نابرابری تمام نشدنی سیاه و سفید در آمریکا /  دیوار آبی برتری طلبی سفیدپوست ها چه زمانی تخریب می شود؟

به گفته تحلیلگران دیوار آبی برتری طلبی سفیدپوستان در آمریکا باید روزی تخریب شود و این نیازمند ادامه تلاش های سیاهان در این زمینه است.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: برای برخوردهای مجری قانون در آمریکا دو رویکرد با تبعیت از استانداردهای دوگانه وجود دارد: یک طرف سفیدپوست و طرف دیگر سیاه پوست !

تجاوز مرگبار پلیس به مردان و زنان سیاهپوست بسیار مکرر است، همچنین صدای طبل مردان سفیدپوست که تیراندازی های دسته جمعی را ترتیب می دهند، شنیده می شود.

با این حال، برخی از رهبران ایالات متحده از جمله جو بایدن در واقع می خواهند بودجه برای اجرای قانون را افزایش دهند و 100 هزار افسر پلیس دیگر را در مدارس و جوامع مستقر کنند.

حتی بسیاری از افراد در ایالات متحده و در سراسر جهان همچنان از افشای انفعال بزدلانه پلیس در درگیری های مکزیک متعجب هشتند.

هماهنگی بین واقعیت‌های نژادپرستانه مرگبار پلیس و موضع قاطعانه رهبران آمریکا در حمایت از افدامات مرگ‌بار پلیس نفس‌گیر است.

حقیقت ساده این است که مجریان قانون با سیاهپوستان آمریکایی به عنوان افرادی که شایسته رفتار انسانی هستند رفتار نمی کنند.

آنها شعارهای «خدمت و محافظت» خود را برای سفیدپوستانی که غیرانسانی ترین جنایات را مرتکب می شوند، محفوظ می دارند.

 همه اینها پاسخ این پرسش است که چرا اجرای قانون در ایالات متحده باید از بودجه خارج شود و باید لغو شود. سیستمی که برای اجازه دادن به اقدامات بزدلانه به نام «قانون و نظم» طراحی شده است، بیش از آن کشنده است که دست نخورده باقی بماند، مگر اینکه هدف این باشد  که سیاه‌پوستان آمریکایی مجبور به پذیرش ظلم شوند و این اکنون همان چیزی است که در دوره بایدن در حال انجام است.

فارمینگتون هیلز، میشیگان، یکی از نمونه هایی است که نشان می دهد در آمریکا چقدر راحت یک نیروی پلیس می تواند برای هر کاری تیراندازی کند تا یک سیاه پوست را بکشد.

آنها از تصاویر مردان سیاه پوست با اسلحه به عنوان تمرین هدف برای افسران پلیس عمدتا سفیدپوست خود استفاده می کنند و این نشان دهنده رویکرد برتری طلبی سفیدپوستان در قلب قانون است.

حتی اگر اضطراب سیاه‌پوستان هنگام مواجهه با مجریان قانون و میل به فرار تایید شود، اینگونه مطرح می شود که قربانی با فرار، اوضاع را بدتر کرده است. بنابراین، با پیروی از این منطق، آیا پلیس آزاد است تا اگر سیاه پوستان به هر دلیلی از صحنه فرار کنند، آنها را مانند حیوانات در طبیعت شکار کند؟

آمریکایی‌های آفریقایی تبار به‌ویژه می‌دانند که پلیس همیشه در کشتن سیاه‌پوستان اشتباه کرده است، در حالی که خشونت سفیدپوستان و مجرمان را تا حد امکان انسانی جلوه می دهد.

اینکه آمریکایی‌های سفیدپوست به تازگی شروع به درک خطرات نیروهای پلیس نظامی کرده‌اند، نشان می‌دهد که اجرای قانون چقدر مجزا و نابرابر عمل کرده است.

همانطور که بسیاری در اعتراضات «جان سیاهان مهم است» گفته اند، زمان آن رسیده است که بودجه پلیس برای لغو کامل آن به شدت کاهش داده شود زیرا اکنون نیروی اعمال قانون در آمریکا دیگر نه تنها یک سیستم خراب بلکه یک سیستم کاملا فاسد است.

حتی در زمانی که باراک اوباما که خود یک سیاه پوست بود بر مسند ریاست جمهوری در آمریکا تکیه داشت باز هم برخورد پلیس با سیاه پوستان به همین صورت بود و دلیل آن این است که در اصل به رسمیت شناختن حقوق سیاه پوستان در آمریکا نیز تناقض وجود دارد.

در حالی که یک سیاه پوست بر مسند ریاست جمهوری تکیه زده است،سیاه پوست دیگری به راحتی و در انظار عمومی کشته می شود اما قاتل سفیدپوست او به آسانی از اتهام قتل تبرئه می شود و اعتراض ها به این حکم از سوی هیچ مقام آمریکایی مورد توجه و رسیدگی قرار نمی گیرد.

در حقیقت قتل نوجوان سیاهپوست آمریکایی در فرگوسن به خوبی نمایانگر اختلافات طبقاتی و نژادی در آمریکا در دوران اوباما بود.

اما باراک اوباما،رییس جمهوری آمریکا توانست با لفاظی های خود در سال 2008 میلادی مبنی بر اینکه شرایط بسیار خوبی را برای سیاهان آمریکایی به وجود می آورد و تبعیض های نژادی را به حداقل می رساند در انتخابات به پیروزی برسد.

سخنرانی مشهور اوباما در سال 2008 میلادی تحت عنوان «یک اتحادیه کاملتر» حاکی از رویکرد جدید او در قبال سیاست‌های نژاد پرستانه بود.

 اوباما در این سخنرانی به تاریخ غم انگیز برده داری و نژاد پرستی و اعتراضات سیاه پوستان اشاره کرد.

«آلوین هرینگ» کشیش سیاه‌پوستی که در همه حرکت های اعتراضی در مورد اهمیت زندگی سیاه پوستان در آمریکا شرکت دارد،می‌گوید: این اتفاقات هیچوقت تمام نمی‌شوند،زیرا زخمی چرکین و عمیق در قلب و روح فرهنگ و جامعه آمریکایی ایجاد شده است که با وعده های پوچ قابل التیام نیست.

هرینگ تاکید می‌کند که نژادپرستی سازمان یافته که مردم هر روز با آن مواجه هستند، آنها را به شدت خشمگین کرده و غیر ممکن است که این مردم حس کنند، مورد علاقه قرار گرفته‌اند و یا به آنها احترام گذاشته شده است.

به این ترتیب بعید به نظر می رسد که سخنرانی تاریخی «رویایی دارم» مارتین لوترکینگ که رهبر سیاهپوست جنبش حقوق مدنی ایالات متحده آمریکا بوده در نهایت در این کشور تحقق پیدا کند.

مارتین لوتر کینگ در این سخنرانی که در آن عبارت «رویایی دارم» تکرار می‌شد، درباره آرزوی خود سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که زمانی در آمریکا طبق مرام و آرمان خویش زندگی کند و تحقق مساوات و برابری ذاتی انسان‌ها را به چشم ببیند.

اما به گفته تحلیلگران در نهایت باید دیوار آبی برتری طلبی سفیدپوستان در آمریکا روزی به پایان برسد و این نیازمند ادامه تلاش های سیاهان در این زمینه است.

دیوار آبی اصطلاح سیاسی آمریکا برای مناطقی است که به طور مداوم به دموکرات ها رای می دهند و نشان دهنده حمایت غیرمنطقی از یک گروه خاص در این کشور است.

کد خبر 1210915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha