به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام علی سعیدیان در این آئین با اشاره به ابعاد وجودی و ویژگیهای شخصیتی امام حسین(ع)، اظهار کرد: امام حسین(ع) را هزار و چهارصد سال پیش در کربلا به شهادت رساندند اما فرهنگ مقاومت، شهادت و جوانمردی همیشه ادامه دارد.
وی ادامه داد: دلیل عزاداری همه بشیریت در طول این سالها این است که خدا نمایندهای را فرستاد تا انسان را به عرش برساند اما خود انسانها این نماینده الهی را پس زدند و قدر زمینه تعالی و رشد را ندانستند.
این کارشناس دینی با بیان اینکه امر غلطی است اگر دین را تکبُعدی فرض کنیم، تصریح کرد: در پوسته و ظواهر دین ماندن اشتباه است. ظواهر آمدهاند تا درون انسان را پالایش کنند. ما عبادت نمیکنیم که عبادت کرده باشیم بلکه نماز، روزه و عبادات وسیلهای برای رشد و تعالی است. نگاه تکبعدی به دین، منجر به بروز اتفاقاتی چون عاشورا و غصب خلافت میشود.
سعیدیان بیان کرد: امیرالمؤمنین علی(ع)، نسبت به رانت و امتیاز به نزدیکان حساس بود و اجازه نمیدادند کسی از رانت و موقعیت ایشان سوء استفاده کند. از این رو امام علی(ع) را فقط نباید برای این دوست داشت که صفات عالی داشتند بلکه باید الگو گرفت و به آن صفات عالیه عمل کرد. عملکرد ما تبدیل به صفات ما میشود و این علیوار زیستن است که جامعه را رشد میدهد.
این کارشناس مذهبی در پایان گفت: جامعه پرشبهه امروز، نیازمند رفع شبهات است. دشمنان با اصل دین و تفکر ایثار مشکل دارند از همین رو باید از هر زمینه فرهنگی هنری استفاده کرد و به مقابله با این اتفاق پرداخت.
در بخش دیگری از این مراسم، گروه شبیه خوانی هفتاد و دو تن به اجرای تعزیه و مرشد احدی به پردهخوانی و نقالی واقعه عاشورا پرداخت.
محمد گلریز خواننده آئینی کشور نیز با همراهی مصطفی خرسند به نوحه خوانی و مرثیه سرایی در رثای حضرت اباعبداللهالحسین(ع) پرداختند.
در بخش پایانی این مراسم نیز با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، داریوش ارجمند هنرمند پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر کشور و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تابلوی خوشنویسی شده توسط خسرو روشن هنرمند پیشکسوت خط و نقاشی کشور درباره حضرت سید الشهدا(ع) رونمایی شد.
نظر شما