محمدتقی میرزاجانی، رییس ارتباطات شورای عالی قرآن درباره روند اجرای طرح ارزیابی قاریان و مدرسان کتاب وحی به خبرنگار شبستان گفت: پس از تصویب داوران انتخابی در سومین جلسه شورای ارزیابی این طرح، به زودی قضاوت آثار ارسالی به دبیرخانه طرح آغاز شده و به نظر می رسد پیش از ماه مبارک رمضان داوری آثار در مرحله نخست این آزمون به اتمام برسد.
وی با بیان این مطلب که ریزش های کمی در افراد شرکت کننده در مرحله ارسال آثار رخ داده است، اظهار کرد: این امری است که پیش بینی می شد. چراکه افراد متقاضی در مرحله ثبت نام بدون مطالعه دقیق اقدام کرده بودند، اما پس از اطلاع دقیق از شرایط ارسال آثار متوجه فقدان مهارت های لازم برای شرکت در این طرح شده و از ارسال اثر خودداری کرده اند.
میرزاجانی با اشاره به تمدید یک ماهه مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این طرح تا نیمه فروردین تصریح کرد: اعضای هیئت داوری متشکل از 50 نفر از استادان و کارشناسان ممتاز که در کنار مقبولیت در جامعه هدف از نظر علمی و فنی نیز در سطح بالایی قرار دارند، این آثار را ارزیابی می کنند. پس از اتمام داوری ها اطلاعات لازم برای حضور در مراحل بعدی آزمون اعلام می شود.
رییس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن ادامه داد: این آزمون فرصتی است برای شناخت فاصله میان آنچه قاری و یا مدرس از توانایی خود جلوه داده با آنچه در واقعیت وجود دارد. تا بتوان مدارک را متناسب با سطح توانمندی افراد متقاضی به آنها ارائه کرد.
وی درباره نحوه انتخاب اعضای هیئت داروی طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن عنوان کرد: اسامی اولیه از سوی دبیرخانه شورای ارزیابی به کمیته آزمون و ارزیابی ارائه شد و با نظر این کمیته افرادی نیز به لیست پیشنهادی افزوده شدند. پس از اعلام نظر کارشناسانه و تایید شورای 50 نفر از استادان و قاریان ممتاز برای قضاوت در آثار ارسالی در بخش های وقف و ابتداء، صوت و لحن، تجوید، قرائات و ورش تدریس انتخاب شدند.
میرزاجانی با بیان این مطلب که استفاده از همه این داوران در مراحل مختلف الزامی نیست، عنوان کرد: امکان تغییر و افزایش این افراد در طول دوره های مختلف اجرای طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن پیش بینی شده است. البته همه آنها در سطح یکسانی قرار ندارند.
رییس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن درباره تعداد مراحل پیش بینی شده برای اجرای نخستین دوره این طرح ابراز کرد: تعداد مراحل هنوز مشخص نشده و به جلسات آتی شورای ارزیابی طرح موکول شده است. اما به نظر می رسد در هر یک از بخش های عملی و نظری بین دو تا سه مرحله آزمون از متقاضیان دریافت مدارک این طرح به عمل آید.
وی با اشاره به ثبت نام 902 متقاضی در نخستین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن یادآور شد: 403 نفر از این میان در بخش مدرسان و 499 نفر در بخش قاریان متقاضی دریافت مدرک هستند. همچنین از این تعداد 262 نفر متعلق به گروه خواهران و 640 نفر متعلق به گروه برادران هستند.
طرح ارزیابی قاریان و مدرسان از مصوبات نهمین جلسه شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی کشور 7 اسفند سال 1389 است که بر اساس آن دارندگان این مدارک همسو با آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از مزایای مدارک چهارگانه هنری بهره مند می شوند.
پایان پیام/
نظر شما