به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدپژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در مراسم رونمایی از دومین سامانه بومی پرتودهی گامای خودحفاظ، از ساخت این سامانه به دست متخصصان داخلی این سازمان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به تاکید رئیس سازمان در زمینه تولید انبوه سامانههای پرتودهی برای پوشش مناطق دوازدهگانه کشور، بومیسازی تجهیزات به عنوان یک اولویت مهم در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در همین زمینه امروز شاهد ساخت و رونمایی از دومین سامانه پرتودهی خود حفاظ هستیم که قابلیت پرتودهی حبوبات و غلات را دارد.
شیرمردی تصریح کرد: این سامانه قابلیت پرتودهی ۲۲ تن حبوبات در روز را دارا بوده و میتوان آن را در تمامی نقاط کشور که ظرفیت بالای تولید محصولات کشاورزی را دارند، نصب کرد.
معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به رونمایی از یک سامانه دیگر همزمان با دستگاه پرتودهی گاما گفت: همزمان با رونمایی از سامانه پرتودهی گامای خودحفاظ امروز شاهد دستاورد دیگری در زمینه توسعه سامانههای ثابت گاما برای سازمان انرژی اتمی بودیم.
وی افزود: سامانه پرتودهی گامای ثابت از سال ۱۳۶۴ تاکنون تغییری نداشته است اما اکنون شاهد تغییراتی در این سامانه هستیم بهطوریکه با بهینهسازی انجام شده در این سامانه، میزان پرتودهی تجهیزات پزشکی افزایش پیدا مییابد و منجر به بهرهوری صددرصدی میشود.
شیرمردی تصریح کرد: این موفقیت را به همه تلاشگران عرصه صنعت هستهای کشور تبریک عرض میکنم و برای این عزیزان آرزوی سربلندی و توفیق روزافزون دارم.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها با اشاره به نقش فوقالعاده پرتودهی در محصولات کشاورزی گفت: از جمله مزایای پرتودهی میتوان به موارد متعددی اشاره کرد بهطوریکه با استفاده از پرتودهی میتوان لارو، شفیره و یا تخم حشرات در محصولات را از بین برد؛ همچنین در حال حاضر پرتودهی بهترین روش برای جایگزینی با مواد شیمیایی یا سایر روشهای متداول محسوب میشود.
نظر شما