«حجت الاسلام و المسلمین منصور باقر بیک» مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان بیان داشت: مردم سیستان در طول تاریخ بیش از ۷۰۰۰ ساله، افتخارات بزرگی دارند؛ افتخارات علمی، دینی و اجتماعی که واقعا باید به آن پرداخته شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اظهار داشت: افتخارات علمی مردم سیستان که در ۷۰۰۰ سال گذشته در شهر سوخته و سیستان وجود داشته از قبیل چشم مصنوعی و عمل جراحی مغز و غیره؛ همچنین تولیداتی که داشتند از جمله تولید گندمی که در این سرزمین انجام می شده و خیلی از مناطق از آن بهره مند می شدند و امثال این افتخارات که به خوبی به آن پرداخته و معرفی نشده و باید به این مسئله بیش از پیش پرداخته شود.
وی افزود: یکی از افتخارات مردم سیستان، افتخار عدم لعن حضرت امیرالمومنین(ع) است؛ در آن دورانی که به دستور خلفای وقت، در کل جهان اسلام، خطبا و ائمه جمعه ملزم شده بودند که بر سر منابر و در خطبه های جمعه خود، حضرت امیر(ع) را لعن کنند، تنها مردم سیستان بودند که از این دستور سر باز زدند و زیر بار این ننگ نرفتند.
باقربیک ادامه داد: با وجود فشار حاکمین وقت، حاضر شدند خراج های زیاد بپردازند و حتی حاضر شدند سر زن هایشان در سر معابر و گذرگاه ها تراشیده شود اما زیربار این ننگ نرفتند. این افتخار بسیار بزرگی است و البته جای سوال دارد که چطور ممکن است کسی مدعی خلافت پیامبر اکرم باشد و دستور لعن یکی از بزرگترین صحابه حضرت را هم بدهد.
وی بیان داشت: ما قائلیم به اینکه به بزرگان و اصحاب پیامبر نباید اهانت کرد و علمای شیعه هم این عمل را حرام دانستند. علما و بزرگانی که از این مدعیان خلافت رسول اکرم(ع) دفاع می کنند باید این سوال و این تناقض را پاسخ بدهند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان گفت: یکی دیگر از افتخارات مردم سیستان این است که تقریبا ۲ ماه بعد از شهادت سید الشهدا(ع)، وقتی خبر شهادت حضرت در کل جهان اسلام پیچید و مردم سیستان با خبر شدند بدون درنگ به خونخواهی حضرت، قیام کردند.
وی اضافه کرد: مردم سیستان، عباد بن زیاد(برادر عبیدالله بن زیاد) که حاکم علی الوقت سیستان و منصوب از طرف یزید بود را از آن خطه بیرون کردند و او از ترس جانش فرار کرد و تا مدت ها در سیستان از طرف خلیفه وقت(یزید) حاکمی نبود و بعدها هم مجبور شد شخصی را که معتدل بوده و در ظاهر ادعای محبت اهل بیت می کرد و در دستگاه یزید بود را به عنوان حاکم سیستان منصوب بکند.
باقربیک اظهار داشت: این افتخار در تاریخ سیستان وجود داشته اما مغفول بوده و بعد از بررسی هایی که بزرگان تاریخ ما انجام دادند از جمله مرحوم آیت الله پیشوایی که از بزرگان تاریخ اسلام بودند و اخیرا از دنیا رفتند و مرحوم دوانی، مورخ بزرگ و دکتر رجبی دوانی فرزند ایشان، که اخیرا در تاریخ اسلام یک تفحص مفصلی انجام دادند و اسناد و مدارک این قیام را از دل تاریخ بیرون آورده و ارائه دادند و بزرگان تاریخ هم بر آن صحه گذاشتند.
وی یادآور شد: دکتر رجبی دوانی این اسناد تاریخی را به رهبر معظم ارائه دادند، ایشان تاکید کردند که باید ابن مسئله جدی گرفته شود، به آن پرداخته شده و بزرگداشت آن به شکل مناسبی برگزار شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با بیان این که این مسئله جا دارد که در سطح ملی و در جهان اسلام مطرح شود یادآور شد: قیام توابین تقریبا ۳ سال و قیام مختار حدودا ۵ سال بعد از واقعه کربلا انجام شده ولی قیام مردم سیستان در حدود ۲ ماه بعد از واقعه کربلا رخ داده یعنی به محض رسیدن این خبر به سیستان.
وی افزود: این قیام در حالی انجام شده که مردم سیستان در آن زمان همه شیعه نبودند اما به پیامبر و خاندان حضرت و معصومین ارادت داشتند و همین موجب شد که به خونخواهی امام قیام کنند.
این مقام مسئول اظهار داشت: مسئله این قیام حدود ۳ است که خیلی جدی مطرح شده و سازمان تبلیغان اسلامی هم در مرکز، این جریان را به عهده گرفته چرا که این مسئله ابتدا باید در سطح استان به آن خوب پرداخته شود و پس از اینکه در استان جا افتاد و نواقص آن رفع شد، در سطح ملی، مطرح شود.
باقر بیک با اشاره به تشکیل کمیته علمی رسیدگی به این مسئله به ریاست محمدباقر حیدری نسب(محقق خوب استان و نویسنده دو کتاب در مورد نخستین قیام) گفت: امسال در ۲۰ نقطه از کشور، سیستانی های مقیم شهرهای مختلف ( به طور مثال در شهرهای تهران، قم، مشهد، شاهرود، سبزوار و غیره) در حسینیه و هیئات خود این برنامه را برگزار کرده و یا خواهند کرد و امیدواریم به لحاظ تبلیغات رسانه ای بتوانند خوب عمل کنند تا بتوانیم ظرف یکی دو سال آینده، این جریان را در سطح ملی مطرح کنیم.
نظر شما