به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «جبار کوچکینژاد» شامگاه پنجشنبه (6 مرداد) در گفتوگوی خبری اظهار داشت: منابع و مصارف چهار ماهه بودجه عمومی کشور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بررسی شد و برای برگشت نخوردن اعتبارات نیز مهلت جذب اعتبارات تملک داراییهای مالی ۱۴۰۰ اصلاح گردید.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس با بیان اینکه سازوکار و شاخص اعتبارات محرومیت زدایی استانها در قانون بودجه ۱۴۰۱ این هفته اصلاح شد اضافه کرد: کمیسیون تلفیق اشتباهی انجام داده بود و سه هزار و ۱۰۰ میلیون تومان از اعتبارات محرومیت زدایی را به استانها و به یک شهرستان سپرد و بدین ترتیب حق برخی از شهرستانهای محروم ضایع شد.
کوچکینژاد آخرین خبرها در مورد طرح تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت را هم تشریح کرد و یادآور شد: دولت سیزدهم اگر به دنبال تفکیک چنین وزارتخانههایی است باید لایحه جدید را به مجلس ارائه دهد. از طرفی با توجه به اینکه نظر مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری روی تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت متمرکز است قطعا مجلس به این امر رای خواهد داد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: عدم واردات برنج در فصل برداشت قانون است و اگر دولت این قانون را رعایت نکند قطعا مجلس ورود میکند و اتفاقا در نشستهایی که با دولت و وزارت جهاد کشاورزی داشتیم اعتراضات نمایندگان شمال کشور در مجلس به شدت بالا گرفته است.
وی ابراز داشت: اخیرا در همه اقلام کالایی از جمله برنج جهش قیمتی اتفاق افتاد و این جهش قیمتی باعث شد دولت ورود کند از سویی متاسفانه مشاهده میکنیم در صدا و سیما مدام اعلام میشود که امسال ۲۰ درصد افزایش محصول برنج داریم و خود به خود یک فرآیندی طی میشود تا به ضرر کشاورزان تمام شود زیرا هنوز هیچ محصول برنجی برداشت نشده است.
نماینده مردم شهرستانهای رشت وخمام در مجلس افزود: اطلاعات ما نشان می دهد که واردات برنج خارجی هم اینک در حال انجام است اما با توجه به نامههایی که نمایندگان شمالی امضا کردند خواستار این هستیم که برنج های وارد شده تنها باید در انبارها ذخیره شود و از توزیع آن خودداری به عمل آید.
کوچکینژاد افزایش هزینههای تولید، کاشت، داشت وبرداشت برنج به نسبت سال قبل را از جمله متغیرهایی که روی قیمت تمام شده تولید برنج تاثیر مستقیم دارد خواند و گفت: اینکه قیمت برنج امسال افزایش یابد امری طبیعی و عادی است زیرا دولت نیز قیمت بسیاری از اقلام و حتی محصولاتی که خودش تولید کرده را افزایش داده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه به اتصال راهآهن قزوین - رشت به کریدور دریایی انزلی و آستارا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو پیمانکار بزرگ در پروژه راهآهن ۳۵ کیلومتری رشت به کاسپین حضور دارند که هر دو فعالیتی ندارند زیرا منابعی در اختیارشان قرار نگرفته است.
وی از نیاز پروژه راهآهن رشت به کاسپین به تزریق هزار میلیارد تومان اعتبار سخن گفت و عنوان کرد: دو پیمانکاری که مسئول این پروژه هستند از پیمانکاران قوی کشور هستند و در صورت تامین منابع مالی میتوانند پروژه را به سرعت تمام کنند.
نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس ادامه داد: در سفر اخیر پوتین به ایران رییسجمهور روسیه اتمام پروژههای راهآهن رشت به انزلی و آستارا را خواستار شد و گفت که اگر جمهوری اسلامی کار تملک و خرید اراضی را انجام دهد روسیه نیز فرآیند احداث خط آهن را به شکل سرمایهگذاری تقبل میکند.
کوچکینژاد با بیان اینکه چهار دهه از مشکل زباله و پسماند در لندفیل سراوان میگذرد اذعان کرد: در سفر رئیس جمهور به گیلان ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پسماند و ۴۰۰ میلیارد تومان برای فاضلاب در نظر گرفته شد اما مشکل ما در گیلان این است که سیستم و مدیریت واحدی برای مدیریت پسماند در استان گیلان نداریم.
وی با بیان اینکه در حوزه تفکیک زباله از مبدا و زبالهسوز سراوان اقداماتی انجام گرفته اما این اقدامات کند است خاطرنشان کرد: وزارت کشور تهدید کرده که اگر در پایان شهریور ماه این اعتبارات و منابع عمرانی استفاده نشود مورد تنبیه قرار میگیرند و اعتبارات برگشت می خورد.
نظر شما