از چهار زبر تا خدا؛ لشکر انصار استان همدان خط شکن عملیات مرصاد

رزمندگان استان همدان در عملیات مرصاد نقش مهمی داشتند؛ آنها با ایجاد خاکریز در تنگه چهارزبر مانع پیشروی دشمن شدند؛ خاکریزی که شهید صیاد شیرازی، ساخت آن را کار ملائک دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان- سمیه مظاهری: عملیات مرصاد فصل زرینی بر کتاب ماندگار هشت سال دفاغ مقدس است؛ نبردی سخت که استان همدان در آن نقش مهمی داشت. مرداد 1367 وقتی نیروهای سازمان موسوم به مجاهدین خلق پس از امضای قطعنامه بین ایران و عراق و پایان 8 سال جنگ وارد خاک میهن شدند؛ لشکر انصارالحسین(ع) همدان در برابر آنها ایستاد.

آنها با مقاومت و ایستادگی اجازه پیشروی بیشتر منافقان را ندادند تا سایر نیروهای کمکی برسند. رزمندگان همدان در تنگه چهارزبر خاکریزی زدند که جلوی منافقان را گرفت؛ خاکریزی که شهید صیاد شیرازی، ساخت آن را کار ملائک دانست.

محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به نقش ارزشمند مردم استان همدان در هشت سال جنگ تحمیلی چنین گفته است: «همدان شاید از جهتی یک استثنا در طول هشت سال دفاع مقدس باشد.

اولین نقطه‌ای که در آغاز جنگ، ستون زرهی عراق در آستانه ورود به سرپل ذهاب در تنگه قراویز متوقف شد؛ حاصل رشادت رزمندگان استان همدان بود و آخرین نقطه‌ای که درست در همان مسیر در پایان جنگ، گلوی استکبار به سرکردگی مزدوران بعثی و منافقان را فشرد؛ تنگه مرصاد بود.».

کارنامه تاریخی استان همدان در انقلاب و جنگ تحمیلی به کوشش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در مجموعه کتاب «روایت انصار» بیان شده است.

این مجموعه شامل «از الوند تا قراویز»، «استقرار در دامنه قراویز تا تشکیل تیپ محمد رسول‌الله(ص)»، «بهار 82»، «رمضان در کوشک»، «عملیات والفجر2»، «عملیات والفجر 5، خیبر، عاشورا و بدر»، «عملیات والفجر 8»، «عملیاتهای جزیره مجنون»، «عملیات کربلای 4»، «عملیات کربلای 5»، «عملیات کربلای 8، نصر 4 و بیت‌المقدس 2» و «قراویز تا مرصاد» عنوان جلد یکم تا دوازدهم مجموعه «روایت انصار» است.

جلد دوازدهم این کتاب با عنوان «قراویز تا مرصاد» در 3 فصل و 18 بخش تدوین شده که فصل اول شامل معرفی سازمان مجاهدین خلق از شکل‌گیری تا ترورهای ناجوانمردانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و اقدامات جنایتکارانه در همدان است.

فصل دوم بررسی تحولات کشور از ابتدای انقلاب تا پذیرش قطعنامه 598 شامل وضعیت سیاسی، نظامی و اقتصادی ایران پیش از تجاوز عراق تاشرح عملیات‌های متعدد و پذیرش قطعنامه است.

فصل سوم هم شامل روند تحولات جنگ پس از قطعنامه 598 و تشریح کامل عملیات فروغ جاویدان و عملیات مرصاد بوده و واکنش عراق به قطعنامه تا اشاره به عملیات فروغ جاویدان و درنهایت ایستادگی رزمندگان لشکر انصارالحسین(ع) در برابر آن‌ها و شکل‌گیری عملیات مرصاد را شرح می‌دهد.

در بخش پایانی کتاب که به شرح نقش رزمندگان استان همدان در عملیات غرورآفرین مرصاد پرداخته می‌خوانیم: «... خونریزی داشت. او را چند متر پایین‌تر آوردیم و من شکمش را با چفیه بستم. گفت: مرا رها کن. پایین برو و به نصرت نائینی بگو نیروها را از سمت دیگری بالا بیاورد. گفتم: آخر شما را که نمی‌توان رها کنم. گفت: به من کاری نداشته باش. سپس کلتش را به مظاهری داد و از او خواست که خشابش را عوض کند.

من رو به پایین حرکت کردم و پنج، شش متر پایین تر منافقان شروع کردند به تیراندازی و یک نارنجک هم به طرفم پرتاب کردند. من هم خودم را از سنگی با ارتفاع حدودا سه متر به پایین پرت کردم که ترکش نخورم.

بعد از اینکه پیغام را رساندم؛ دوباره خواستم پیش مبارکی(بهرام مبارکی) برگردم، اما منافقان آن مکان را کاملا زیر نظر داشتند و نتوانستم به او نزدیک شوم. دو روز بعد که منطقه پاکسازی شد و برای آوردن پیکر شهید مبارکی رفتیم؛ در اطراف او بیش از 2 هزار پوکه تیربار گرینف مشاهده کردیم.»

 

کد خبر 1199723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha