به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، اسماعیل امینی امروز پنجم مرداد در مراسم آیین رونمایی از مجموعه شعر «ضمیر متصل» اثر وحیده احمدی، که در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: ضمیر متصل موضوع خواستگاری و آداب و رسوم آن را در قالب شعر بیان کرده است که طرح این موضوع بدین شکل در کشور سابقه نداشته است. از این نظر کتاب، اثر منحصر به فردی محسوب می شود.
این شاعر و منتقد ادبی با بیان اینکه بخش هایی از کتاب ضمیر متصل ادیبانه است، عنوان کرد: زبان اشعار ، صمیمانه و رساست و خانم احمدی به عنوان صاحب اثر، بسیاری از کنایات، واژهها زبان گفتاری را خیلی خوب تبیین کرده است.غزل در تاریخ هزارساله خود سخنگوی عشق بوده است. غزل به معنای عاشقانه سخن گفتن است. گونه ای از غزل که بدون تمثیل و نماد با تکیه بر واقعیت و عینیت از عشق باشد را نداشتیم. بر این اساس کتاب ضمیر متصل از این وجه هم کار بدیعی است.
وی با بیان اینکه ابراز عشق از زبان زنان در ادبیات فارسی و ادبیات عرب رسم نبوده است، افزود: ما در شرایط اجتماعی، فرهنگی و تاریخی بودیم که سخن گفتن از بعضی مسایل مانند عشق ممنوعه بود و این موضوع متأسفانه هنوز ادامه دارد. خانم احمدی در ضمیر متصل به روایتهایی از تسلط یک نظام سنتی که بر عواطف سایه افکنده است،پرداخته است.نکته مثبت دیگر کتاب ضمیر متصل این است که از زبان اول شخص نوشته شده است زیرا بیان کردن اشعار از منظر اول شخص، شجاعت بسیار بالایی میخواهد .
این نویسنده و شاعر با اشاره به اینکه سنت غزل تکیه کردن بر ایده آل کمالگرا از مناسبات عاطفی بوده است، بیان کرد: خانم احمدی در اثرش تلاش نکرده تجربیات شخصی یا تجربیاتی را که از حضور در زندگی زنان و دختران درک کرده، تبدیل به اسطوره کند. در این اثر فنون بلاغی در سایه قرار نگرفته است و این حسن دیگر کتاب است.شاعر در این کتاب، طرفدار انسان است . هیچکدام از چیزهایی که در بیرون جاذبه دارد، چه دفاع متعصبانه از آداب و رسوم و سنت و چه انفعال متحیرانه برای شاعر جاذبه نداشته است.
امینی خاطر نشان کرد: در کتاب ضمیر متصل، انسان ، عواطف و نگرانیهای انسان برای شاعر اصالت داشته و این موضوع خیلی هوشمندانه بیان شده است. در این اثر از دوگانهسازیهای سادهلوحانه رایج در حوادث اجتماعی اثری نیست و این مساله نشانه اشراف شاعر نسبت به مباحث مربوط به انسان است.
بر اساس این گزارش ، وحیده احمدی شاعر مجموعه «ضمیر متصل» در این مراسم گفت: این کتاب با محوریت خواستگاری است. معمولا بحث خواستگاری بیشتر با طنز و فکاهی همراه بوده اما این کتاب به بیان دغدغههای دختران مجرد میپردازد. مخاطبان اصلی این کتاب، دختران مجرد و پسران هستند تا با دنیای این دختران آشنا شوند.
این شاعر اظهار داشت: وقتی برای اولینبار این شعرها را در برخی جاها میخواندم بعد از پایان جلسه، دختران حاضر در جلسه گفتند انگار حرف دل ما را زدید و پس از آن، این من شخصی تبدیل به من اجتماعی شد.
نظر شما