مراسم نکوداشت علامه حسن زاده آملی در قم برگزار شد/ رونمایی از چهار عنوان کتاب

مراسم نکوداشت مرحوم علامه حسن زاده آملی باحضور شاگردان آن مرحوم و طلاب حوزه‌های علمیه در مدرسه علمیه دارالشفاء با پیام آیت الله جوادی آملی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان قم، آیت الله جوادی آملی در پیامی به این مراسم با تبیین سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آورده است: جامع معقول و منقول و مشهود بود، در تمام این علوم سالیان متمادی به فراگیری و تبادل نظر و سپس به تحقیق و پژوهش اشتغال داشت و آنگاه به تدریس، تالیف، تعلیق متون اصیل و تصحیح اصیل از دخیل. آنگاه به پرورش شاگردان در سطوح مختلف و سرآمد شدن مستعدان از آنها و حافظ تراث گشتن عده‌ای از آنان پرداخت، به طوری که هم اکنون حوزه علمیه در کنار مائده عقلی و مأدبه نقلی و ضیافت شهودی آن انسان جامع راحل تغذیه کرده و نمو یافته و بالنده می شود.

 

بلند اختری که در صدد «به زیر آورد چرخ نیلوفری» بود، ریاضیات عمیق، نجوم و اخترشناسی، معرفت وقت و قبله را در کارنامه تحقیقی خود داشت.

 

جمع بین معارف یاد شده گاهی جمع سالم است و زمانی جمع مکسر، آنچه کمتر یافت می شود جمع سالم است و آنچه بیشتر به چشم می خورد و به زبان و قلم می‌آید جمع مکسر است، سهم خواص از صحابه انسان های متعالی هر عصر و تحفه هر دوران، همانا دست یابی به سلامت چنان جمع بی کسر و چنین جامعیت بی نقص است.

 

جمع سالم بین عقلی نظری و عقل عملی و برقراری اتحاد تام بین علم صائب و عمل صالح در صحابت اربعین های مناسب و جمع بین احیای لیل و نهار و تالیف بین صیام رجب و شعبان با ماه مبارک رمضان در برنامه های تزکیه وی بود.

 

این مراسم با حضور شخصیت‌هایی چون آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین و حجت الاسلام والمسلمین محمود محمدی عراقی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در قم برگزار شد.

 

در این مراسم از ۴ عنوان کتاب ازجمله تازه‌ها در اندیشه علامه حسن زاده آملی، حکیم ذوفنون، یادنامه علامه ذوالفنون و مروری بر آثار و تالیفات مرحوم علامه حسن زاده رونمایی شد.

 

علامه ذوالفنون حسن‌زاده آملی، فیلسوف، فقیه، ادیب، منجم، ریاضیدان و عارف معاصر شیعه، متولد ۱۳۰۷ در روستای ایرا از توابع لاریجان آمل است و نزد اساتید بزرگی همچون مهدی الهی قمشه‌ای، علامه شعرانی، علامه طباطبایی و سید محمدحسن الهی تلمذ نمود.

 

از علامه حسن‌زاده آملی آثار فراوانی در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و عربی برجای مانده است. دیوان اشعار وی نیز مورد اقبال اهالی شعر و ادب فارسی قرار گرفته است.

 

علامه حسن‌زاده آملی ۳ مهر ۱۴۰۰ (۱۸ صفر ۱۴۴۳ق) و در ۹۲ سالگی بر اثر بیماری قلبی در آمل دعوت حق را لبیک گفت و در زادگاهش به خاک سپرده شد.

کد خبر 1223362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha