به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، دومین روز از نشست هماندیشی مدیران ستادی و استانی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور صبح امروز (یکشنبه، 24 مهر ماه) در مجتمع آدینه تهران آغاز شد.
گزارش تصویری کامل این نشست را اینجا ببینید.
بنابر این گزارش، «محمدمهدی اسماعیلی» با بیان اینکه در یک سال گذشته شاهد اتفاقات و تحولات خوبی در کانون های فرهنگی هنری مساجد بودهایم، گفت: نگاه دولت به مسجد و مسجدمحوری، ویژه است و معتقدیم مسجد مهمترین مزیت ما در مصاف با جنگ نرم دشمن است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مسجدمحوری شعار نیست اعتقاد ما است، تصریح کرد: هر جا موفقیتی داشته ایم مرهون فرهنگ دینی بوده است؛ زیرساخت های نهضت امام از سال 41 در مساجد آغاز شد و این نهضت ترکیبی از امام و امت بود و تا امروز استمرار و تکامل دارد.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) نهضت را با شبکه مسجد آغاز کرد، افزود: مهمترین نقاط عطف مبارزات ما قبل از انقلاب در مناسبت هایی همچون تاسوعا، عاشورا و اربعین بوده است.
اسماعیلی با اشاره به سخن امام خمینی (ره) که فرمودند: مساجد سنگر هستند و این سنگرها را حفظ کنید، گفت: اگر مساجد و شبکه دینی انقلاب اسلامی را پیروز کرد، همین شبکه نیز انقلاب را حفظ می کند.
مزیت مطلق ما مسجد است
وی اضافه کرد: این ادعا که بر اساس تحولات تکنولوژی باید برای ترویج گفتمان دینی فضایی دیگری را پیدا کرد، اشتباه است. مزیت مطلق ما مسجد است و ما باید این مزیت را تقویت کنیم.
وی تاکید کرد: مسجد، نماز جماعت، پیوند مردم با روحانیت و پیوند امت با امامت از مزیت های ما به شمار می آید و ما باید برای تقویت مساجد برنامه ریزی داشته باشیم.
بازسازی فرهنگ با محوریت مسجد
دکتر اسماعیلی خاطرنشان کرد: از آغاز دولت سیزدهم تغییراتی در ساختار فرهنگ شکل گرفته است تا فرهنگ به ریل انقلاب برگردد و این بازسازی در حوزه فرهنگ مسجدمحور باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: مقام معظم رهبری برای گام دوم انقلاب، افق تمدن نوین اسلامی را مطرح کردند، بنابر تجارب گذشته، این گام باید با مرکزیت مساجد طی شود به ویژه آنکه دشمن در سه دهه گذشته تلاش کرده مساجد را مورد هدف قرار دهد.
وی با یادآوری جایگاه مسجد در دهه 60، گفت: پشتیبانی و اعزام نیروها به جبههها از مساجد بود و بعد از آن هم فعالیت های فرهنگی در مساجد دنبال شد.
دکتر اسماعیلی ادامه داد: اما بعد از دهه 60 با تفکری وارداتی مواجه بودیم که تلاش می کرد فعالیت های مساجد را به خارج از آن سوق دهد و تلاش می کرد مراکز فرهنگی را در مقابل مساجد قرار دهد تا مساجد از حضور نسل جوان خالی شود.
وی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری در حال حاضر 30 سالگی خود را تجربه می کند، افزود: تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد اتفاق مهمی بود که تلاش شد با ایجاد آن بخشی از فعالیت های فرهنگی هنری در مساجد شکل بگیرد.
مشارکت بیش از 19 هزار کانون فرهنگی هنری در طرح ملی فهما
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در طرح ملی فهما بیش از 19 هزار کانون فرهنگی هنری مشارکت داشتند، تصریح کرد: تلاش می کنیم که مشکلات حقوقی این مجموعه را پیگیری و حل کنیم و خوشبختانه با موافقت رییس جمهور مبنی بر قرار گرفتن ستاد کانون های فرهنگی هنری جزو نهادهای عمومی به زودی مصوبه آن در مجلس بررسی می شود.
وی بر لزوم حمایت از کانون های فرهنگی هنری تاکید کرد و گفت: باید فعالیت های اصلی و مهم در کانون های فرهنگی هنری مساجد شکل بگیرد، چنان که تشکیل قرارگاه محرومیت زدایی را بر عهده کانون های فرهنگی هنری گذاشته ایم.
امر به معروف و نهی از منکر باید از مسجد پیگیری شود
دکتر اسماعیلی با اشاره به فتنه اخیر در کشور ابراز کرد: مشکل ما این است که از مساجد آن گونه که باید استفاده نکرده ایم. مساجد باید محور باشند و موضوع امر به معروف و نهی از منکر باید از مساجد پیگیری شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه ریزی دشمن در حوزه تهاجم فرهنگی، خاطرنشان کرد: با تقویت مساجد و کانون های فرهنگی هنری می توانیم انقلاب را از این گذر به سلامت عبور دهیم.
وی خطاب به مسئولان ستادی و استانی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: در کانون های فرهنگی هنری مساجد برنامه های خوب تدارک ببینید و اتاق فکر شکل داده و در فعالیت ها انسجام داشته باشید.
در مسجد وحدت داشته باشید
دکتر اسماعیلی بر لزوم محور قرار گرفتن امام جماعت در فعالیت های کانون های فرهنگی هنری و دیگر ارکان مسجد تاکید کرد و گفت: تلاش کنید که در مسجد دسته بندی شکل نگیرد و بنای فعالیت بر سازگاری باشد. همچنین از تنازع و اختلاف پرهیز نمایید و مسجد را محل اعتلا و وحدت قرار دهید.
وی با بیان اینکه مهمترین سرمایه انقلاب مساجد است، ابراز کرد: بخشی از این سرمایه در اختیار کانون های فرهنگی هنری مساجد است. اگر از این فضای معنوی نتوانیم استفاده کنیم، ضعف ما است.
وی همچنین تاکید کرد: اجازه دهید این ظرفیت فعال باشد، ما نیز از فعالیت های شما حمایت کرده و تسهیل گر خواهیم بود.
وی با اشاره به فعالیت چهار هزار گروه سرود در مساجد، خاطرنشان کرد: گروه های سرود مساجد، برپایی سینما سیار در کانون های فرهنگی هنری مساجد از مواردی است که باید تقویت شود.
نظر شما