طرح هوشمندسازی کلیه فرایندهای دانشگاه جامع علمی کاربردی در کشور اجرا می‌شود

فتحیان گفت: طرح هوشمندسازی کلیه فرآیندهای دانشگاه جامع علمی کاربردی را در حال اجرا داریم تا نظارت بر دانشگاهها در کشور به صورت هوشمند اتفاق بیفتد.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، محمد فتحیان معاون نظارت و سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور صبح دوشنبه (دهم مردادماه) در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کردستان اظهار کرد: دانشگاه جامع با محوریت علم اثربخش و با فرمایش مقام معظم رهبری پنجه کارآمد شکل گرفت که با رویکرد کارآفرینی گام برمی‌دارد.

 

وی با بیان اینکه مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی باید بر مبنای تقاضا و نیاز صنعتی و مجموعه‌های صنعتی‌پیش برود، افزود: بیش از 300 مرکز در این ارتباط در کشور تشکیل و با رای شورای اداری منحل شد اما پیگیریم مراکز را به خانواده علمی کاربردی برگردانیم تا اثرگذاری خود را برجای بگذارند.

 

وی بیان کرد: دانشگاه علمی کاربردی در حوزه اشتغال‌زایی توانسته گام بردارد و اگر به برنامه ششم توسعه توجه کنیم قید شده سهم مهارتی آموزش عالی به ۳۰ درصد باید برسد اما ما به ۱۲ درصد رسیده ‌ایم و نیاز است با جدیت در این راستا تلاش کنیم.

 

معاون نظارت و سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور با اشاره به آمار بیکاران بیان کرد: یک میلیون نفر از بیکاران  معادل ۴۰ درصد بیکاران جامعه را فارغ‌التحصیل دانشگاهی تشکیل می‌دهند و این مهم یا بیانگر بالا بودن سطح توقع دانش‌آموختگان و یا عدم آموختن مهارت دانش‌آموختگان برای بازار کار است.

 

وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی یک زیرنظام است که ۵۷۰ مرکز در ۳۲ استان با  ۳۷ هزار مدرس در کشور دارد.

 

فتحیان اضافه کرد: ۸۰۰ دوره کوتاه مدت اثرگذاربرای اشتغال در کشور داریم و بعنوان اکوسیستم رابط بین اکوسیستم دانشگاه‌ها و اکوسیستم بازارکار دانشگاه علمی کاربردی نقش دارد و در سیاست‌های جدید دنبال حمایت مراکز دانشگاه علمی کاربردی در کشور و بویژه در کردستان هستیم.

 

وی افزود: طرح هوشمندسازی کلیه فرایندهای دانشگاه را در حال اجرا داریم تا نظارت بر دانشگاهها در کشور به صورت هوشمند اتفاق بیفتد.

 

 

معاون نظارت و سنجش دانشگاه علمی کاربردی کشور اضافه کرد: طول عمر برخی مشاغل پنج سال است و باید آینده‌پژوهی کنیم که چه مشاغلی ماندگار است تا مشاغل مهارتی دانش‌بنیان ایجاد کنیم که در آینده ماندگار و موثر باشد.

 

 

نیاز قطعی ما در کشور نیاز به علم اقتدارآفرین است

 

مهدی رمضانی معاون سیاسی امنیتی استانداری کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: نیاز قطعی ما در کشور نیاز به علم اقتدارآفرین است و اگر کشوری تهی از علم باشد نمی‌تواند اقتدار بیافریند.

 

وی بیان کرد: امروز دشمن با تمام توان علیه جمهوری اسلامی تلاش می‌کند و اگر سلاح علم ما تقویت نشود در رویا رویی با دشمن باخته‌ایم.

 

رمضانی اذعان کرد: باید جهت‌گیری سیاستگذاران متناسب با فرمایشات مقام معظم رهبری باشد و تاکید رهبر معظم انقلاب در حوزه علمی و مجاهدت علمی مورد توجه سیاستگزازان باشد.

 

 

وی اعلام کرد: باید همه ما به مبانی دینی در حوزه علم تفکر کنیم و تضارب آرای جدی صورت بگیرد و علم به عمل تبدیل شود و رسالت دانشگاه علمی کاربردی به ثمر برسد.

 

اساتید باید آینده‌نگر باشند

 

ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: قبل از کنترل بیرونی باید کنترل درونی شکل گیرد چون کنترل درون مورد تاکید بزرگان دین بوده است.

 

وی با بیان اینکه شایستگی در هر کار به معنای داشتن توانایی دانش لیاقت و صلاحیت است، افزود: افراد باید با شایستگی و دانایی زمام امور را به کار بگیرند و معیار شایستگی نیز مردمی بودن، عفو و گذشت و دوری از تشریفات است.

 

 

امام جمعه سنندج با تاکید بر اینکه اساتید باید آینده‌نگر باشند، تا با علم و دانش خود بتوانند جامعه را از مشکلات برهانند، تصریح کرد: اساتید دانشگاه باید همه جوانب را با علم و دانش خود بسنجد.

 

ماموستا رستمی اضافه کرد: علم حد و مرزی ندارد و دانشمندان باید دنبال دانش بیشتر باشند و برای اینکه به علم خود مغرور نشوند باید بدانند بالاتر از هر صاحب علم و دانشمندی، دانشمند دیگری وجود دارد بنابراین باید از خدا بخواهیم بر علم ما بیفزاید.

 

لزوم گام برداشتن در مسیر اسلامی‌سازی دانشگاهها

 

حجت‌الاسلام حیدری نماینده نهاد رهبری در دانشگاه علمی کاربردی کردستان نیز در این مراسم اعلام کرد: نیاز است در مسیر اسلامی‌سازی دانشگاهها گام برداریم بگونه‌ای که فکر توحیدی در دانشگاه ایجاد شود.

 

وی بر اجرای بیانیه گام دوم انقلاب در دانشگاهها و تقویت پژوهش برای دانشگاهیان تاکید کرد و گفت: باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.

 

توسعه و تقویت مراکز دانشگاهی به توسعه کشور می‌انجامد

 

شاهین فکور رئیس جدید دانشگاه جامع علمی کاربردی کردستان نیز در این مراسم گفت: اگر بخواهیم کشور توسعه یافته داشته باشیم باید به وضعیت دانشگاههای آن کشور بنگریم بنابراین توسعه و تقویت مراکز دانشگاهی به توسعه کشور می‌انجامد.

 

وی با بیان اینکه برای ارزیابی دانشگاهها تعداد دانشجو مهم نیست بلکه تعداد فارغ‌التحصیلان کارآفرین و خلاق مهم اسن، افزود: امروز فلسفه تشکیل دانشگاه علمی کاربردی نیز تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآفرین است و امیدواریم این دانشگاه در استان بتواند زمینه‌ساز تربیت نیروهای ماهر و خلاق در استان شود.

 

فکور یادآور شد: نقاط ضعف و تهدیدها را باید ببینیم و نقاط قوت و فرصت‌ها را تقویت کنیم تا بتوانیم برنامه راهبرد مدیریتی را براساس این نقاط بچینیم و برنامه‌ریزی کنیم.

 

رئیس جدید دانشگاه جامع علمی کاربردی کردستان اضافه کرد: دانشگاه علمی کاربردی به لحاظ نیروی انسانی بسیار چایک است و این مهم جای خرسندی دارد و نقطه قوتی برای پیشبرد اهداف دانشگاه به شمار می‌رود.

 

وی تعدد و پراکندگی مراکز علمی کاربردی استان را فرصتی برای کردستان خواند و اعلام کرد: باید متناسب با ظرفیت‌ها و فرصت‌های هر شهر برنامه‌ریزی و ریل‌گذاری کنیم تا بتوانیم نیروهای ماهر تربیت کنیم.

 

وی انگیزه را مولفه مهمی در مدیریت خواند و گفت: باید انگیزه را در روسای مراکز علمی کاربردی ایجاد کنیم.

 

فعالیت ۱۲ مرکز علمی کاربردی در کردستان

 

 سی و سه مرده رئیس سابق دانشگاه علمی کاربردی کردستان اظهار کرد: باید آموزش عالی را توسعه دهیم و برای تحقق این مهم نیاز است یارانه‌ای به دانشگاه‌های غیردولتی ارائه شود.

 

سی و سه مرده بیان کرد: تاکنون ۷۰ درصد رشته‌های خوب همچون کامپیوتر، مهندسی صنایع، پزشکی و غیره مربوط به دو دهک بالا بوده اما اکثر جمعیت استان مربوط به هشت دهک پایین جامعه است.

 

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کردستان عنوان کرد: دانشگاه ۲۰۰ هزار جمعیت در کشور دارد کردستان نیز بیش از سه هزار دانشجو و ۱۲ مرکز دارد یعنی هر مرکز میانگین ۲۵۰ دانشجو، در حالیکه مراکز علمی کاربردی زیر ۴۰۰ نفر ضررده هستند.

 

وی اذعان کرد: در آلمان هفتاد درصد هزینه‌های علمی کاربردی را دولت پرداخت می‌کند و نیاز است دولت نیز برای پرداخت هزینه دروس علمی کاربردی مساعدت کند.

 

سی و سه مرده اعلام کرد: در حال حاضر ظرفیت مراکز علمی کاربردی با ظرفیت یک چهارم خود در حال فعالیت هستند و مراکز شهرستان قروه نیز در حال خروج از مدار است و نیاز است با هیات مدیره جدید بتواند به فعالیت و چرخه کاری خود ادامه دهد.

 

 

در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات سی و سه مرده رئیس سابق دانشگاه علمی کاربردی کردستان، شاهین فکور به عنوان رئیس جدید دانشگاه جامع علمی کاربردی استان تقدیر شد.

کد خبر 1201707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha