قرّاء مصری الگوی فاخر در هنر برجسته سازی/ خَشیت در تلاوت از اهداف و آرمان های کلام و زبان قرآن است

مدرس و داور بین المللی قرآن کریم گفت: برجسته سازی، مجسم سازی و تصویرگری در تلاوت قرآن قرآء بزرگ مصری از جمله عبدالفتاح شعشاعی و مصطفی اسماعیل از الگوهای فاخر در حوزه تلاوت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان، استاد محمود لطفی نیا در کارگاه فنون تلاوت ویژه متسابقین، اساتید، قاریان و حافظان منطقه کاشان و آران وبیدگل گفت: برجسته سازی، مجسم سازی و تصویرگری در تلاوت قرآن قرآء بزرگ مصری از جمله عبدالفتاح شعشاعی و مصطفی اسماعیل از الگوهای فاخر در حوزه تلاوت است.

 

این مدرس و داور بین المللی قرآن کریم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ابتدای ماه رمضان تصریح کرد: قراء باید بتوانند هم برجسته سازی را در کلام نورانی قرآن و هم مجسم سازی و تصویرگری مفاهیم نورانی آیات قرآن را در تلاوت خود کار نمایند. همچنین احساس در قرائت قاریان و تالیان قرآن کریم، منوط به درک قاری از مفاهیم آیات قرآن است.

 

لطفی نیا، تلاوت قرآن را برخلاف روخوانی یا قرائت کتاب های دیگر دانست و تصریح کرد: مفاهیم و تفسیر آیات قرآن ابتدا باید برای خود قاری روشن باشد تا قاری بر اساس درک از آن مفاهیم بتواند از قابلیت‌های صوت و لحن و تجوید و وقف و ابتدا بهره بگیرد و معانی و غرض خدا را به شنونده و مخاطب القا کند و این موضوع هم اصول و قواعدی دارد که قاری و حافظ باید آن ها را بداند و نبرها و آکسان ها را به موقع و در جای صحیح خود استفاده کند.

این داور بین المللی با اشاره به عبارت قرآنی «... إِذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَت قُلوبُهُم وَإِذا تُلِيَت عَلَيهِم آياتُهُ زادَتهُم إيمانًا ....» خَشیت در تلاوت را از اهداف و آرمان های کلام و زبان قرآن دانست و خاطر نشان کرد: هر جمله و عبارتی در کلام وحی مختصات خاص خود را دارد و قاری باید ابتدا درک خود را از مفهوم متن و عبارت بالا ببرد تا بتواند احساس خود را به احسن وجه منتقل کند.

 

استاد لطفی نیا ادامه داد: تا قاری برای خود صوت و لحن را زیبا و جذاب نسازد نمی تواند برای مخاطب هم جذاب تلاوت کند و این مهم صرفا ارتباط با دانش نغمات و الحان ندارد که برخی قراء به غلط فکر می کنند با دانستن درجات و الحان می توانند جذاب سازی کنند و این درحالی است که شرط کافی برای احساس خوب در تلاوت، درک و معرفت قاری از متن و معارف آیات نورانی قرآن است و تقلید صحیح تحت نظر استاد آشنا به این موضوعات می تواند برای قراء جوان راهبری کند.

 

لطفی نیا به قاریان نوجوان توصیه کرد تا می توانند با دقت تلاوت های اصیل قراء مصری را گوش کنند و به گوش کردن بیش از تلاوت اهمیت دهند، چنان که وقتی شما تقلیدی می خوانید جذابیت و تاثیرگذاری برای مستمع دارد اما اگر قطعه یا فرازی از آیات دیگر حتی با همان سبک بخوانید چون فقط آهنگ گذاری می کنید و توجه به مفهوم و دقت در نبرها و آکسانها ندارید دیگر تلاوت شما تاثیر و جاذبه لازم را ندارد و آن گاه می فهمید در قراءت اساتید، معیار و ضابطه وجود دارد پس این قواعد و اصول و فنون تلاوت را باید پیدا کرد و تسلط یافت.

 

کارگاه فنون تلاوت ویژه متسابقین، اساتید، قاریان و حافظان منطقه کاشان و آران وبیدگل جمعه ۷ مردادماه و در حاشیه ۴۵امین دوره مسابقات قرآن اداره اوقاف و امور خیریه در امامزاده سلطان امیراحمد(ع) کاشان برگزار شد.

خبرنگار: روح اله باقری

کد خبر 1201056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha