به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد محمودزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه که در حاشیه سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش کشور و در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: هم در سند تحول بنیادین و هم در سند تحول دولت، بر مردمیسازی نظام حکمرانی آموزش و پرورش تاکید شده و بر همین اساس، یکی از مهمترین سیاستهای ما در این سازمان پررنگ شدن حضور و مشارکت مردم است.
وی افزود: امروز در یکی از کارگروههای این اجلاس به بررسی نقش و جایگاه واقعی مردم در زیرنظامهای آموزش و پرورش میپردازیم.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی تصریح کرد: عادیسازی مدارس غیردولتی یکی از مهمترین رویکردهای ما به شمار میآید؛ چراکه نباید تقابل بین مدارس دولتی و غیردولتی وجود داشته باشد و به اشتباه اینگونه احساس شود که فقط دانشآموزی که در مدارس غیردولتی تحصیل میکند قابلیتهای ویژهای دارد یا در آینده خواهد داشت.
وی ادامه داد: امروز عمومیسازی مدارس غیردولتی مدنظر ما قرار دارد و با توجه به کنترلهایی که در زمینه شهریه این مدارس داریم، به دنبال ایجاد نگاه و رویکردی هستیم که مدارس غیردولتی منحصر به طبقه خاصی از مردم نباشد و همه اقشار جامعه را شامل شود.
محمودزاده خاطرنشان کرد: با اشاره به تعیین شاخصهایی برای رتبهبندی مدارس غیردولتی گفت: تعیین شهریه مدارس نباید فقط با استناد به شاخصها و ملاکهای فضای آموزشی باشد؛ بنابراین رویکردهای تربیتی و پرورشی در این مدارس بسیار مهم است و در تعیین شاخصها و رتبهبندی این مدارس باید به این محورها توجه داشت.
وی اذعان کرد: پیگیری رویکردهای تربیتی و پرورشی در مدارس غیردولتی، جزو اولویتهای ما محسوب میشود. بر همین اساس، به زودی شاخصهای مرتبط با این رویکرد به مدارس ابلاغ خواهد شد و در رتبهبندیهای آتی مدنظر قرار میگیرد.
محمودزاده تصریح کرد: همکاریهایی بین ما و معاونتهای آموزشی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش برقرار شده است تا این معاونتها در زمینه ارتقای کیفیت آموزشها در مدارس غیردولتی و توجه بیشتر به امور تربیتی و پرورشی ورود کنند.
وی درباره فعالیت مراکز غیرمجاز گفت: کمیتهای برای شناسایی مدارس غیرمجازی که در فضای مجازی و فیزیکی فعالیت دارند، تشکیل شده است تا از ادامه فعالیتشان جلوگیری شود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی گفت: یکی از برنامههای جدید ما ایجاد و توسعه مدارس غیردولتی عامالمنفعه است و آییننامههای مرتبط با این موضوع را تا مهرماه امسال تدوین میکنیم.
وی افزود: یک نمونه از این مدرسه را به زودی در شهرستان خوی افتتاح میکنیم که روند آموزش در آن کاملا رایگان خواهد بود؛ این مدرسه توسط شخص خیّر و با نظارت آموزش و پرورش، مدیریت خواهد شد.
محمودزاده اظهار کرد: استفاده از ظرفیت و توان مردم، گروههای جهادی و اشخاص دارای صلاحیت در توسعه این نوع مدارس به طور جدی مدنظر ما قرار دارد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای تقویت نقش خانوادهها و مشارکت آنها در امور مدرسه گفت: تلاش ما این است که دعوت از اولیا برای مشارکت در امور مدرسه، منحصر به امور مالی نباشد و این مشارکتها به سمت مشارکت راهبردی در امور تربیتی و پرورش سوق یابد.
محمودزاده در پاسخ به سوالی درباره آمار تخلفات در مدارس غیردولتی اظهار داشت: تخلفات در بین ۲۰ هزار مدرسه غیردولتی بسیار ناچیز است و ما نظارتهای خوبی بر روند فعالیت آنها داریم.
وی تصریح کرد: البته نباید نگاه بدبینانه به مدارس غیردولتی داشته باشیم؛ دستاندرکاران این مدارس زحمات بسیاری را متحمل میشوند و تعدادی از آنها فعالیتهای خیرخواهانه در مناطق کمبرخوردار دارند؛ به طوری که یکی از این عزیزان، ۱۷ مدرسه خیّری در استان سیستان و بلوچستان ایجاد کرده است.
علی شاهنوری
نظر شما