به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حمایت از کار و کار آفرین بستری برای رشد و توسعه اقتصاد داخلی و فراهم شدن فرصت های شغلی برای جوانان شده است.
تولید شاه کلید توسعه و مرتفع سازی مشکلات کشور به شمار می رود و در این راستا مقام معظم رهبری چندین سال متوالی با نامگذاری های متعدد با محوریت تولید در این خصوص تاکید دارند بنابراین حمایت از تولید وظیفه تک تک مسولان استان محسوب می شود.
بیکاری آسیبی جدی پبیش روی جوانان استان لرستان که تحقق اهداف شعار سال می تواند گامی برای حمایت از اشتغال جوانان باشد.
امروز کم نیستند مراکز تولیدی کوچک و بزرگی که به دنبال مشکلاتی از جمله بازپرداخت تسهیلات در استان با خطر ورشکستگی و تعطیلی مواجه هستند و در راستای حمایت از تولید داخلی باید برای رفع مشکلات آنها برنامه ریزی جدی صورت گیرد.
« علی مردانی»، تولید کننده جوان لرستانی است، با پایان دوران تحصیلی در دانشگاه به فکر کار و یافتن شغل می افتد و چون هزاران جوان دیگر در استان راه های زیادی را طی می کند و از هر مسیری به دری بسته برخورد می کند.
وی به همراه چهار تن از دوستان خود وقتی از تلاش برای کسب شغل دولتی خسته می شود به فکر ایجاد اشتغال برای خود می افتند و هر کدام ایده و نظری را مطرح می کنند.
پس از روزها ایده پردازی و بررسی نقاط ضعف و قوت ایده ها تصمیم می گیرند با مراجعه به بانک های عامل و دریافت تسهیلات بانکی تولیدی کوچکی را راه اندازی کنند.
برای عملی شدن کار راهی روستای پدری شده و با جذب حمایت های خانواده موفق به راه اندازی مرغ داری شده و علاوه بر اشتغال خود فرصت اشتغال مستقیم چند جوان روستایی را فراهم می کنند.
مردانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، گفت: برای یافتن شغل مدت زیادی با اشتیاق برگه های استخدامی مطبوعات را ورق زدیم، گاهی برای یافتن فرصت شغلی به ادارات و نهاد ها مراجعه می کردیم و گاهی در خیابان ها بی هدف قدم می زدیم و سردرگمی عجیبی داشتیم.
وی افزود: به همراه چند تن از دوستان نشسته بودیم و در حالی که همه نا امید از آینده بودیم تصیمیم به ایجاد فرصت شغلی و حرکت به سوی تولید را گرفتیم.
مردانی ادامه داد: بسیاری از طرح ها و ایده ها بررسی شد و در نهایت با مراجعه به روستا و بررسی قطعه ای زمین پدری تصمیم گرفتیم مرغداری کوچکی را راه اندازی کنیم.
وی بیان کرد: با مراجعه به بانک قدم های اولیه برداشته شد و در مدت پیش بینی شده موفق به کسب تسهیلات بانکی شدیم با اشتیاق تمام کارها پیش رفت و مراحل اولیه جوجه ریزی هم انجام شد.
این تولید کننده لرستانی، افزود: با راه اندازی مرغداری با اینکه به زندگی روستایی عادت نداشتم و پرورش یافته زندگی شهری بودم، به روستا مهاجرت کردم و با تشکیل خانواده سال های زیادی است که در روستا زندگی می کنم.
وی که هم اکنون تشکیل خانواده داده و سه فرزند دارد، افزود: خانواده ام زندگی در دامان طبیعت را دوست دارند هیچگاه برای زندگی در شهر اصراری نداشته اند.
مردانی ادامه داد: با فرا رسیدن زمان باز پرداخت تسهیلات متوجه شدیم که تسهیلاتی که به ظاهر با سود پایین دریافت شده بود در واقع بازپرداختی با سود بالای 20 درصد دارد.
وی ادامه داد: در حین جوجه ریزی با نوسان قیمت بازار مواجه شدیم و جوجه ها را با قیمت گران خریدیم و پس از مدت مشخص پرورش گاه فروش مرغ پرورش یافته با کاهش قیمیت مواجه شدیم و حداقل در سه مرحله جوجه ریزی این مشکل تکرار شد و کارگاه کوچک به جای سود دهی با زیان رسانی مواجه شد.
مردانی افزود: همه همکاران به کار اصولی و تولید ارگانیک اعتقاد داشتیم و بر تولید سالم گوشت به رغم زیان دهی های مکرر تاکنون تولیدات این واحد تولیدی ارگانیک و عاری از تزریقات هورمونی بوده است.
وی بیان کرد: با به تعویق افتادن اقساط بانکی در پی زیان دهی ها مکرر سه تن از دوستان دلسرد شده و کار را رها کردند.
مردانی افزود: در نهایت به همراه تنها دوستی که نسبت فامیلی با هم داریم به جنگ با مشکلات رفتیم و با گرفتن قرض و کمک های خانواده توانستیم تاکنون این واحد کوچک را حفظ کینم.
وی که گویی از مشکلات به تنگ آمده است و مدام با نفس عمیق و ابراز تاسف صحبت می کند، افزود: هم اکنون حل مشکل این واحد تولیدی که بستر اشتغال حدود 10 نفر را فراهم کرده است نیازمند حمایت و مشارکت مسئولان و تسهیل شرایط تسهیلات بانکی است.
این تولید کننده لرستانی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تمدید فرصت بازپرداخت اقساط و مساعدت در دریافت تسهیلات با شرایط آسان از تعطیلی این واحد تولیدی و بیکاری حدود 10 جوان جلوگیری شود.
مردانی با بیان اینکه این واحد تولیدی امکان بسیار زیادی برای توسعه دارد، افزود: با توجه به هوای پاک منطقه و فضای مناسب موجود بستری برای تولید گوشت مرغ سالم و ارگانیک با قیمت مناسب در این مرکز تولید فراهم است.
با توجه به اهمیت حمایت از تولید، لازم است دستگاه های اجرایی و خدمات رسان با هم افزایی نسبت به رفع مشکلات واحد های تولیدی گام بردارند تا واحد تولیدی دغدغه تامین خدمات از جمله آب ، برق و گاز و غیره را نداشته باشد.
نظر شما