«علی اصغر خیرخواه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، از برگزاری جلسه بررسی فرسودگی سیستم آبرسانی و شبکه مناطق جنوب استان کرمان، خبر داد و گفت: سلامت آب شرب در سلامت جسم و جان تاثیر دارد و آب از نیازهای فیزیولوژیک بدن است و از هر منبعی استفاده شود، باید سالم باشد، متولیان امر باید آب سالم و بهداشتی توزیع کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان این مطلب که در کنار شبکه آبرسانی و سالم سازی با کلر باید مراقبت شود، سیستم شکستگی نداشته باشد تا آب سالم به دست مردم برسد، افزود: با توجه به پراکندگی جمعیت در برخی مناطق جنوب کرمان در موارد معدود ممکن است امکان آبرسانی از طریق شبکه نباشد و از طریقی مانند چشمه، چاه و ... آب مصرف کنند و حتما باید کلر زنی از طریق کارشناس بهداشت محیط آموخته و با دریافت کلر آب سالم انجام شود.
وی تصریح کرد: وجود آب سالم در مصرف روزانه اهمیت بسیاری دارد و مردم و متولیان بهداشت و آب و فاضلاب در این موضوع باید به اطمینان برسند که آبی که مردم استفاده می کنند سالم است.
خیرخواه ادامه داد: در این راستا نقش حوزه بهداشت در تامین آب شرب سالم نظارتی است، ضمن این که ارتباطات بین بخشی وجود دارد در حوزه بهداشت و درمان در کنار خدمترسانی به مردم متولی سلامت مردم هستیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ابراز کرد: هر جا مولفه ای باشد که سلامت مردم را به خطر بیاندازد بایستی حضور داشته باشیم و در نظم دهی به آن خدمت کمک کنیم تا سرعت و کیفیت خدمت رسانی ارتقا یابد.
وی خاطرنشان کرد: از نمونه بارز این موارد بحث سلامت آب جنوب کرمان است که نظارت مداخلاتی داشتیم و منجر به برگزاری جلساتی شد که نتیجه آن مشارکت برای حل مشکل آب شرب شهرستان رودبار و سایر شهرستان های منطقه شد.
خیرخواه با بیان این مطلب که این جلسات در چند موضوع کلیدی و مهم توزیع آب از طریق شبکه در مواردی که فاقد شبکه هستند، رفع فرسودگی ها و بررسی و متعادل کردن عناصر معدنی که در برخی موارد وجود دارد، برگزار شد، اظهار کرد: در جنوب کرمان بعد از انقلاب برای تامین آب شرب سالم خدمات بزرگی انجام شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اضافه کرد: به جز شهرستان رودبار بقیه شهرستان ها بالای ۹۰ درصد دارای آب لوله کشی هستند و ۱۰ درصد نیز به وسیله تانکر آبرسانی می شوند.
وی بیان کرد: در شهرستان رودبار به دلیل پراکندگی جمعیت هنوز به اندازه سایر شهرستان های منطقه شبکه آبرسانی کامل نیست.
خیرخواه عنوان کرد: طی برنامه ریزی صورت گرفته در سال جاری با همکاری وزارت نیرو، آب و فاضلاب، وزارت بهداشت، استانداری، سپاه و هلال احمر و برخی از خیران پروژه هایی در دستور کار قرار دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در خاتمه عنوان کرد: طی یک برنامه زمانبندی ۲ تا سه ساله پوشش آبرسانی شبکه ای در شهرستان رودبار حداقل به بیش از ۹۰ درصد برسد تا سلامتی مردم از ضریب اطمینان بیشتری برخوردار شود.
نظر شما