توفیق طرح سطح بندی قاریان در گرو شفافیت و پرهیز از پیچیدگی ها

قاری بین المللی کشور شفافیت و پرهیز از پیچیدگی ها را عامل توفیق اجرای طرح سطح بندی قاریان دانست و گفت: معمولا در اجرای هر طرح جدید طبقه متوسط در مقایسه با چهره های ممتاز و شناخته شده استقبال بیشتری دارند.

محمدرضا ستوده نیا، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای ارزیابی طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن با اشاره به اهداف متعدد در نظر گرفته شده در تصویب این طرح به خبرنگار شبستان گفت: یکی از اصلی ترین اهداف تصویب و اجرای این طرح اعمال مزایای خاص برای قاریان و مدرسان قرآنی است که فاقد مدرک دانشگاهی هستند، اما می توانند با حضور خود در نهادهای مختلف اثرگذار باشند.

وی برخورداری از مدارک قرائت و تدریس را زمینه ساز حضور در مشاغل فرهنگی برای دارندگان دانست و اظهار کرد: البته باید در اجرای این طرح با اتخاذ سازوکارهای مناسب به هر فرد مدرک متناسب با توانمندی هایش اعطاء شود، تا قاریان و مدرسان قرآن نیز همچون استادان دانشگاهی که متناسب با سطح علمی مدارک استاد تمامی، دانشیاری و استادیاری را دریافت می کنند، سطح بندی شوند.

 

ستوده نیا با بیان این مطلب که قاریان و مدرسان قرآن با شرکت در این طرح می توانند متناسب با سطح خود از امتیازات مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی بهره مند شوند، تصریح کرد: خوشبختانه برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ تجربه خوبی ررا برای اجرای این طرح فراهم کرده است در نتیجه به نظر می رسد که مسیر هموار و اجرای این طرح با مشکل جدی مواجه نیست.

قاری و داور بین المللی قرآن درباره استقبال چهره های ممتاز و بین المللی برای حضور در این طرح بیان کرد: آمار شرکت چهره های ممتاز باید از دبیرخانه شورای ارزیابی کسب شود، اما طبیعی است که در اجرای هر طرح جدیدی طبقه متوسط استقبال بهتری برای حضور و تجربه دارند، البته اگر چهره های ممتاز نیز نتایج مثبت کار را ببینند قطعا از حضور در این طرح و طرح های مشابه استقبال می کنند.

 

وی با بیان این مطلب که جلوگیری از وقوع هر اشکالی در مسیر اجرای این طرح نیازمند توجه به چند نکته است، ابراز کرد: وضوح و شفافیت، دوری از پیچیدگی که کار را زمانبر و در توفیق با مشکل مواجه می کند، اختصاص زمان مناسب برای آماده سازی شرکت کنندگان و تدوین متون مشخص و توزیع میان داوطلبان برای کسب آمادگی لازم اموری است که رعایت آنها می تواند مسیر اجرای این طرح را برای ما هموار کند.

ستوده نیا با اشاره به تشکیل دو کمیته تخصصی ذیل شورای ارزیابی طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن عنوان کرد: کمیته علمی فنی استانداردهای لازم برای اطلاق عنوان قاری و مدرس بر فعالان این عرصه را تدوین و کمیته برگزاری و ارزیابی تقویم زمانی ارجای این طرح در مراحل مختلف را تعیین می کند که با برگزاری جلسات منظم و پیوسته آنها می توان به نتیجه بخش بودن کارا میدوار بود.

 

وی درباره رویکرد وزارت علوم درباره اجرای این طرح خاطرنشان کرد: تاکنون مباحث مطرح شده به صورت مدون در اختیار این وزارتخانه قرار نگرفته است، اما به نظر می سرد پس از انعکاس مطالب قطعا وزارت علوم هم نظارت کارشناسانه خود را در این زمینه اعلام می کند تا بتوان از این فرصت مغتنم استفاده لازم را برای بهره مندی فعالان قرآنی از امتیازات قانونی برد.

طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن مصوب نهمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در اسفند سال 89 است و بنابر آن مقرر است که قاریان و مدرسان قرآن در سطوح چهارگانه هنری متناسب با سطح فن و علم خود قرار گرفته و از مزایای هر سطح بهره مند شوند. البته شورای عالی قرآن پیش از برگزاری جلسه شورای ارزیابی این طرح، به منظور تسریع در روند اجرای آن کار ثبت نام را انجام داد که در بازه ای دو ماهه بیش از یک هزار نفر برای شرکت در این طرح اعلام آمادگی و ثبت نام کردند. بنابر نظرات اعضای این شورا و نیز تقویم زمانی پیش بینی شده به نظر می رسد نخستین مرحله این طرح پیش ازا تمام سال جاری برگزار شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 96148

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha