خبرگزاری شبستان-خراسان شمالی-شیروان
دومین شهر خراسان شمالی همچنان دارای یک باب ساختمان قدیمی و فرسوده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان است که سال 90 با پی گیری های فراوان مسئولان شهرستانی و استانی عملیات ساخت ساختمان جدید واقع در انتهای شهرک امام شهرستان آغاز شد ولی گویا کلنگ طرح بر زمین باقی مانده و جدانشدنی است و با گذشت یازده سال دریغ از ساخت و پیشرفت فیزیکی که بتواند بذر امید را در دل کودکان و نوجوانان شهرستان ایجاد کند.
اولین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی در سال ۴۹ در شیروان احداث شد که هم اینک ساختمان فعلی با ۴۰۰ متر مربع و قدمت ۵۰ سال نیاز به نوسازی دارد و باید فکری به حال آن کرد، اما گویا قرار نیست کودکان شیروانی خلاقیت ها و آثار خود را در مکان بهتری در معرض دید قرار دهند و این خود یکی از علل استقبال اندک کودکان جهت مراجعه به کانون و استفاده از ظرفیت های آن است.
کودکان شهری که در حسرت داشتن یک فضا و مکان جدید چنین کانونی با امکانات و تجهیزات به روز که حق طبیعی آنان است همچنان در کانونی مستقر در پارک شهید فهمیده با فضایی اندک، ساختمانی قدیمی، فرسوده، فاقد تجهیزات و امکانات به روز با شور و شوق کودکانه آثار هنری و خلاقیت های خود را به تصویر می کشند.
مکان فعلی کانون نامی ناآشنا در ذهن بسیاری از کودکان و نوجوانان است و یا مکانی برای بسیاری از این سنین که فقط یکی دوبار بازدید داشته اند و دیگر جذابیتی در آن ندیدند که مشتاقانه به سمت آن بروند.
ساختمانی کوچک با پنچره های میله ای بسیار ساده که به رغم اسم و جایگاه مکان هیچ زیبایی و جذابیت کودکانه ای در آن به چشم نمی خورد.
با خنده و شادی فراوان وارد پارک می شود و آن سوی محوطه، کودکان در حال بازی و نقاشی توجه اش را جلب می کند، دستش را از دستان مادرش جدا می کند و سریع به آن سو می دود، از پشت پنجره شیرینی دورهمی همسن و سال های خود را حس می کند و با کنجکاوی داخل می رود.
مربی به سوی او می آید و با خنده می گوید شما هنوز زیر 7 سال هستی و فقط اجازه بازدید داری، کودک با شوق و ذوق به قفسه های کتاب کودکانه می نگرند، سمت دیگر عروسک های دست ساز با شکل و شمایلی رنگارنگ، سمت دیگر آثار نقاشی و هنرهایی که به در و دیوار کانون نصب شده و وسط سالن که میز و صندلی ها به صورت منظم چیده شده است.
از این دست کودکان زیاد هستند که روزانه از این مکان فکری، فرهنگی و پرورشی بازدید می کنند ولی فضای کوچک و امکانات نامناسب در خور شأن اسم کانون نیست و امید است مسئولان نگاه ویژه ای به این طرح ها داشته باشند، خصوصا که شخصیت انسان از دوران کودکی و پس از خانواده در همین مکان های فرهنگی، پرورشی شکل می گیرد و در ذهن کودک حک شده و به یادگار می ماند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مکانی برای اجرای فعالیت های فرهنگی، هنری، ادبی، آثار، نقاشی، خلاقیت،ابتکار و خیلی مباحث و موضوعات گسترده تر است و بنابراین می طلبد با توجه به نقش و اهمیت آن فضای آن هم از ساختار مناسبی برخوردار باشد.
«فرهاد آقا بیگی» مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: با توجه به جمعیت شهر و دومین شهر استان ساخت چنین فضایی نیازمبرم است و برای احداث مجدد آن پی گیری های بسیاری صورت گرفته است.
وی ضمن تایید توقف این طرح در مرحله فنداسیون و با گذشت 11 سال از آغاز عملیات کلنگ زنی آن اظهار کرد: علت اصلی توقف طرح فرهنگی شهرستان نبود اعتبارت بوده است که مجری طرح اداره راه و شهرسازی است و اخیراً پی گیری شده تا اعتباری جهت ساخت مجدد آن در نظر گرفته شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی عنوان کرد: همچنین طی جلسات و بازدیدهای انجام شده از این طرح با فرمانداری شهرستان مکاتبه شده تا اعتباری برای از سرگیری مجدد دومین ساختمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شود که موافقت های لازم انجام شده است و با تخصیص به موقع اعتبارات اقدام به شروع طرح انجام خواهد شد.
آقا بیگی با بیان اینکه اعتبار لازم برای ساختمان جدید کانون باید به روزرسانی و برآورد شود، اضافه کرد: مساحت این طرح یک هزار و ۲۰۰ متر مربع است که سعی خواهیم کرد تا با تخصیص به موقع اعتبارات هر چه سریع تر به اتمام برسد.
گفتنی است؛ 500 کودک و نوجوان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شیروان هستند که بیشتر، دختران هستند.
شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما