حسین جوادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: با این شرایط در فضای مجازی و ابداعاتی که صورت گرفت ما باید روشهای جدیدی برای هدایت نوجوانان و جوانان به حوزه کتاب و کتابخوانی انتخاب کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی مازندران از جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب بعنوان یکی از برنامه های ارزشمند در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه به ویژه در مناطق روستایی و کم برخوردار یادکرد و گفت: هشتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با هدف پشتیبانی از برنامه ها، فعالیت ها، اقدامات انجام شده و طرح های ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی در راستای تقویت هویت ایرانی اسلامی، امیدبخشی توسعه کسب و کارهای فرهنگی و هنری محلی و بومی و محرومیت زدایی با محوریت فرهنگ در میان روستاییان و عشایر سراسر کشور برگزار شده است.
وی با بیان اینکه مطابق اعلام رسمی از سوی دبیرخانه این جشنواره ملی، 285 روستا از استان های سراسر کشور به هشتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب مدارک لازم را ارسال نموده اند که از مجموع آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره پس از بررسی و انجام مرحله غربالگری تعداد 50 روستا به مرحله داوری نهایی راه یافته اند. پس از انجام مرحله نهایی داوری تعداد 9 روستای برگزیده و یک روستا به عنوان روستای استمرار معرفی شد.
جوادی با بیان اینکه فعل برگزاری این جشنواره اتفاق مبارک فرهنگی در حوزه روستاهاست،تصریح کرد: حدود یک چهارم جمعیت کشورمان در روستاها زندگی میکنند که عدد قابل توجهی است اما امکانات فرهنگی در روستاها متناسب با این جمعیت وجود ندارد. بنابراین باید با همکاری دستگاههای مختلف از ظرفیتهای مختلف در شهرستانها و روستاها برای ایجاد زمینه مطالعه در روستاها استفاده کنیم.
وی از درخشش ۲ روستای مرزونآباد درویش خیل بخش مرکزی شهرستان بابل و روستای عرب محله بخش رودبی جنوبی شهرستان ساری خبر داد و یادآورشد: همچنین روستاهایی شامل شهرستان بهشهر روستای بیشه بنه، شهرستان میاندورود روستای اسرم، شهرستان نوشهر روستای کهنه سرا، شهرستان نوشهر روستای علی آباد عسکر خان، شهرستان ساری روستای عرب محله، شهرستان تنکابن روستای لزربن، شهرستان کلاردشت روستای پیشنبور، شهرستان نکا روستای اومال و شهرستان قائم شهر روستای کلاگر محله در هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب حائز رتبه های برتر و شایسته تقدیر شده اند.
جوادی اهدای کتاب به روستائیان،فعالیت های کتابخوانی گسترده در فضای مجازی، جمع خوانی و نشست های کتابخوانی با کودکان،راه اندازی کتابخانه در مساجد روستاها،تبلیغات محیطی با موضوع کتابخوانی در سطح روستاها، برپایی نمایشگاه مجازی کتاب، برگزاری پویش های کتابخوانی و برپایی نمایشگاه کتاب را از جمله فعالیت های روستاهای استان در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و آشتی دادن مردم با یار مهربان(کتاب) برشمرد.
وی با بیان اینکه کتابخانه های مساجد که در جوار کانون های فرهنگی هنری فعالیت دارند نقش مهمی در ترویج کتاب و کتابخوانی بین اهالی روستا ایفا می کنند،اذعان کرد: فعالیت این کتابخانه های روستایی موجب ارتقاي سطح آگاهي جامعه روستايي می شود.
جوادی با اشاره به فعالیت ۴۳۷کتابخانه عمومي در کانون های مساجد مازندران اظهار کرد: از اين تعداد ۳۳۰كتابخانه به صورت مخزن دار فعاليت مي كنند.
وی اضافه کرد: همچنین تعداد۱۰۷کتابخانه از کتابخانه های مساجد استان در شمار کتابخانه های باز قرار دارند.
نظر شما