به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «فاطمه محمدبیگی» امروز (پنجشنبه ۲۱ مهر) در حاشیه بازدید از سازمان انتقال خون استان بیان کرد: استان قزوین به لحاظ برخورداری از پرسنل کارآمد و خدمات تخصصی در حوزه انتقال خون جزو استان های غنی است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته این استان به نسبت جمعیت، استان سی ام در حوزه برخورداری از امکانات انتقال خوچن است که ردیف بودجه ای استان بسیار ضعیف است و نیاز به تقویت دارد.
وی عنوان کرد: استان قزوین نسبت به استان های همجوار و هم جمعیت با وجود استانداردهای بالای خون، محصولات فرآوردهای خونی و خدمات تخصصی سطح بالا، از کمترین امکانات برخوردار است برای نمونه اتوبوس خونگیری نداریم و باید از این امکان دیگر استان ها استفاده کنیم.
محمدبیگی تصریح کرد: در ایام عاشورا و اربعین که خیل عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) برای اهدای خون مراجعه می کنند، امکان ارائه خدمات در سطح مراجعه کنندگان وجود ندارد و چهار سردخانه کوچک دارد که پاسخگوی نیاز ها نیست و شاید فقط بتواند نیازهای شهر قزوین تأمین کند.
وی تأکید کرد: ما جزو استان هایی هستیم که در شهرستان ها مراکز ثابت خونگیری نداریم، البته فقط تاکستان دارای این مرکز است و درخواست داریم در سازمان انتقال خون کشور در این خصوص چاره اندیشی شود و همچنین استاندار محترم زمین و ساختمان در اختیار شهرستان ها برای این امر قرار دهند.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: امسال این کار را برای بوئین زهرا انجام داده ایم و ۲۰۰ میلیون تومان برای این منظور اختصاص یافته تا ان شاالله بتوانند پایگاه ثابت خونگیری را آنجا احداث کنند و ما در آبیک، البرز و آوج هم نیاز به پایگاه های ثابت داریم.
وی در ادامه توضیح داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان قزوین، مقرر بود سردخانه ملی برای بانگ خون کشور در این استان ایجاد شود ولی با کارشکنی ها در گذشته این کار انجام نشده است و استان قزوین این پتانسیل را دارد برای کشور این محصول حیاتی را نگهداری کند تا در مواقع بحرانی و حوادث بتواند تأمین کننده این ماده حیاتی برای جان بیماران و آسیب دیدگان باشد.
محمدبیگی گفت: ما نیازمند یک پایگاه جدید خونگیری هم در شهر قزوین هستیم و با توجه به وسعت شهر، یک پایگاه ثابت پاسخگوی نیاز مراجعان نیست و به دلیل شلوغی تک پایگاه موجود، برخی از مراجعان منصرف می شوند.
وی خاطر نشان کرد: اعتبار سالانه سازمان انتقال خون استان ۱۳ میلیارد تومان است که بیش از ۱۱ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق استفاده می شود و امکان پیشرفت و اجرای پروژه های عمرانی و تأمین اضافه کار یا مزایای حقوق و دستمزد برای پرسنل این سازمان میسر نیست که لازم است این رقم افزایش یابد.
نظر شما