به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، تولیدکنندگان در استان گیلان موتور محرک اقتصاد هستند و با اشتغالزایی و کارآفرینی سبب رشد اقتصاد و شکوفایی در استان میشوند اما این تولیدکنندگان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
تولید در کشور چالشهای زیادی را به همراه دارد، تامین نقدینگی یکی از مشکلات مهم و عدیده واحدهای تولیدی به شمار میآید در کنار آن عدم امکان مبادلات ارزی و مالی تولیدکنندگان با شرکای خارجی نیز یکی دیگر از مشکلات تولید محسوب میشود. از سویی بدهیهای معوقه واحدهای تولیدی به سیستم بانکی یکی از دلایل اصلی عدم رونق تولید در کشور به شمار میرود، همچنین مالیات بر ارزش افزوده و اشکالات آن حجم مشکلات بخش تولید را افزایش داده است.به نظر میرسد قوانین و مقررات بسیار ناکارآمد و ضد و نقیضی در کشور وجود دارد که خودش مانعی برای رونق تولید است و باید قوانین بر پایه حمایت از تولیدکنندگان اصلاح گردد.
در کنار همه این موارد اشکالات سیستم حمل و نقل کشور و هزینههای سرباری که برای تولیدکنندگان ایجاد میکند، افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی، تغییر مدام نرخ ارز و سایه سنگین آن بر اقتصاد کشور و از همه مهمتر رکود بازار که ریشه در کاهش قدرت خرید مردم دارد از دیگر مشکلات و دغدغههای مهم تولیدکنندگان در کشور به شمار میآید. پر واضح است که هر جا حمایت از تولید بیشتر باشد پویایی بیشتری در جامعه ایجاد میشود و قطعا با سیاستگذاری درست مسئولین و پشتیبانی ویژه از تولیدکنندگان میتوان اقتصاد کشور و استان گیلان را متحول کرد.
* ضبط کارخانجات بدهکار توسط سیستم بانکی و تبدیل آنها به یک ویرانه
«فرهمند پورعلی» در همین راستا با بیان اینکه این نهاد دارای بیش از ۱۵ انجمن تخصصی است افزود: هر کدام از این انجمنهای تخصصی حداقل بیش از ده واحد صنعتی را شامل میشوند و تلاش میکنیم هر ماه جلساتی را برای بیان مشکلات تولیدکنندگان برگزار کنیم.
رئیس خانه صنعت و معدن استان گیلان عمده مشکلات تولیدکنندگان را برشمرد و تصریح کرد: بیشترین مشکل تولیدکنندگان بحث نقدینگی است از طرفی برخی از واحدهای تولیدی مانند واحدهای فولاد که زیرساختهای جادهای و حملونقل برایشان بسیار مهم است از نبود این امکانات گله مند هستند.
رئیس خانه صنعت و معدن استان گیلان قیمت انرژی را از دیگر دغدغههای مهم تولیدکنندگان ذکر کرد و افزود: تولیدکنندگان استان گیلان در حوزه تامین مواد اولیه در بخشهای نساجی و لبنیات نیز به شدت دچار مشکل هستند به بیان دیگر چالشهای تولیدکننده به دو بخش تقسیم میشود که عمده آنها در ارتباط با اقتصاد کشور است.
وی ضمن اشاره به کارگروههای تخصصی که در سالهای گذشته در گیلان تشکیل شده است اذعان کرد: اکثر مسئولان به دنبال این هستند تا مشکلات واحدهای صنعتی را رفع کنند اما اینکه چرا این تلاشها نتایج مورد انتظار را به دنبال ندارد باید بررسی و آسیبشناسی شود.
پور علی با بیان اینکه استان گیلان از حیث زمین و عرصه صنعتی با مشکل مواجه است ابراز داشت: در حال حاضر اگر سرمایهگذاری وارد استان گیلان شود ما نمیتوانیم امکانات لازم در حوزه زمین را برای وی فراهم کنیم که البته یکی از دلایل مهم این امر وسعت کم خود استان است.
رئیس خانه صنعت و معدن استان گیلان مصوبه جدید مجلس در مورد الحاق سه شهر صنعتی به منطقه آزاد را رضایتبخش دانست و گفت: این مصوبه میتواند در حوزه کمبود عرصه صنعتی در گیلان راهگشا واقع شود از طرفی این استان به دلیل داشتن نیروهای متخصص، نزدیکی به تهران، امکانات فرودگاهی و نزدیکی به بازارهای اوراسیا با حداقل ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت دارای پتانسیلهای بسیار خوبی جهت سرمایهگذاری و صنعت است.
وی با تاکید بر اینکه هنوز گیلان نتوانسته جایگاه مطلوب خود را در کشور در حوزه درجهبندی واحدهای تولیدی و صنعتی به دست بیاورد ادامه داد: زمانی گیلان قطب نساجی کشور بود و امروز گفته میشود قطب تولیدات سلولوزی و فولاد است به بیان دیگر ما نتوانستیم مزیتهای استان گیلان را در تولیدات مختلف آن حفظ کنیم.
رییس خانه صنعت و معدن استان گیلان عنوان کرد: انتظار ما این است وقتی واحدی با بانک دچار مشکل میشود، سریعا کارخانه و واحد تولیدی مربوطه ضبط نشود زیرا تجربه نشان داده در گیلان وقتی واحدی توسط بانک ضبط میشود هیچ اتفاقی نیفتاده و تنها آن کارخانه به ویرانهای تبدیل شده است.
* بیش از ۷۰ درصد مشکلات واحدهای تولیدی گیلان مربوط به بانکهاست
«افشین رحیمی» نیز در همین راستا اظهار داشت: متاسفانه برآیند تلاش مسئولان به نتایجی مثبتی در راستای اشتغالزایی، تداوم آن و اشتغال جدید ختم نمیشود و واقعیت این است که هماهنگیها در جاهایی هنوز به مرحله کامل نرسیده است.
دبیر کانون کارآفرینی ایران در مورد اینکه چرا تلاشهای مسئولان به اشتغالزایی و تدوام آن منجر نشده است یادآور شد: شاید یکی از مهمترین دلایل این امر این باشد که هنوز سازمانهایی نظیر تامین اجتماعی، دارایی و یا بانکها منافع سازمانی خود را بر منافع ملی ارجح میدانند در حالی که مقام معظم رهبری فرمودند ما در یک جنگ اقتصادی هستیم و سالهاست که تحریمهای زیادی را تحمل کردهایم.
وی کارگران و کارفرمایان را خط مقدم جنگ اقتصادی کشور خواند و اضافه کرد: زمانی دستورالعمل ها و جزئیاتی که مطرح شد، میتواند مفید فایده واقع گردد که منجر به ثبات اشتغال آن استان و یا منطقه بشود اما وقتی که هر روز اشتغال به حداقل رسیده و از بین میرود و یا ثبات اقتصادی وجود ندارد این نشان میدهد منافع سازمانی نهادها همواره در اولویت بوده است.
دبیر کانون کارآفرینی ایران افزود: ستاد تسهیلات در فضای کسب و کار با پیشنهاد گیلان در همه استانهای کشور تشکیل شده است و گزارشات نشان میدهد بیش از ۷۰ درصد مشکلاتی که واحدهای تولیدی در این ستاد مطرح میشود مربوط به بانکهاست.
رحیمی از نوع عملکرد بانکها در حل مشکلات تولیدکنندگان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه وقتی متقاضیان و تولیدکنندگان وارد جلسات کمیتههای تخصصی ستاد تسهیل و یا کمیتههای حمایت قضایی شده و مشکلات خود را بیان میکنند با انواع اتهامات و فهرست ضعف هایشان از طرف مسئولان دولتی مواجه میشوند.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان با مشقت تمام تلاش میکنند خود را با تغییرات نرخ ارز همراه کنند عنوان کرد: عمده مشکلاتی که هم اینک برای صاحبان کارخانجات و واحدهای تولیدی به وجود آمده به علت ناکارآمدی و و عدم توانایی صاحبان آنها نیست بلکه به خاطر ناهنجاریهایی است که در هشت یا ۹ سال گذشته با آن مواجه بودهایم.
دبیر کانون کارآفرینی ایران خاطرنشان کرد: حرف و سخن من این است که اگر استانی در حوزه تولید، اقتصاد و اشتغال وضعیت رو به جلویی پیدا میکند به خاطر این است که مجموعه مدیران آن از استاندار گرفته تا معاون اقتصادی و مدیران کل دستگاهای اجرایی سمت و سوی کار خود را به سمت مانع زدایی با استفاده از ظرفیتهای قانونی هدایت کردهاند.
به گزارش خبرگزاری شبستان، تولیدکنندگان در هر جامعهای جزو اقشار تاثیرگذار آن محسوب میشوند اما این اقشار تاثیرگذار برای گسترش کار و فعالیت خود با مشکلاتی که تشریح شد مواجهند و بهتر است مسئولان امر به ویژه در این جنگ اقتصادی تمام عیار راهکارهایی عملیاتی تر را برای پشتیبانی از تولید و اشتغال در پیش گیرند زیرا در غیر اینصورت کارخانجات و واحدهای تولیدی مزیت اقتصادی و تولید خود را کاملا از دست داده و اشتغال موجود از بین خواهد رفت.
نظر شما