حجتالاسلام والمسلمین «حسن کمالی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه فعالیتهای علمی در مساجد باید تقویت شود، اظهار کرد: متاسفانه، بسیاری از مساجد به شیوه های کاملاً سنتی کار می کنند و همین امر موجب دلزدگی و دوری برخی از جوانان از خانه های خدا شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: وقتی درباره دستگاه های پشتیبان در حوزه مساجد صحبت می شود، تقریبا نامی از مراکز دینی یا حتی نهادهای دینی فعال در دانشگاه ها نیست که این یک فقدان بزرگ است که از آن غفلت کردهایم!
وی اضافه کرد: علاوه بر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان، باید دانشگاهیان نیز در نشست های هم اندیشی مساجد و کارگروه های مسجدی عضویت داشته باشند.
حجت الاسلام کمالی تاکید کرد: با عضویت این مراکز و نهادها در کارگروه ها و مجامع تصمیمساز در حوزه مسجد، فعالیت های علمی و همچنین برنامه ریزی بر مبنای علمی در مساجد بیشتر می شود و همین موضوع در جذب نسل جوان بسیار موثر است.
نویسنده «اخلاق و رموز اخلاق اجتماعی» در ادامه با بیان اینکه بهتر است حداقل دو عضو از اعضای هیئت امنای مساجد از دانشگاهیان باشند، تاکید کرد: اگرچه در بسیاری از مساجد، استادان حوزه و دانشگاه و نخبگان و پژوهشگران و مخترعان عضویت دارند اما این باید به شکل قانون دربیاید. یعنی مرکز رسیدگی به امور مساجد ترکیب هیئت امنای یک مسجد را به شرط عضویت دو دانشگاهی در جمع هیئت امنا تایید کند.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: هیئتهای اندیشهورز که مقام معظم رهبری بر تشکیل و توسعه آنها تاکید کردند باید در همه مساجد تشکیل شود همانطور که پایگاه بسیج و شورای فرهنگی در اکثریت مساجد تاسیس شده اند. گسترش این گونه فعالیت های علمی باید توسط دانشگاهیان و با همراهی و مشارکت دانش آموزان و دانشجویان انجام شود، بدین ترتیب، مساجد به پایگاه علمی در سطح محلات نیز تبدیل می شوند.
نظر شما