پبه گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه، امروز (شنبه ۵ شهریور) با سخنرانی آیت الله نوری همدانی و با حضور، علما، نمایندگان بیوت مراجع تقلید، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اعضای شورای عالی حوزه های علمیه، اساتید، فضلا و طلاب در مدرسه عالی دارالشفای قم برگزار شد.
آیت الله نوری همدانی در این مراسم گفت: صد سال پس از پیامبر حنبلی و شافعی و مالکی به وجود آمدند، اما ما حدیث را از کسی گرفتیم که حدیثشان حدیث پیامبر است و چنین مکتبی داریم که دنیا هم منتظر مکتب ما است؛ یک روزی سیدحسن صدر، کاشف الغطا و سیدمحسن امین نشسته بودند به کتابی برخورد کردند که ادعا کرده شیعه اندک و در انقراض است و تصمیم گرفتند شیعه را معرفی کنند.
وی ادامه داد: سیدحسن صدر کتاب «المؤسسین لعلوم الاسلام» را نوشت که علوم دارای مؤسس شیعه را معرفی کرد؛ در دنیا کسانی که توانستند علوم و معارف را پخش کنند شیعه بودند، زیرا وقتی که در کل اروپا و آمریکا کتابخانه و مرکز تحصیل نبود خواجه طوسی با علم فراوان خود حضور داشت؛ به هر علمی که بخواهیم قدم بگذاریم بخش بزرگی از متون گذشته آن عربی است و این نشان از تلاش علمای اسلام در گسترش علوم دارد.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه خداوند از علما پشتیبانی میکند اضافه کرد: در تمدن اسلامی نمونههای فراوانی از مجاهدتهای علما وجود دارد که در تمام علوم و ویژگیهایی که علمای مصلح و خدمت گزار دارند در زمان ما به وقوع پیوسته است؛ علما در راه اسلام قدم برداشتند، شهید شدند، زندان رفتند و راه همین است.
وی با بیان اینکه دشمن همیشه در کمین ما است گفت: همیشه توصیه میکنم صحیفه نور را مطالعه کنیم که با استکبار آشنا شویم و امام خمینی این مفهوم را به ما شناساندند.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین و دبیر شورای عالی حوزه های علمیه نیز در این مراسم گفت: در خصوص اخلاق و تهذیب در حوزههای علمیه همواره دغدغه و نگرانی وجود داشته است و درگذشت اساتیدی مانند آیت الله ناصری ثلمهای به دین است و امیدواریم از آثار به جامانده از ایشان استفاده شود.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: شخصی در نزد امام زین العابدین علیه السلام سؤالی پرسید که حضرت احساس کرد این فرد قصد عمل ندارد و در اینجا حضرت سجاد به کلامی نوشته شده در انجیل اشاره کرد: «تا به آنچه میدانید عمل نکرده اید از آنچه نمیدانید نپرسید، زیرا اگر به اندوختههای علمی شما فقط افزوده شود باعث دوری شخص عالم از خدا خواهد شد».
وی تصریح کرد: اگر علم دست انسان بی بندوباری بیافتد جان هزاران نفر را خواهد گرفت؛ عزیزی که ده سال قبل وارد حوزه شده است میفهمد که ایام نشاط جوانی گذشته و مانند آن حالت، دیگر نیست؛ در دوسال گذشته ایام سختی پشت سر گذاشتیم که دروس گاه مجازی و گاه حضوری بود و امیدوارم به عظمت امام حسین علیه السلام، این بلیه از سر همه ملتها دفع بشود.
حسینی بوشهری افزود: به اساتید بزرگوار حوزه که بدون تعارف چشم و چراغ حوزه هستند و اسم خودم را با افتخار استاد گذاشتم، توصیه میکنم برای طلاب ایجاد انگیزه کنند؛ معیشت طلاب دچار مشکل است و اساتید نیز همیشه نگران وضعیت طلاب هستند گرچه خود دچار مشکل هستند و این جای مباهات است که در حوزه اساتید نسبت به هم نوعان خود دغدغهمند هستند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه تصریح کرد: اساتید ملا و فاضل در حوزههای علمیه بدانند تا با شورای عالی هم افزایی نکنیم راه به جایی نخواهیم برد و این طور نباشد که دیگران بگویند شورا هست پس ما لازم نیست کار کنیم؛ به عنوان شورای عالی با افتخار عرض میکنم با آغوش باز از نقطه نظرات اساتید استفاده میکنیم، زیرا نیاز به کمک فکری و نقد منصفانه و هم افزایی داریم تا کار سنجیده و پخته شود و انسجام پیدا کند.
بر اساس این گزارش حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد معاون آموزش حوزه های علمیه نیز گزارشی از برنامه های آموزشی حوزه های علمیه ارائه داد و گفت: امسال در سال جدید حوزه های علمیه وضعیت به گونه ای است که برنامه ها حضوری شده و ما امتحانات را در قم و سراسر کشور حضوری برگزار کردیم.
وی افزود: درس ها و برنامه ها نیز حضوری خواهند بود و انتخاب درس ها برای طلاب در پیشخوان حوزه انتخاب خواهد شد، ولی فعلا این امکان نیست، البته انتخاب درس ها توسط اساتید انجام شده است و قریب ۴۰۰۰ درس توسط اساتید انتخاب شده است و برای طلاب نیز در آینده نزدیک باز خواهد شد.
نظر شما