تشکیل سازمان مهاجرین در دستور کار دولت قرار دارد/ وزارت میراث فرهنگی موظف به تدوین طرح گردشگری مقاومت در استان کرمان است

آیت الله رییسی ضمن پاسخ به نقطه نظرات و دغدغه مندی های جمعی از نخبگان کرمان، پیشرفت در پرتو عدالت را مورد تأکید قرار داد و گفت: انسان جدای از اقتصاد، نیازمند اخلاق، معنویت، عدالت و محبت هم هست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، عصر امروز جمعه( 21 مرداد) در دومین روز از سفر دولت مردمی به در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان با تأکید بر اینکه ارتباط ما با شما و بیان دغدغه ها بسنده به این نشست نشود؛ افزود: دوستان ما باید در دولت از دیدگاه ها و نظرات بلند فرهیختگان برخوردار شوند.

 

 

رییس جمهوری با بیان اینکه بیان نقطه نظرات، پیشنهادات و نقدها برای دولت یک امکان و اغتنام فرصت است؛ با استفاده از آیه 41 سوره حج افزود: چهار پایه نظام اسلامی و قرآنی، اقامه صلاة و ادای زکات و امر به خوبی و نهی از زشتی ها و این سخن گواه بر سلوک ابی عبدالله است.

 

 

وی با تأکید بر اینکه امروز مهمترین معروف که باید در جامعه ما به آن جامه عمل پوشیده شود، عدالت است؛ اظهار کرد: عدالت در همه توسعه یافتگی های ما باید سایه بیفکند که با عدالت می توان جامعه را پیش برد و همه باید در جهت توسعه یافتگی تلاش کنیم.

 

 

آیت الله رییسی ادامه داد: همه باید تلاش کنیم که جامعه پیش برود اما باید معلوم باشد این پیشرفت در پرتو عدالت باشد اما درباره جوامع توسعه یافته سخن این است آیا این توسعه یافتگی همه جانبه است؟ پاسخ این است نه؛توسعه یافته ترین جامعه را نگاه کنید در حوزه اقتصاد است در حالی که اقتصاد همه نیاز انسان نیست یعنی در حوزه اخلاق، معنویت و عدالت، کُمیت آنها لنگ است.

 

 

وی با بیان اینکه آنها تکنولوژی و فناوری های نوین را ارائه دادند اما در اخلاق خبری نیست در صورتی که انسان همچنان که نیازمند به شرایط مادی مناسبی است نیازمند به اخلاق و معنویت و عدالت و محبت هم هست؛ ادامه داد: اما بسیاری از این مسائل در آن جوامع نیست و مهمترین بحران امروز که غرب به آن مبتلا است؛ الحاد و ترک خانواده و بی توجهی به خانوداه است.

 

 

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در آن جوامع زشت ترین اخلاق و سیئات به عنوان شاخص تمدنی معرفی می شود و این چه انحطاطی است که در جوامع غربی پیدا شده است؟ هم خودشان مبتلا هستند و هم شاخص برای اندازه گیری جامعه  درست کردند.

 

 

وی عدالت را مسئله بسیار مهمی دانست که مورد تأکید بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان یک سندبالادستی است و ادامه داد: در دولت نیز محور کار را بر عدالت گذاشتیم و سند بودجه 1401 هم بر محور عدالت و مستند ما در این زمینه آمایش سرزمینی است.

 

 

آیت الله رییسی با بیان اینکه قانون عادلانه، مجریان عادل و داوری‌های عادلانه به پیشرفت جامعه کمک می کند؛ تصریح کرد: پرچم عدالت خواهی را امام راحل بلند کرد و امروز به دست رهبری است و این امر به کمک مردم شکل عملی و اجرایی پیدا می کند لذا وصف مردمی بودن برای دولت را وصف لازم می دانیم که در همه تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها نقش مردم مهم و تعیین کننده است.

 

 

وی با توجه دادن به اینکه در جهت ایجاد تحول و توجه به عدالت و همه امور بر اساس عدالت، نیروهای تحول گرا می‌خواهیم؛ اظهار کرد: لذا تأکید بر استفاده از نیروهای جوانِ تحول‌گرایِ انقلابیِ حزب اللهی داریم که حقیقتاً تحول را قبول دارند و آن را نیاز جدی کشور می دانند و حاضر به مسئولیت پذیری و خطرکردن هستند و حتماً نیروی بومی اولویت دارد.

 

 

رییس جمهوری با اشاره به اینکه استفاده از نیروی جوان، کارآمد، انقلابی به ویژه نیروی بومی تحصیلکرده آماده کار اولویت دارد؛ افزود: چون این نیروها احساس مسئولیت بیشتری دارند و مشکل رفت و آمدی هم ندارند و کار تحولی بدون داشتن روحیه تحولی امکان پذیر نیست.

 

 

وی ادامه داد: به مدیران گفتم که مشورت از نمایندگان و مسئولان قبل و فعلی و جوانان بگیرند اما خودتان تصمیم بگیرید و استقلال در نظر و تصمیم را مخدوش نکنید؛ مشورت آری؛ دخالت در انتصابات و یا تأثیرپذیری از دیگران در انتصابات بدون احساس مسئولیت هرگز.

 

 

آیت الله رییسی با اشاره به موضوع مهم اتباع بیگانه با تأکید بر اینکه باید برای همه اتباع بیگانه، شناسه شود و هیچ تبعه‌ بیگانه در هیچ کجای کشور نباید بدون شناسه باشد، افزود: وضعیت تحصیل، کسب و کار، احوال شخصیه و ازدواج و جابجایی در بلاد و شهرها، همه باید تحت نظر باشد و این کار در وزارت کشور آغاز شده و ادامه دارد.

 

 

وی افزود: گام برتر آن تشکیل سازمان مهاجرین است که دنبال می‌کنیم و در مجلس هم مطرح شده و به زودی به نتیجه می رسد و اتباع خارجی، زیاد و مهمانان جمهوری اسلامی هستند اما شناسه آنها حتماً باید تکمیل شود تا هیچ دغدغه ای در این زمینه نداشته باشیم.

 


رییس جمهوری با اشاره به مسئله استان کرمان و ظرفیت‌های بسیار مهم آن یکی از این ظرفیت های مهم را کشاورزی دانست و گفت: باید موانع پیش روی کشاورزی و رونق کشاورزی رفع شود تا حضور در روستاها و فعالیت کشاورزی صرفه داشته باشد.

 

 

وی با بیان اینکه امکان زیرساختی از جمله آب، برق و مدرسه و خانه بهداشت در بسیاری از روستاها وجود دارد، اما باید کاری کرد کشاورزی برای روستاییان صرفه داشته باشد؛ تصریح کرد: یکی از مشکلات کشاورزی، الگوی کشت است که اگر آن را در برخی نقاط به سمت کالاهای اساسی ببریم استقلال کشاورزی و امنیت غذایی در کشور تضمین است.

 

 

 

آیت الله رییسی همچنین با بیان اینکه گاهی یک سیلبند تهدید را تبدیل به فرصت می کند که این کار باید به سرعت و بدون فوت وقت انجام شود؛ بیان کرد: چند بار که نباید گرفتار مشکل شد و باید زیرساخت های لازم در سال های مختلف انجام نشده است.

 

 

وی ادامه داد: نیروگاه‌هایی که باید در سال های قبل می ساختند را نساختند و سالی یک میلیون مسکن باید ساخته می شده که نشده اما بهرحال ما باید شروع کنیم عقب ماندگی ها را جبران  کنیم و الان حرکت دولت باید تحولی و انقلابی باشد و همه بدنه دولت باید اینگونه فکر و عمل کند و در این میدان آنکه دستور و فرمان می دهد رهبری است و ما سرباز هستیم.

 

 

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه حاج قاسم هم مشکلات و موانعی پیش روی کارها داشت اما تصمیم گرفته بود این راه را هموار کند و موانع را بردارد و امنیت را به منطقه برگرداند؛ افزود: گاهی که آستان قدس رضوی می آمدند گاهی مسائلی می گفتند که متوجه می شدیم با چه مشکلاتی مواجه هستند و فتنه هایی که می شد تا کار ایشان پیش نرود اما ایشان مرد مصمم و متوکلی بود و موفقیت کسب می کرد و امروز خداوند متعال نام او را ماندگار کرده است و او نمی خواست خودش را مطرح کند و خداوند برای کار مجاهدانه او را در قلب ها جای داد و  این کار اشخاص و رسانه ها نیست.

 

 

وی به ظرفیت گردشگری استان کرمان اشاره و بیان کرد: مسئله گردشگری استان مهم است و گردشگری مقاومت نیز به آن اضافه شده و یک استان تمدنی است و الان مسئله مقاومت بر گردشگری استان غالب شده و امروز بسیاری از ایرانیان و خارجی‌ها به کرمان سفر می‌کنند و وزارت گردشگری موظف است، طرح گردشگری مقاومت استان کرمان را جزو کارهای جدی خود قرار دهد و طرح گردشگری مقاومت را با همکاری مجاهدان، رزمندگان کرمانی، دوستان حاج قاسم و سپاه پاسدارن تدوین و اجرایی کند.

 

 

آیت الله رییسی در رابطه با معادن با تأکید بر اینکه معادن باید به دست افراد کاربلد انقلابی دلسوز باشد که فکر آنان خام فروشی نباشد و بهره برداری بایسته از معادن داشته و بخشی از درآمدها برای مسئولیت های اجتماعی در استان هزینه شود؛ افزود: معادن باید ضمن فعال شدن هم بهره برداری معادن مورد تأکید است و هم مسئولیت اجتماعی معادن نسبت به توسعه فرهنگی و اجتماعی ور فع محرومیت از استان کرمان که درآمدهای معدنی حتماً در رابطه با توسعه‌یافتگی استان مورد تأکید است تا بخشی که قانون مشخص کردهحتماً هزینه شود.

 

 

وی گفت با اشاره به گروه های جهادی و حرکت های جهادی گفت: شورای عالی جهاد سازندگی تشکیل شده است که بتواند هدایت، حمایت و نظارت نسبت به گروه‌های جهادی را انجام دهد.

 

 

رییس جمهوری بر اجرای قانون جمعیت هم تأکید کرد و افزود: پیشنهادات را برای اصلاح به مجلس و دولت بدهند و تسهیل ازدواج جوانان و قانون جمعیت مورد تأکید است و در رابطه با عدم وجود مرکز ترک اعتیاد بانوان در استان؛ ایجاد آن را از کارهای ضروری دانست و افزود: بانوانی به هر دلیل دچار اعتیاد هستند نباید در خیابان ها دیده شوند و این از مسائل ضروری است و بسیار اولویت دارد تا با هزینه مبارزه با مواد مخدر تحت نظر بهزیستی ایجاد شود و از کارهای فوری که اشتاندار باید دنبال کند.

 

 

وی از تشکیل شورای فقهی در بانک ها خبر داد و تأکید کرد: مسئله اصلاح نظام بانکی و مطابق کردن آن با آنچه اقتضای شریعت است، دنبال می شود و کارهایی هم شده که کافی نیست و کاری نو  آغاز کردیم هم اصلاح نظام بانکی و ارتباط بانک مرکزی با بانک های عامل، ارتباط دولت با بانک مرکزی و ارتباط بانک ها با مردم است که نتایج آن به استحضار مردم خواهد رسید.

 

 

آیت الله رییسی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به تهدید و تحریم از سوی دشمنان افزود: اما این را اعلام و اقدام کردیم که ما پیشرفت کشور و رفع مشکلات اقتصادی را بند به این مسائل نمی کنیم و در رفع تحریم ها کار دنبال می شود و تیم مذاکره در حال کار است و عقلانی و استدلال های قوی دارد و کار را دنبال می کند چون ما منطق داریم و در هیچ جا جمهوری اسلامی میز مذاکره ترک نکرده است اما اینکه کشور و اقتصاد کشور و پیشرفت کشور را معطل فردی کنیم که لبخند بزند یا اخم بکند اینطور نیست و به هیچ عنوان برای ما مهم نیست و ما وضعیت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و پیشرفت کشور را با قوت ادامه خواهیم داد.

 

 


وی ادامه داد: نسبت به صادرات نفتی و غیرنفتی و سرمایه گذاری کلان داخلی و خارجی کار با قوت در حال انجام است، اصلاحات اقتصادی امری نیست با یک اقدام باشد که بسته ای از اقداماتی است که باید اتفاق بیفتد و اگر در سال های قبل انجام می شد کم هزینه  بود اما نشد و با پشتیبانی مردم از نظام، این امور که در جهت گره گشایی از کشور است دنبال می کنیم و علیرغم خواست دشمنان و کسانی که تحریم را ظالمانه را بر کشور و مردم ما تحمیل کردند اما با کمک مردم مسائل کشور با قوت پیش می رود و با علم می‌گویم آینده کشور روشن و درخشان است و ما نخواهیم گذاشت ملت ایران ناامید شود.

 

 

رییس جمهوری دغدغه مندی را امری مبارک و آن را گواه زنده بودن جامعه دانست و گفت: امر به خوبی ها و نهی از بدی ها باید در زندگی امر محوری باشد و دولت، دولت شما است و نباید کاستی ها و کجی ها را قبول کنیم که اباعبدالله به ما آموختند سلامت جامعه در گرو امر به معروف و نهی از منکر است.

 

 

وی تأکید کرد: فرهنگ حاج قاسم فرهنگ "ما می‌توانیم" بود و با همه وجود باید باور و اعتقاد داشته باشیم که با همه این تحریم ها و تهدیدها می توانیم.

 

کد خبر 1204886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha