افزایش جنایت های ناشی از تنفر / اتحاد گروه های نفرت برای مسجدهراسی در آمریکا

مقامات آمریکایی با ادعای اینکه مساجد مکانی برای طراحی عملیات تروریستی و گسترش افراط گرایی هستند از آنها جاسوسی می کنند و همین دیدگاه است که با مخدوش کردن افکار عمومی موجب می شود تا برخی گروه ها حمله به مساجد را در دستور کار خود قرار دهند.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: مسلمان بودن در آمریکا خطر توهین، تبعیض، تحقیر عمومی، آزارهای فیزیکی و بدتر از این ها را در طول تاریخ این کشور به دنبال داشته است.

 اکنون کار به جایی رسیده که دیگر نه تنها مسلمانان بلکه مساجد که مکان های مقدسی برای مسلمانان به شمار می آیند نیز به راحتی مورد هتک حرمت قرار می گیرند به گونه ای که مسجدهراسی و اسلام هراسی تبدیل به امری عادی و بدیهی در کشوری شده که داعیه دار دموکراسی و آزادی در جهان است. لذا مسلمانان به طور ویژه از زمان حمله یازده سپتامبر با تبعیض، سوءظن و نفرت در فضای عمومی مواجه بوده اند.

 در اوایل ماه جاری ، دو مسجد در مینه سوتا جداگانه و به فاصله چند روز مورد تخریب و سرقت قرار گرفتند و هر کدام ده ها هزار دلار خسارت دیدند.

اگرچه انگیزه مظنونان در هر دو حادثه نامشخص بود اما مسئله مهم این است که جنایات ناشی از نفرت علیه مسلمانان مینه سوتا و سایر جوامع در سال های اخیر رو به افزایش بوده است.

کارشناسان و فعالان می گویند که این روند نگران کننده هم در مینه سوتا و هم در سراسر کشور منعکس شده است، زیرا هر حمله ترس را در جوامع مسلمان این ایالت تشدید می کند.

هنگامی که صبح روز کارگر، جماعت مرکز اسلامی توفیق برای اقامه نماز وارد مسجد شدند با یک مان تخریب شده مواجه شدند.

فیلم‌های دوربین های نظارتی نشان داد که شب قبل، فردی به درب پشتی مسجد در محله سیوارد در مینیاپولیس حمله کرد و سپس به زور وارد تمام اتاق‌های مسجد شد و بیش از 50000 دلار خسارت وارد کرد.

مظنون چندین گاوصندوق و جعبه‌هایی را باز کرد که ده‌ها هزار دلار کمک‌های عبادت‌کنندگان در آن نگهداری می‌شد.

چند روز بعد، مرکز اسلامی «سنت کلود» دو نفر را دید که طبق گزارش‌ها، شیشه‌ها را شکستند ،سراسر ساختمان را به خون آغشته کردند، و دو نسخه از قرآن را به سرقت بردند.دو نفر بعداً به دلیل خرابکاری و سرقت دستگیر شدند که مقامات مسجد بین 15000 تا 20000 دلار خسارت برآورد کردند.

جیلانی حسین، مدیر اجرایی شعبه مینه سوتا شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR-MN) گفت که تخریب مسجد سنت کلود پنجمین بار در سال جاری است که عبادتگاه مسلمانان مینه سوتا مورد هدف قرار می گیرد.

اگرچه پلیس هنوز انگیزه مظنونان را در هر دو مورد مشخص نکرده است، اما این حوادث موجب نگرانی جوامع مسجدی شده است.

حسین گفت: هر حمله نه تنها باعث تشدید احساس اضطراب و ترس می شود، بلکه این نگرانی را به وجود می آورد که ممکن است برای مسجد آنها اتفاقی بیفتد.

دفتر تحقیقات فدرال (FBI) در سال 1991 پس از تصویب قانون آمار جنایات نفرت توسط کنگره، شروع به جمع‌آوری و انتشار گزارش سالانه درباره داده‌های جرایم ناشی از نفرت کرد.

 این قانون جرایم ناشی از نفرت را به عنوان جرایمی که شواهدی از تعصب بر اساس نژاد، مذهب، گرایش جنسی یا قومیت نشان می دهد، تعریف می کند.

بر اساس آخرین داده‌های «اف بی آی» که توسط اتحادیه ضد افترا گردآوری شده است در جدیدترین داده‌های موجود از سال 2020، حدود 8263 جنایت ناشی از نفرت در سراسر کشور گزارش شده است که بالاترین میزان از سال 2001 است.

در ایالات متحده، داده‌های «اف بی آی» نشان می‌دهد که جرایم ناشی از تنفر مذهبی در سال 2016 به طور قابل توجهی افزایش یافت، زمانی که جنایات ناشی از نفرت ضد اسلامی به 307 افزایش یافت و  از میانگین حدود 170 مورد در هر سال در پنج سال قبل به 307 مورد رسید.

 این بالاترین حملات ضد اسلامی از زمان سیل حملات به جامعه مسلمانان پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر در آن سال بود.

در مینه‌سوتا، جنایات ناشی از نفرت ضد اسلامی کاهش یافته است، اما عموما در سال‌های اخیر بیشتر از سال‌های گذشته بوده است. جنایات ناشی از نفرت مرتبط با مذهب نیز در سال های اخیر افزایش یافته است.

استیو هونگس، مدیر اجرایی شورای روابط جامعه یهودی (JCRC) در مینه‌سوتا و داکوتا، گفت: می‌توانیم ببینیم که حملات به عبادت‌گاه‌ها در طول یک دهه گذشته رایج‌تر شده است. «هیچ چیز فاسدتر از حمله به مردمی نیست که برای اعمال مذهبی به عبادتگاه ها می روند.»

«موسسه فهم و سیاست اجتماعی» با حمایت از سوی طرح مرکز الولید برای درک متقابل میان مسیحیان و مسلمانان در دانشگاه «جرج تاون» یک فهرست ملی از اسلام هراسی بر اساس پاسخ به پرسش های تحقیقات مختلف فراهم کرده است. این پرسش ها برای کشف باورهای عمیق پاسخ دهندگان در پنج کلیشه خاص ضدمسلمانان که متأسفانه اغلب از سوی رهبران سیاسی ایالات متحده در طول مبارزات انتخاباتی برای به دست آوردن حمایت از رای دهندگان مورد استفاده قرار می گیرد، طراحی شده است.

 بر اساس این پنج کلیشه ضد اسلامی که در حقیقت ادعایی از سوی رهبران سیاسی آمریکا است، مسلمانان بیشتر از دیگر بقیه مردم مستعد خشونت هستند؛ علیه زنان تبعیض قائل می شوند؛ با آمریکا دشمنی و خصومت دارند، نسبت به بقیه مردم از تمدن کمتری برخوردار هستند و مسئول خشونت هایی هستند که توسط مسلمانان دیگر انجام می شود!

 این پنج کلیشه زمینه حمایت موثر از سیاست های اتخاذ شده توسط مقامات دولتی با هدف تبعیض علیه مسلمانان را فراهم می کند. این سیاست ها شامل جاسوسی از مساجد، ایجاد پروفایل های نژادی و نظارت دقیق امنیتی مسلمانان در فرودگاه ها می شود.

 مقامات آمریکایی با ادعای اینکه مساجد مکانی برای طراحی عملیات تروریستی و گسترش افراط گرایی هستند از آنها جاسوسی می کنند و همین دیدگاه است که با مخدوش کردن افکار عمومی موجب می شود تا برخی از افراد و  گروه ها، حمله به مساجد و به آتش کشیدن آنها را در دستور کار خود قرار دهند.

 بر اساس تحقیقات انجام شده ،75 درصد از مسلمانان در آمریکا معتقدند که تبعیض علیه مسلمانان در این کشور به اوج خود رسیده است. این تعداد از مسلمانان نگران اقدامات رئیس جمهوری کنونی آمریکا هستند و احساس نمی کنند که اسلام بخشی از جامعه آمریکا است.

 متاسفانه به نظر می رسد که اسلام هراسی و مسجد هراسی تبدیل به هدف مشترکی شده است که تعداد زیادی از گروه های نفرت در آمریکا را با هم متحد می کند. بر اساس گزارش مرکز حقوق فقر جنوبی که مقابله با نفرت های قومی، مذهبی و نژادی را در دستور کار خود دارد 33 گروه اسلام هراس به طور آزادانه در فیس بوک فعالیت می کنند و همه آنها ارائه تصویر ضد اسلامی و اشاعه کلیشه های اسلام هراسانه برای جذب اعضا را در دستور کار خود قرار داده اند.

کد خبر 1219970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha