تامین آب پایدار کماکان اولویت اول سیستان و بلوچستان/ روش های نوین آبخیزداری در استان اجرا می شود

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: از مجموع ۱۷۵۱ روستای طرح جهاد آبرسانی تاکنون ۸۱ روستا به طور کامل آبرسانی شده و ۶۲ روستای دیگر نیز در دست اجراست و بر اساس هدف گذاری انجام شده تا پایان سال جاری حدود ۳۵۰ روستا از آب آشامیدنی بهره مند خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، حسین مدرس خیابانی در نهمین جلسه قرارگاه جهاد آبرسانی اظهار داشت: کماکان موضوع آب در صدر فهرست اولویت‌های استان قرار دارد و با توجه به بارندگی های اخیر که عمده آن در مرکز و جنوب استان بود بخشی از آن خوشبختانه پشت سدها ذخیره شده است.

وی افزود: با توجه به آمار ارائه شده بیش از ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب به ذخیره سدهای استان اضافه شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین بر اساس آمار ارائه شده از سوی منابع طبیعی ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب ناشی از باران اخیر به وسیله سازه های آبخیزداری مورد استفاده قرار گرفته و مابقی آن که حقابه منابع طبیعی به شمار می‌رفت، موجب سیراب شدن قنوات و چاه ها و همچنین سفره های آب های زیر زمینی در سطح استان شد.

وی ادامه داد: البته بارندگی های اخیر در استان نباید ما را از طرح جهاد آبرسانی غافل کند چراک ه منطقه سیستان هنوز با خشکسالی دست به گریبان است.

مدرس خیابانی با اشاره به اینکه طرح جهاد آبرسانی بزرگترین طرح آبرسانی تاریخ جمهوری اسلامی در استان است، خاطرنشان کرد: برای تامین آب استان همزمان چند مسیر دیگر را نیز ادامه می دهیم که یکی از آنها خط انتقال آب دریای عمان است.

وی اذعان کرد: از چهار جبهه خط انتقال آب دریای عمان آغاز و آبگیر تحویل شده و هم اینک پیمانکار مشغول به کار است که امیدواریم ظرف چهار سال آب را به زاهدان برسانیم.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس دستور ریاست محترم جمهور و سفر وزیر نیرو ۱۰ حلقه چاه حرمک که به تامین کسری آب زاهدان کمک می‌کند حفاری، تجهیز و هر ۱۰ حلقه چاه به شبکه آب زاهدان متصل شده است اما میزان آبگیری از این چاه ها بستگی به کسری آب زاهدان دارد.

وی تاکید کرد: خوشبختانه هم اینک مخازن آب زاهدان هیچ کمبودی ندارند و اگر نیاز بود هر ۱۰ حلقه چاه قابلیت در مدار قرار گرفتن را دارند لذا امسال با کمترین میزان قطعی آب مواجه خواهیم بود.

مدرس خیابانی افزود: تاکنون ۳ چاه ژرف حفر شده اما آنچه اهمیت دارد این است که بتوانیم از این چاه ها استفاده کنیم در این راستا یک آب شیرین کن ۱۰۰ متر مکعبی نصب شده که در ایام عید فطر و قربان آب آن در قالب بسته بندی در بین نمازگزاران عید فطر و قربان در بین مردم توزیع شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر یک مدول آب شیرین کن یک هزار مترمکعبی در چاه ژرف ۳ در حال نصب است، همچنین خط انتقال آب به طول ۶ کیلومتر تا اوایل شهریور ماه سال جاری نیز بهره برداری می شود تا بتوانیم از محل چاه ژرف شماره ۳ روستاهای اطراف را آبرسانی کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: دو مدول هزار متر مکعبی دیگر نیز در چاه ژرف شماره ۳ نصب خواهد شد و می توان گفت، در مجموع مشکلی در تامین آب شرب و دام در حوزه سیستان نداریم و امیدواریم از حقابه هیرمند را به طور کامل استفاده کنیم.

وی ادامه داد: انتقال اب چاه نیمه ها ۴ به ۳ و ۲ به ۱ انجام شده و امیدواریم بتوانیم هم از بارندگی ها و هم حق آبه هیرمند استفاده کنیم.

مدرس خیابانی با تاکید بر اینکه به زودی طرحی جهت استفاده از ظرفیت آب های سطحی استان تدوین می شود، اذعان کرد: با برنامه ریزی انجام شده امیدواریم تا با روش های نوین آبخیزداری بتوانیم از این آب ها شیرین منطقه استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه چاه نیمه ها یکی از طرح های موفق در زمینه استفاده از آب های سطحی بوده، گفت: به زودی و بعد از جلسه بحران حتماً با حضور مسئولان و کارشناسان طرحی در خصوص استفاده بهینه از آب های سطحی تدوین می شود.

کد خبر 1204674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha