به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حامد تقدیری در چهارمین همایش بانوان فعال در عرصه هیات در مجتمع یاوران مهدی (عج) با اشاره به موضوع جایگاه و کیفیت هویت بخشی و نقش آفرینی کودکان و نوجوانان در هیات اظهار داشت: قبل از هر چیزی باید به ضرورت کار کودک و نوجوان و لزوم ورود بانوان به این عرصه پرداخت و آن را به خوبی تبیین کرد.
رئیس کارگروه کودک و نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: بدون شک اساس جامعه اسلامی شکل نمیگیرد مگر با کنش بانوان و در این باره مقام معظم رهبری می فرمایند بانوان مربیان جامعه هستند.
وی عنوان کرد: در فعالیت اجتماعی و کار فرهنگی هدفگذاری وبرنامه داشتن الزامی است. بسیاری از ناامیدی ها و عدم موفقیت ها به این دلیل است که افراد هدف خود را نمیدانند برای همین نمیتوانند مسیر اصلی خود را بپیمایند. علاوه بر هدفمندی فعال فرهنگی در تنظیم برنامهها لازم است اهدافی که ترسیم میشود متناسب با سن مخاطبان در رده سنی کودک و نوجوان باشد.
حجت الاسلام تقدیری تصریح کرد: بانوان دارای رسالت های مهمی هستند از جمله توجه به ابعاد معنویت، حضور در خانه و اجتماع بخش های مهمی از این رسالت است که اگر هر یک سر جای خودش باشد می توانند بسیاری از اهداف را تحقق بخشند.
چون زیربنای جامعه را بانوان میسازند بحث معنویت برای آنان بصورت خاص ضرورت مییابد.
وی خاطرنشان کرد: حضور بانوان موجب استحکام خانواده است و اگر بانوان از معنویت برخوردار باشند با تربیت یک نسل دینی جامعه معنوی را رقم میزنند این رسالت مهمی است، به خصوص معنویت در دوران نوجوانی اهمیت زیادی دارد و مادران در این بخش یک رسالت مهمی را برعهده دارند.
رئیس کارگروه کودک و نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی گفت: حضور بانوان در خانه به ویژه در بحث مدیریتی اهمیت زیادی دارد، اگر بانوان برای امور خانه خود برنامه ای دقیق داشته باشند از نظر تربیتی و معنوی بسیار اثربخش است.
وی افزود: بانوان باید با کسب مهارت های لازم بهترین برنامه ریزی را در استفاده از فرصت ها داشته باشند در این راستا بانوانی که دارای مهارت های مختلفی هستند در هیات ها نیز می توانند در جهت آموزش کودکان و نوجوانان قدم های مهمی بردارند.
حجت الاسلام تقدیری بیان کرد: همچنین در فعالیت های اجتماعی نیز بانوان دارای نقش مهمی هستند و می توانند با کسب مهارت های لازم در این بخش بدرخشند.
وی تصریح کرد: فعالان فرهنگی در عرصه های مختلف، افرادی هستند که دارای برنامه و هدف هستند و برای هر امری به هدف گذاری دقیقی پرداخته اند.
رئیس کارگروه کودک و نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: فعالان فرهنگی با محوریت هیات به مراتب رسالت مهمی دارند و وقتی مخاطب ما کودک و نوجوان باشد این رسالت به مراتب مهمتر است و باید جدی گرفته شود.
وی گفت: ساختار سازی و قالب سازی و استفاده از محتوای مناسب در تربیت کودکان و نوجوانان هیاتی اهمیت زیادی دارد، ما در این بخش نیز به برنامه ای دقیق و کامل نیاز داریم.
حجت الاسلام تقدیری ادامه داد: غرب سالهاست در جهت ساختاری است که نظام تربیتی را به دست بگیرند از این رو از سن 2 تا 6 سالگی مهدکودک اجباری است و در طول زندگی روزانه نیز وجود مهدهای مختلف، میان مادران و فرزندان فاصله ایجاد می کند و تلاش شد مهدهای کودک حاکم بر زندگی شوند.
وی خاطرنشان کرد: حتی غرب برای به کار گرفتن زن ها در مشاغل مختلف نیز درصدد بود این نظام تربیتی را به دست بگیرند و ما باید مراقب باشیم گرفتار چنین سبکی نشویم.
رئیس کارگروه کودک و نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: یکی از ساختارهایی که می توانیم برای تربیت فرزندان بسازیم ساختار هیات اسلامی است که احساسات و عواطف در این هیات ها شکل می گیرد و تاثیرات فرهنگی به همراه دارد.
وی ادامه داد: دومین رکن قالب است که می توان محتواهای خوبی را در این قالب ها ریخت هر چند ما در محتوا مشکلی نداریم ولی در قالب ها می لنگیم.
حجت الاسلام تقدیری عنوان کرد: در محتوا مجموعههای زیادی فعالیت کرده اند و باید اشتراک گذاری کرد، ضمن اینکه باید بدانیم هیات کودک یا حسینیه کودک یا ظرفیت هیاتی کودک جایی برای نگهداری بچه ها نیست بلکه هیات جایی است که کودک بتواند والدین خود را پای کار بیاورد.
وی متذکر شد: اگر سلام فرمانده تا این حد توانست جذاب باشد برای اینکه برای کودکان و نوجوانان جذاب بود و والدین را به این سمت کشاند.
رئیس کارگروه کودک و نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در هیات ها کودک مصرف کننده است اما نوجوان باید تولید کننده باشد و برای اینکه بتوانیم نوجوانان را پای کار بیاوریم باید مخاطبان را به خوبی بشناسیم.
وی تاکید کرد: یکی از رویکردهای مهم تربیتی در کنار مخاطب شناسی، هویت بخشی به کودکان و نوجوانان است، در این باره باید در هیات ها به خوبی میزبانی کنیم تا نوجوان در هیات احساس هویت کند.
حجت الاسلام تقدیری بیان کرد: آموزش آداب هیات و مشارکت دادن فرزندان در برنامه ها و سپردن مسئولیت به کودکان و نوجوانان و برگزاری دوره های کتاب خوانی و سواد رسانه ای به آنان و مهارتآموزی از جمله نکاتی است که هیات ها باید به آن توجه داشت.
همچنین لازم است هیات با خلاقیت روشهای تربیتی نظیر قصه گویی را به چندین روش بدیع و جدید تبدیل کنند
وی در پایان بیان کرد: در مهارتآموزی هر چقدر مادران را وارد این عرصه کنیم موفقتر هستیم بطور کلی اگر مادران و فرزندان در کنار هم در هیات رشد کنند از نظر هویتی قدم بزرگی برداشته ایم که برای تحقق این امر نیاز به خلاقیت و توجه به جایگاه هیات داریم.
نظر شما