خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: فیس بوک و دیگر شبکه های رسانه های اجتماعی مدت هاست که انکوباتور یا محلی برای اشاعه ناشکیبایی بوده اند،اما با توجه به اینکه بحران اسلام هراسی در هند اکنون به ابعاد همه گیر رسیده است، شکست «شرکت سوشال متاورس» ( متا ) در جلوگیری از انتشار این صفحات موجب نگرانی فزاینده شده است.
در روز 14 جولای، همان روزی که متا از گزارش حقوق بشر خود در سال های 2020-2021 رونمایی کرد، یک سازمان دیده بان مستقر در هلند مطالعه خود را در مورد سخنان نفرت پراکنی در فیس بوک در هند منتشر کرد.
ناظر مستقر در هلند تحت عنوان « The London Story» (TLS) که اطلاعات نادرست و سخنرانیهای نفرتانگیز را رصد میکند، در پاسخ به گزارش متا که نتوانست گزارش کامل خود را در مورد ارزیابی تأثیر حقوق بشر منتشر کند،گزارشی را تهیه کرد.
فس بوک تنها خلاصه ای چهار صفحه ای از گزارش کامل را منتشر کرد که در آن خلاصه به طور کلی رفتارها، اعتدال و سیاست های خود را تایید می کرد.
گزارش متا همچنین اعلام کرد کهاین خلاصه نمی تواند به گونه ای تفسیر شود که نتایج، توصیه ها یا تحلیل های ارزیاب مستقل را تایید، قبول یا اتخاذ کند.
ناظر مستقل در هلند در یک سری پیام های تویتتری ، متا را به دلیل پنهان کردن تأثیر حقوق بشر فیس بوک در هند مورد انتقاد قرار داد.
دکتر ریتومبرا مانووی، مدیر اجرایی « The London Story» در گفتگو با «نیو عرب» این خلاصه را یک سرپوش توصیف کرد و خاطرنشان کرد که گزارش خلاصه به سادگی بر بیتفاوتی متا نسبت به اقلیتها در هند تاکید میکند.
گزارش TLS که از آوریل 2022 بر 634 صفحه در فیس بوک نظارت داشت، دریافت که متا در مقابله با محتوای نفرت انگیز و بازیگران نفرت انگیزی که اقلیت ها را در هند هدف قرار می دهند، شکست خورده است.
گزارش « The London Story» بر شبکه صفحه هوادارانی متمرکز بود که از سه مرد ملیگرای هندو حمایت میکرد: کشیش هندو یاتی نارسینگاناند، مجری راست افراطی سورش چاوهانکه و شبکه خبری سودارشان و روزنامهنگار راست افراطی پوشپندرا کولشرستا.
نارسینگانند به دلیل دعوت به نسل کشی مسلمانان در هند به زندان افتاده است.
چاوهانکه که یک کانال خبری به نام سودارشان نیوز را اداره می کند به طور مرتب محتوای اسلام هراسانه، تبلیغات و سخنان نفرت انگیز علیه مسلمانان را پخش می کند.
کولشرستا اغلب در بحث های خبری اسلام هراسی شرکت می کند.
صفحات هواداری که از ناسیونالیستهای هندو حمایت میکنند بهطور بیسابقهای به عنوان ابزاری برای تحریک خشونت و تجمع اوباش استفاده میشوند.
این گزارش محتوای تنفر در این صفحات را در سه دسته شناسایی کرد.اول محتوایی است که خواستار حذف مسلمانان است. تهدیدها و فراخوان ها برای نسل کشی علیه مسلمانان را پوشش می دهد. اینها شامل ویدئوهایی از سخنرانی های عمومی است که پلیس به دلیل تحریک به خشونت، آنها را مجرمانه می داند.
این گزارش با استناد به مواردی از تماس های نسل کشی به ویدئویی از سال 2019 اشاره کرد که بیش از 32 میلیون بار دیده شده است که در آن نارسینگانند به زبان هندی می گوید: می خواهم مسلمانان و اسلام را از روی زمین حذف کنم.
در ویدئوی دیگری که در میان هواداران به اشتراک گذاشته شده است، نارسینگانند می گوید: جهاد باید از تمام دنیا حذف شود، مانند سرطان است، حتی اگر یک سلول از اسلام باقی بماند، بیشتر گسترش می یابد و خطرناک است.
در ویدیوی دیگری که 24000 بار بازدید شده است، کشیش هندو، کالیچاران ماهاراج، خواستار اقدام علیه مسلمانان می شود و آنها را سرطان اجتماعی می داند. در این گزارش آمده است که کالیچاران به دلیل این سخنرانی به فتنه انگیزی متهم شده است، اما این ویدئو همچنان در فیس بوک موجود است.
دوم محتوای بیگانه هراسانه علیه مسلمانان است. محتوایی را پوشش میدهد که مسلمانان هند را تهدیدی برای جمعیت هندو میداند و با استفاده از برچسبهایی مانند «جهادیهای زمین» و «جهادیهای عشق»، جامعه را غیرانسانی میکند. یک ویدیو ادعا می کند که اسلام یک دین نیست، اسلام یک باند جنایتکاران سازمان یافته است.
نوع سوم محتوا بسیج هندوها علیه مسلمانان است. این شامل درخواست از هندوها برای پیوستن به سخنرانان در مبارزه با مسلمانان، خرید اسلحه، و محتوای تجلیل از خشونت به خاطر "هندو راشترا" (ملت هندو) است.
دکتر مانووی که همچنین مدرس حقوق در دانشگاه گرونینگن در هلند است به نیو عرب گفت که تعدادی از این صفحات با کارگران محلی حزب حاکم بهاراتیا جاناتا (BJP) مرتبط است. حزب ملی گرای هندو که در قدرت است متهم به تشویق ضمنی خشونت علیه مسلمانان هند در طول دوران حکومت خود شده است.
در این گزارش آمده است: فیسبوک در اجرای منطق سیاست سخنان نفرت پراکنی خود، حتی زمانی که ما محتوا را گزارش میکردیم، کاهلی می کند.
دکتر پاسخ متا به سخنان نفرت پراکنی در فیس بوک در هند را عمیقا نگران کننده توصیف کرد که این ناشی از بیتفاوتی آنها نسبت به حقوق بشر و تمایل متا برای اعمال نفوذ سیاسی بر دولت بهاراتیا جاناتا است.
چندین گزارش پیوندهای فیس بوک با حزب بهاراتیا جاناتا و شکست آن در اقدامی علیه سخنان نفرت انگیز رهبران این حزب را افشا کرده است.
در سال 2019، یک گزارش وال استریت ژورنال فاش کرد که یکی از مدیران ارشد فیس بوک به نام «آنکی داس» از حامیان نخست وزیر نارندرا مودی بوده و اظهارات تحقیرآمیزی علیه احزاب مخالف داشته است.
در ماه مارس سال جاری، یک گزارش الجزیره فاش کرد که فیس بوک قوانین هند را برای حمایت از حزب بهاراتیا جاناتا در سیاست های تبلیغات انتخاباتی خود نقض کرده است.
نظر شما