«حبیب غزنوی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: بارندگی های اخیر در کشور پاکستان و در برخی از مناطق جنوبی استان سبب شد تا منابع آبی در سطح منطقه پراکنده شود و این امر زمینه رشد پشه مالاریا را فراهم کرده است البته اقدامات پیشگرانه انجام شده و منابع آبی را سم پاشی می کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: فعالیت پشه مالاریا در شب است و افرادی که هنگام شب در محیط باز می خوابند در معرض نیش این پشه قرار می گیرند.
غزنوی، تب و لرز را اولین علامت های ابتدا شدن به بیماری مالاریا اعلام کرد و گفت: با یک بیماریابی منظم می توانیم منشا بیماری را از بین ببریم.
غزنوی به نظارت های بهداشتی در مرزها و نمونه گیری از اتباع بیگانه با وسواس بیشتر اشاره کرد و گفت: هیچ ترددی از مررزها انجام نمی شود مگر اینکه از سلامت افراد از نظر بیماری کرونا و مالاریا اطمینان حاصل کنیم، اگر چه تردد های غیر مجاز را داریم که ممکن افرادی ناقل به بیماری کرونا و مالاریا از مرزهای کشور وارد شوند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 852 نفر به بیماری مالاریا گرفتار شده اند، افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون هزار و 297 نفر به بیماری مالاریا مبتلا شده اند که این آمار در 10 سال گذشته بی سابقه بوده و این در حالی است که ما 6 ماه آینده سال جاری را پیش داریم و قطعا آمار افزایش پیدا می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: کشور ما به لحاظ شاخص های سلامتی از متوسط جهانی بالا است و برای ما عیب است که شاهد گسترش بیماری مالاریا باشیم.
غزنوی با اشاره به اینکه مبارزه با بیماری مالاریا جزء پروتکل های بهداشتی در دنیا نیست، ادامه داد: نخبگان پارک علم و فناوری سلامت استان نسبت به تولید گیت های تشخیص مالاریا اقدام کنند دانشگاه علوم پزشکی منابع مالی آن را تامین خواهد کرد.
نظر شما