نهضت بازگشت به مسجد و احیای کارکردهای مساجد مقدمه تمدن‌سازی است

یک خطیب مذهبی با اشاره به برکات احیای کارکردهای مسجد، گفت: باید به این باور برسیم مسجد علاوه بر اینکه پناهگاه مردم است، دانشگاه و درمانگاه هم است، اگر نگاه‌ها اصلاح و نهضت بازگشت به مسجد محقق شود، زمینه تمدن‌سازی فراهم می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدمهدی ماندگاری» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان درباره نهضت بازگشت به مسجد و ملزومات آن، اظهار کرد: مکتب اسلام، خدامحور و مردم‌محور است و مبانی خود را از کتاب و دین خدا می‌گیرد، این مکتب بر محور مسجد است.

 

این خطیب سرشناس مذهبی تصریح کرد: در هشت سال دفاع مقدس پیروزی و توفیقات ما مرهون خالی نگذاشتن سنگر مساجد بوده است.

 

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت در ادامه بیان کرد: اگر امروزه در نظام اسلامی با برخی مشکلات رو به رو هستیم به دلیل دور شدن از مساجد است و اگر بخواهیم انقلاب اسلامی وصل به ظهور امام زمان(عج) شود باید مساجد را تقویت و احیاء کنیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با بیان اینکه مسجد، مأمن و پناه مردم است، گفت: باید به این باور برسیم علاوه بر اینکه مسجد پناهگاه مردم است، دانشگاه و درمانگاه هم است، چنان که اقدامات تربیتی پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) نیز در مسجد انجام می شد.

 

وی افزود: همانگونه که شروع انقلاب و گسترش و تثبیت آن از مسجد بوده، توسعه انقلاب و بسترسازی ظهور نیز باید از طریق مسجد باشد.

 

استاد حوزه علمیه، نظام اسلامی را مردمی و دین محور دانست و تاکید کرد: مسجد می‌تواند واسطه بین مردم و حکومت باشد و به آنها خدمات و نظر ارائه دهد.

 

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری ادادمه داد: ما هیچ زمانی بی‌نیاز از مسجد نبوده و نیستیم و معتقدیم اگر کارکردهای مسجد احیاء شود و نقش واسطه گری را داشته باشد، می تواند جمهوریت نظام را هم تقویت کند.

 

وی تاکید کرد: اگر مسجد به کارکردهای اصلی خود بازگردد، بنابر دیدگاه و نگرش رهبر معظم انقلاب جامعه‌سازی و جامعه‌پردازی که مقدمه تمدن سازی است، رخ می دهد.

 

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت با تأکید بر نقش مهم و کارآمد مسجد در جامعه، ابراز کرد: مسجد می تواند بار حکومت را سبک ‌کند و به کمک مسجد می‌توان جامعه را به سمت اهداف والا سوق داد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با بیان اینکه مردم اصلی ترین بهره‌وران از مساجد هستند، گفت: متولیان امور مساجد در نهادهای دولتی متعدد هستند و نزدیک به ۲۰ نهاد با ضریب متفاوت در حوزه مساجد فعالیت می کنند.

 

این استاد حوزه علمیه با اشاره به نقشی که بنیاد هدایت می تواند در احیای کارکردهای مساجد و تحقق نهضت بازگشت به مسجد ایفا کند، گفت: بنیاد هدایت در مساجد نقش هدایتگری و حمایت‌کننده را دارد و هماهنگ کننده بین نهادها با مردم است؛ علاوه بر این، از فعالیت امامان جماعت حمایت و نقشه راه را براساس آیات و روایات و کلام امامین انقلاب و سیاست های نظام به آنها ارائه می کند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری در پایان خاطرنشان کرد: بنیاد هدایت می‌تواند مسیریاب مشکلات و مسائل مساجد باشد و با توجه به اینکه هیئت امنای فراسازمانی دارد در هماهنگی، حمایت و هدایت از ظرفیت خوبی برخوردار است که با استفاده از این ظرفیت می توان جایگاه مسجد و امام جماعت را شناساند و اثربخشی این شبکه را ارتقا داد.

 

گفتگو از آمنه مستقیمی

 

کد خبر 1199761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha