به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، شریف مالکوچ در همایش سراسری با هدف تبادل بهترین تجربیات سازمان بازرسی جمهوری اسلامی ایران و آمبودزمان ترکیه با اشاره به دوستی دوجانبه ایران و ترکیه گفت: یکی از دلایل اصلی دوستی بین ایران و ترکیه، مرز مشترک بین دو کشور است که بیش از 400 سال بدون تغییر باقی مانده است. در طی این 400 سال، هرجومرجها و جنگهای مختلفی در منطقه رخ داده است ولی مرز مشترک دو کشور پابرجا بوده که نمونه دیگری در دنیا وجود ندارد.
رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه با اشاره به اشتراکات دو کشور گفت: دو کشور ترکیه و ایران مشترکات زیادی در زمینه اجتماعی، فرهنگی و حتی زبانی دارند.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر دنیا نیازمند صلح و آرامش است، تصریح کرد: روابط دو کشور باعث برقراری آرامش در منطقه و حتی دنیا خواهد بود.
مالکوچ تأکید کرد: جنگها باعث تضعیف حقوق اولیه انسانها است. در جایی که جنگ است، خیلی سخت است که از حقوق بشر سخن بگوییم. بنابراین نیاز است در کشورها صلح و آرامش برقرار شود.
رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه با اشاره به تأسیس انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی با مشارکت کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در استانبول گفت: در حال حاضر ترکیه ریاست دورهای انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی را بر عهده دارد و درعینحال همکاری مستقیمی با سازمان بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی با تشکر از حمایتهای دکتر خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور از توسعه روابط این سازمان با آمبودزمان ترکیه خاطرنشان کرد: امضاء برنامه اقدام مشترک بین آمبودزمان ترکیه و سازمان بازرسی کل کشور میتواند نمونه و الگویی برای سایر کشورهای اسلامی باشد. این امضای برنامه اقدام مشترک میتواند زمینهساز مرحله جدیدی از روابط دو کشور باشد.
مالکوچ با اشاره به مفاد برنامه اقدام مشترک اجرای یادداشت تفاهم همکاری میان سازمان بازرسی کل کشور و آمبودزمان جمهوری ترکیه گفت: طبق این برنامه اقدام مشترک، فعالیتهای آموزشی و تبادل تجربیات بین دو کشور توسعه خواهد یافت.
رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیتهای آمبودزمانی ترکیه در دنیا گفت: آمبودزمان جمهوری ترکیه عضو 8 سازمان بینالمللی است و روابط منحصربهفردی را با کشورهای دیگر دارد.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر تلاش کردهایم فعالیتهای آمبودزمانی خود را در اروپا تقویت کنیم چراکه شاهد موج جدیدی از اسلام هراسی و نژادپرستی در اروپا هستیم.
شريف مالكوچ با بيان اينكه افزايش كيفيت خدمات آموزشي يكي از وظايف ما به شمار مي رود، گفت: همچنين برقراري عدالت و برقراري قانون نيز از ديگر موارد اصلي در حوزه وظايف ما تلقي مي شود.
وي با بيان اينكه جامعه كنوني دنيا نيازمند قانون و حقانيت است، تصريح كرد: مساله حقوق بشر بين انسان ها مشترك است و اميدواريم اين تفاهم نامه بتواند مايه خير و بركت باشد.
نظر شما