شکاف در درون کابینه آل خلیفه در خصوص عادی‌سازی روابط

اقدام وزیر زن بحرینی در قبال سفیر رژیم صهیونیستی در منامه، نشان داد حتی در درون کابینه رژیم آل خلیفه نیز درباره عادی‌ سازی روابط منامه با تل‌آویو اجماع وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکوثر، اخیراً در منزل سفیر آمریکا در منامه مراسمی برگزار شده که در آن «ایتان نائیه» سفیر رژیم صهیونیستی در بحرین نیز حضور داشت. در جریان این مراسم، خانم «می بنت محمد آل خلیفه» وزیر میراث فرهنگی بحرین از مصافحه با سفیر رژیم صهیونیستی خودداری کرده است. 

چهار کشور عربی امارات، بحرین، سودان و مغرب، سال 2020 با فشار و وساطت دولت وقت آمریکا و بدون توجه به جنایات رژیم صهیونیستی ضد فلسطینیان، روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی کردند. در میان این 4 کشور، بیشترین مخالفت با عادی‌سازی روابط از سوی مردم بحرین انجام شد.

سابقه جنبش‌ها و رفتارهای مدنی در بحرین از دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بیشتر است. رژیم آل خلیفه که در بحرین قدرت را در اختیار دارد، هم بومی این کشور نیست و هم با مخالفت اکثریت جمعیت بحرین مواجه است. بر همین اساس، رژیم آل خلیفه سیاست تغییر ترکیب جمعیتی بحرین را از دهه‌های گذشته در پیش گرفت که البته منجر به همسویی بیشتر جمعیت بحرین با این رژیم نشده است. 

عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز از جمله سیاست‌هایی است که رژیم آل خلیفه اتخاذ کرد، اما اکثریت جمعیت بحرین با آن مخالفت کرده است. مردم بحرین بارها با برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز مخالفت خود را با هر گونه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نشان دادند. شمار زیادی از گروه‌های سیاسی بحرینی نیز در این مسیر با مردم این کشور همسو هستند. با وجود مخالفت‌های گسترده، اما رژیم آل خلیفه ضمن سرکوب تظاهرات و بدون توجه به نظر مردم بحرین، مناسبات با رژیم تل‌آویو را توسعه داده است. 

اقدام خانم «می بنت محمد آل خلیفه» وزیر میراث فرهنگی بحرین در دست ندادن با سفیر نشان داد که نه تنها سیاست سرکوب صداهای مخالف عادی‌سازی جواب نداده است بلکه حتی در درون کابینه رژیم آل خلیفه نیز اجماعی در حمایت از عادی‌سازی وجود ندارد. همین موضوع نیز عصبانیت پادشاه بحرین را در پی داشته و حمد بن عیسی آل خلیفه، این مقام زن بحرینی را برکنار کرده است. 

موضوع دیگر این است که خانم «می بنت محمد آل خلیفه» وزیر میراث فرهنگی بحرین، بی‌توجهی به سفیر رژیم صهیونیستی را در منزل سفیر آمریکا انجام داده است. به عبارت دیگر، این وزیر بحرینی هم با سیاست دولت آمریکا در پیگیری توسعه روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و هم با سیاست دولت منامه در عادی‌سازی روابط با رژیم اشغال‌گر مخالفت کرده است. 

اقدام وزیر بحرینی با استقبال گروه‌های فلسطینی مواجه شد. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیه ای اعلام کرد، موضع «می بنت محمد آل خلیفه» وزیر میراث فرهنگ بحرین بیانگر موضع حقیقی و اصیل ملت این کشور در حمایت از حقوق ملت فلسطین و مخالفت با ادغام دشمن اصلی و مرکزی امت در منطقه است. جنبش حماس در این بیانیه تأکید کرد، امت اسلامی و عربی مخالف هرگونه اقدامی در جهت عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی خواهد بود. 

نکته پایانی اینکه؛ اقدام خانم «می بنت محمد آل خلیفه» وزیر میراث فرهنگی بحرین در قبال سفیر رژیم صهیونیستی در منامه این پیام را نیز برای رژیم آل خلیفه دارد که اگرچه مخالفان عادی‌سازی با سرکوب مواجه شدند، اما عادی‌سازی روابط آتش زیر خاکستری است که دامن رژیم آل خلیفه را خواهد گرفت و مشروعیت این رژیم را نیز بیش از گذشته زیر سوال برده و به پایین‌ترین میزان رسانده است.

کد خبر 1199124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha