به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان،
کاروان زائران اربعین امام حسین(ع) از هفته گذشته پای در راه گذاشته اند و مسیر عشق را سپری کرده و موج عاشقان هر روز پر خروش و جوشش بیشتری پیدا کرده و در حالی که کربلای معلی پاسخگوی این حجم عظیم جمیعت نیست.
محدودیت ها باعث شده تا بسیاری در انتظار فرصت برای حضور در این راهپیمایی و رزمایش بزرگ باشند تا به وصال برسند و عده ای هم فرصت را برای هفته آینده به انتظار گذاشته تا به سرزمین ایثار و شهادت رفته و در این رزمایش شرکت کنند.
عده ای هم در کشور و نقاط مختلف شهرها و روستاها مراسم اربعین را برگزار خواهند کرد و دلهای عاشق خود را به کربلا می فرستند تا با زائران حرم یار همراه شوند.
رویدادهای فرهنگی و اجتماعی و مراسم های مذهبی ایام اربعین جایگاه خودش را داشته و هر کدام یک حال و هوای خاصی را در هر کوچه و خیابانی ایجاد کردند.
خادمین زائران حسینی هم که برنامه ریزی و کار خود را از ماه ها پیش آغاز کرده اند، همه در خدمت این راه قرار گرفته اند و به نوعی خدمت رسانی می کنند.
برپایی موکب، ارائه خدمت رایگان به زائران در مسیر، مرزها و خاک عراق از جمله این فعالیت ها است که توسط گروه های مردمی، سازمان های خدمات رسان و ادارات دولتی در حال انجام است و روزها پس از اربعین هم ادامه می یابد.
ستاد اربعین محور هماهنگی بین همکاری های مشترک مردمی و دولتی بوده و توانسته هم افزایی خوبی را ایجاد کند و البته تجربه سال های پیش از شیوع کرونا پشتوانه برنامه ریزی های دستگاه های اداری و تشکل های مردمی شد.
جهش حمل و نقل عمومی زائران حسینی
یکی از حوزه های فعال در عرصه ها و رویدادهای مهم کشور، حمل و نقل بار و مسافر است که این روزها هم حال و هوا دیگری داشته و با فراز و نشیب هایی هم روبرو بوده است.
اخبار حوزه حمل و نقل جایگاه خاصی را در بین دیگر بخش های خبری داشته که مسافران کربلا به دنبال یافتن آخرین اطلاعات از هزینه ها و چگونگی و رفت و آمد بوده اند.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان با بیان اینکه90 درصد ظرفیت ناوگان مسافربری استان برای جابه جایی زائران اربعین در نظر گرفته شده است، گفت: روزانه 280 دستگاه اتوبوس به مرزهای کشور می روند.
«فرزاد دادخواه« افزود: علاوه بر بکارگیری ظرفیت اتوبوس و ناوگان حمل و نقل عمومی برای انتقال مسافران به مرزهای کشور، تصریح کرد: از امکانات حمل و نقل عمومی و مسافربری شرکت ها و بخش های دولتی برای این امر هم استفاده شده است.
وی از حضور نیروهای راهداری در سطح جاده ها و نظارت بر حمل و نقل عمومی و خدمت رسانی در مسیر به مسافران شخصی خبرداد و اذعان داشت: این اقدامات حوزه راهداری از هفته پیش آغاز و تا پس از روز اربعین و کاهش حجم ترافیک جاده ها ادامه دارد.
دادخواه همکاری مردم، فعالان حمل و نقل و گروه های خدمت رسان در رعایت قوانین و تسهیل در تردد زائران اربعین را خواستار شد.
خطوط پرواز هوایی به مقصد عراق هم از اصفهان فعال شده و بخشی از زائران از این ناوگان برای رسیدن به راهپیمایی و زیارت اربعین استفاده می کنند.
امنیت و سلامت زائران و خادمان اربعین
مقوله سلامت و امنیت زائران از نخستین لحظه های آغاز سفر تا بازگشت آنان به منازل خود توسط بهداشت و درمان و نهادهای همکار مثل دامپزشکی، هلال احمر و بیمارستان های نیروهای مسلح انجام و دستگاه های امنیتی هم بر اساس توان خود همکاری دارند.
پلیس از صدور گذرنامه ها تا کنترل ترددها در جاده های ایران و حضور در موکب ها سهم بالایی را در تامین امنیت این رویداد مهم در داخل و خارج مرز دارد.
رئیس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی اصفهان با اشاره به صدور گذرنامه برای زائران گفت: روزانه افزون بر 150 گذرنامه در این استان صادر و ساعات کاری نیز برای ارائه خدمت افزایش یافت.
سرهنگ «محمد حسن اسماعیلی« به رشد پنج برابری صدور گذرنامه در این استان نسبت به سال گذشته خبرداد و اذعان داشت: تمام ظرفیت خدماتی بخش خصوصی در صدور گذرنامه و پلیس اطلاعات در این خصوص بکار گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: رصد وضعیت امنیتی و مراسم های اربعین در داخل کشور و عراق نیز توسط پلیس انجام می شود که در موکب های مرزی و عراق عوامل انتظامی استان اصفهان حضور دارند.
سرهنگ اسماعیلی تدابیر امنیتی و ترافیکی پلیس را از دیگر خدمات صورت گرفته در این ایام بیان کرد و افزود: پلیس های تخصصی به سهم خود در این عرصه فعالیت می کنند.
اعزام گروه های متخصص و اجرایی درمانی به ویژه 12 تیم اورژانس 115 و نیروهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای نظارت بر حوزه سلامت موکب ها و زائران اربعین در حوزه بهداشت و سلامت انجام شده است.
آتش نشان ها هم به میدان آمدند و علاوه بر استقرار در موکب های سطح جاده ها تعدادی هم از شهرداری های سراسر استان اصفهان به مرزها اعزام شده و در کنار موکب ها قرار گرفته اند.
پیمایش رسانه ها و تشکل های فرهنگی
رسانه ها و تشکل های فرهنگی هم در این رزمایش همچون سایر رویدادهای دیگر پیشگام شده و لحظه ها را ثبت کرده و اخبار را مخابره می کنند.
تشکل های فرهنگی که خدمات رسانی در این عرصه داشته و به دنبال ثبت وقایع هستند هر کدام سهمی را ایفا می کنند و البته در کنار موکب ها و مراسم های مذهبی شهر و روستا خدمات آنان قابل توجه است.
حضور خبرنگاران در بخش های مختلف برنامه اربعین در ایران، مرزها و کشور عراق حائز اهمیت بوده و باید این حوزه بیشتر تقویت شود.
هم افزایی بین بخشی در خدمت رسانی به زائران
دستگاه های خدمات رسان مثل برق، آب و گاز هم در تامین نیاز موکب های عزاداری نقش خود را ایفا کرده و گروه های جهادی و تشکل های فرهنگی را حمایت می کنند.
شهرداری ها هم در سطح شهرها حامی حرکت های مردمی در برپایی موکب و برگزاری مراسم ها هستند.
نظر شما