر محتوا و ساختار حرفهای در جشنواره های بعدی می دهند. در بخش مدافعان سلامت و کرونا روزنامه نگاران این چند استان بهترین یادداشت ها با نگاههای متفاوت درباره کرونا نوشته بودند که الحق تمامی آنها شایسته تقدیر هستند.
در مجموع، نگاه دقیقتر به سوژهها و پرداختن عمیق به جزئیات، تاکید بیشتر بر سوژههای محلی و بومی، پرهیز از کلیگویی و تطویل کلام و تاکید بر رعایت ایجاز، بیان مستند و به دور از حُب و بُغض مسایل و رعایت تکنیکهای عرصههای مختلف روزنامهنگاری اصولی هستند که رعایت آنها نقش بسزایی در اعتلای سطح آثار خواهد داشت.
شایان تاکید است عدم آشنایی جمعی از شرکت کنندگان در جشنواره با تکنیکهای روزنامهنویسی، موضوع و محتوای اغلب آثار را تحتالشعاع قرار داده است که به باور هیات داوران برگزاری کارگاههای آموزشی برای آشنایی با شیوههای مختلف روزنامهنگاری ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
هیات داوران هر چند احتمال خطاهای سهوی را در ارزیابیهای خود منتفی نمیداند ولی با تمام توان کوشیده است در کمال بیطرفی و تنها با رعایت معیارهای علمی و حرفهای، آثار برجستهتر را برگزیند. بدیهی است معرفی آثار برتر به معنای نادیده گرفتن اعتبار و ارزش سایر آثار نیست.»
گفتنی است: نتایج داوری جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور در دو بخش حرفه ای و موضوعی به شرح زیر اعلام شد:
الف: بخش حرفه ای
۱- بخش سرمقاله و یادداشت
رتبه نخست: سعید احمدیان از ماهنامه نگین قهستان (خراسان جنوبی) برای سرمقاله باعنوان «تنهایی زرشک و زعفران در جنگ اقتصادی»
رتبه دوم: مهدی لکزی از روزنامه صبح زاهدان برای سرمقاله با عنوان «تقسیم سیستان و بلوچستان تاکتیک یا استراتژی»
رتبه سوم مشترکاً به «فاطمه رجب زاده دقاق» از هفته نامه پایش شهر ما (خراسان رضوی) برای سرمقاله با عنوان «ما را به سخت جانی خود این گمان نبوده» و «احسان احمدی تنگانی» از دو هفته نامه روشنفکری کرمان برای سرمقاله با عنوان «پهناورترین استان کشور در تب بی آبی خواهد سوخت».
هیأت داوران اثر با عنوان «زندگی در گلویم گیر می کند» عارفه اصغری نیا از هفته نامه چکله (خراسان جنوبی ) و اثر با عنوان «فردا عصر سلیمانی است» غلامرضا بنی اسدی از روزنامه شهر آرا (خراسان رضوی) را شایسته قدردانی می داند.
۲- بخش تیتر
رتبه نخست: هیأت داوران هیچ تیتری را واجد اخذ رتبه نخست ندانستند.
رتبه دوم مشترکاً به سعید احمدیان از ماهنامه نگین قهستان (خراسان جنوبی ) با تیتر گزارش ویژه از مشکلات زرشکاران قاین «صورت سرخ یاقوت سرخ کاران» و «هدی رضوانی پور» از ماهنامه نگین رسا (کرمان) با تیتر «دستی برتار عشق، چشمی بر پود جان»
رتبه سوم مشترکاً به «فاطمه محمدی» از دوهفته نامه یزدان کرمان با تیتر ابر پروژه انتقال آب خلیج فارس به منطقه گل گهر با حضور وزیر صمت افتتاح شد «موج خلیج فارس در دل کویر»
و «سمیه دهقانی» از روزنامه امروز خراسان جنوبی با تیتر سیل شهریور ماه محک مدیریت بحران شده «در گل ماندگان»
۳- بخش خبر
هیأت داوران هیچ اثری را واجد احراز رتبه اول ، دوم و سوم ندانسته و روزنامه زعفران از خراسان جنوبی را برای مجموعه اخبار ارسالی شایسته تقدیر اعلام نموده است.
۴- بخش گزارش
رتبه نخست: «سوگل دانایی» از روزنامه پیام ما (کرمان) برای گزارش با عنوان «جنوب شرق در غبار گم شد»
رتبه دوم: «رقیه رحمتی راد» از خبرگزاری مهر (سرپرستی خراسان جنوبی) برای گزارش با عنوان «چاه شور فرسنگ ها زیر خط فقر»
رتبه سوم: «ایمان مهدی آبادی» از روزنامه آوای خراسان جنوبی برای گزارش با عنوان «آتش اعتیاد زیر درختان قبرستان»
ب: بخش موضوعی
۱- جهش تولید
برگزیده : «الهام مهدی زاده» از روزنامه شهر آرا (خراسان رضوی ) با عنوان گزارش «ایست قاچاق به دانش بنیان ها»
هیأت داوران اثر «فرزانه زراعتی» از خبرگزاری فارس (سرپرستی خراسان رضوی) با عنوان اثر «گپ و گفتی با آقای سنگی ایران / کار آفرینی که خودرو و باغش را فروخت تا اشتغال زایی کند»، «غلامحسین دباغ یزدی» از دوهفته نامه آوای کاشمر (خراسان رضوی) را با عنوان «پیچ و خم های مشکلات دامداران در سال جهش تولید» و اثر «ناهید آروین خیبری» از خبرگزاری ایرنا (سرپرستی خراسان جنوبی) را با عنوان «افزایش تولید، با اصلاح نژاد دام در فردوس» را شایسته قدردانی می داند.
۲-معرفی پروفسور معتمدنژاد
برگزیده «زهرا بهروزی فر» از روزنامه آوای خراسان جنوبی برای اثر با عنوان «رسانه، شاخص و عاملی برای دگرگونی»
۳-مدافعان سلامت و کرونا
برگزیده «حسین هرم پور مقدم» از روزنامه آوای خراسان جنوبی با عنوان اثر «ده خطای راهبردی ما درباره کرونا »
هیأت داوران اثر «ایمان مهدی آبادی» و «حمیده دادرس مقدم» از روزنامه آوای خراسان جنوبی با عنوان «ضعف سیستم ایمنی استان مقابل هجوم گردباد کرونا» را شایسته تقدیر می داند.
نظر شما