به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، همزمان با شب هشتم محرم آیین سوگواری کرب زنی در لاهجیان برگزار شد. این آیین سنتی که از دیرباز توسط عزاداران محله "شعربافان" برگزار میشود بنا به اعتقاد برخی از اهالی شعربافان توسط مرحوم محمّد ابراهیم غبرائی( متخلّص به فانی) در سفری که اواخر قرن ۱۲ هجری شمسی به کربلا داشت و این نوع ویژه عزاداری را دید، در بازگشت به شهر خود( لاهیجان ) با توجّه به طبع شعریاش و افزودن ریتمهای جدید برای آن وارد سوگواریهای محرمی لاهیجان شد و در دسته محلّه شعربافان به اجرا در آمد.
کاربزنها در حاليکه لباس سياه به تن دارند پاره چوبی استوانهای شکلی به سنگینی ۴۰۰ تا ۶۰۰ گرم که از میان به دو برابر تقسیم شده و هر پاره تسمهای چرمی بر پیکر خود دارد و در کف دست جای میگيرد و با تکه چرمی که به پشت دست بسته میشود را در میان دستان خود قرار میدهند و با حرکات مخصوصی اين دو تکه چوب را در زير پا و پشت سر خود در حاليکه خم و راست میشوند با ضرب آهنگ خاصی، يکنواخت به هم زده و به صدا در میآورند.
آنان با وزن مرثیهای خاصی که مرثیه خوانها آن را میخوانند، کربها را به هم میکوبند و قسمتی از مرثیه را به عنوان جواب مرثیه، تکرار میکنند. اين مراسم در شب هشتم محرم و همچنين در روز عاشورا توسط محله شعربافان اجرا ميشود.
گفتنی است، لاهيجان، شهر آيينهای عاشورايی است که سوگواری ماه محرم را بهصورت سنتی برگزار میكند. عزاداری محرم در این شهر ۲ روز زودتر از ماه محرم با سیاهپوش کردن مساجد و علم بندی آغاز میشود و تا شب هفتم محرم که شهر پذیرای سوگواران حسینی از اقصی نقاط استان است، ادامه دارد. این شهر دارای هفت محله قدیمی است که هر شب یک محله، آیین عزاداری حسینی را برگزار و با دسته روی در میان محلات دیگر به سوگواری میپردازد.
نظر شما