فعالیت ۱۸ هزار  راهدار در ۲۲۱ هزار کیلومتر راه کشور/درآمدهای ترانزیتی می‌تواند جایگزین درآمد نفت شود

امانی با بیان اینکه ۱۸ هزار راهدار در ۲۲۱ هزار کیلومتر راه کشور مشغول فعالیت هستند و مسئولیت پاکسازی و ایمن سازی راه‌ها را بر عهده دارند، گفت: در این راه ها سالانه ۳۰ نفر شهید می‌شوند که به دنبال این هستیم تا شهید خدمت محسوب شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، داریوش امانی، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور در برنامه صف اولبا بیان اینکه در کشور ما بیش از ۸۰ درصد حمل و نقل از طریق جاده صورت می‌گیرد، گفت: هم ترانزیت داخل کشور داریم هم ترانزیت خارجی و هم پایانه‌های مرزی داریم . در زمینه توسعه راه ها اقدامات خوبی صورت گرفته است. دومین وظیفه این سازمان، نگهداری از راه ها است. ۳۸ هزار کیلومتر راه اصلی در کشور داریم که بیش از ۹۰ درصد جابه جایی بار و مسافر در این راه ها انجام می شود و  مابقی  راه‌های فرعی هستند.

 

وی با بیان اینکه ۱۸ هزار  راهدار در ۲۲۱ هزار کیلومتر راه کشور مشغول فعالیت هستند و مسئولیت پاکسازی و ایمن سازی راه‌ها را بر عهده دارند، گفت: در این راه ها سالانه ۳۰ نفر شهید می‌شوند که به دنبال این هستیم تا شهید خدمت محسوب شوند. بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل جاده‌ای  به عهده بخش خصوصی است و این افراد هم مال و هم جان خود را در این شغل آورده اند.

 

امانی با اشاره به اینکه درآمدهای ترانزیتی می‌تواند جایگزین درآمد نفت شود، گفت: در سال گذشته با تاکیدی که رئیس جمهور داشت، ترانزیت ۵۰ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش یافت و در ۶ ماه نخست امسال ۳۸ درصد رشد ترانزیت داشته ایم. مذاکراتی در خصوص توسعه ترانزیت با کشورهای آسیای میانه و کشورهای همسایه انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه در شرایط کرونا تلاش بود تا مرز‌ها بسته نشود  و به غیر از یکی دوتا مرز مابقی باز بود و ترانزیت به خوبی انجام شد، گفت:‌ امسال هدفگذاری شده ترانزیت از ایران  به ۲۰ میلیون تن کالا برسد. سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون تن کالا بود که ترانزیت بیش از ۹ میلیون از طریق  جاده‌ای بود.

 

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با اشاره به اینکه آمادگی خوبی در این بخش داریم، افزود: ۸ هزار ناوگان به روز شده که این امر به ناوگان ترانزیتی کشور کمک کرده است. نزدیک به ۹۰ هزار ناوگان در مسیر‌های ترانزیتی فعالیت می‌کنند و آمادگی داریم این ناوگان افزایش یابد و کمبودی در این بخش نداریم. چندین پایانه مرزی با عراق داریم. با کشور روسیه توسعه حمل و نقل ترکیبی از دریای خزر مد نظر است.

 

امانی با بیان اینکه تفاهمنامه‌ای با وزارت نفت داشتیم و هدفگذاری شده ۱۶۷ هزار ناوگان تجاری، باری و مسافری ظرف ۵ سال نوسازی شود، گفت: قرار است از محل صرفه جویی سوخت، وام‌های کم بهره داده شود. این موضوع به سازمان برنامه ارجاع شده و به دنبال اجرایی شدن آن هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه قرار است از هر ظرفیتی که تولید داخل داشته باشد استفاده کنیم و مازاد آن واردات شود، ادامه داد: یکی دو قرارداد با تولیدکنندگان داخلی بسته شده و امیدواریم تا پایان سال این کار انجام شود.

 

 

امانی با تصریح این نکته که تسهیلات باید ارزان قیمت باشد که راننده از درآمد خود توان بازپرداخت آن را داشته باشد، گفت: دومین موضوع طول مدت بازپرداخت است. باید جذابیت خوبی برای بخش خصوصی ایجاد کنیم. باید بخشی از سود این تسهیلات را از اعتبارات خود پرداخت کنیم تا قیمت ارزان‌تر تمام شود که پیگیر هستیم. اگر تفاهمنامه با وزارت نفت اجرایی شود ظرف ۵ سال به استاندارد جهانی سن ناوگان می رسیم.

 

وی در این باره که چه مقدار سالانه مسافر با ناوگان عمومی جابه جا می‌شوند، گفت: سال گذشته ۵۰۵ میلیون تن جابه جایی کالا داشتیم  که ۵۰ میلیون تن کالای اساسی بود. در بخش مسافر؛ دو رویداد بزرگ اربعین و ایام پایان صفر را پشت سر گذاشتیم. در اربعین حسینی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر جابه جا شدند. در اربعین، ظرفیت ما ۸ هزار ناوگان بود و ۷ هزار ناوگان کم داشتیم که به لطف خدا به ۹ هزار سرویس در روز هم رسیدیم.

 

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور ادامه داد: در بعضی مسیر‌ها جابه جایی مسافر با مشکل همراه بود اما مسافران زیر نیم ساعت معطلی داشتند. ۱۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات سازمان در زیرساخت‌های اربعین برنامه ریزی شده بود .در ایام پایان صفر هم  ۵ میلیون زائر به مشهد سفر کردند. در کل سالانه ۱۶۰ میلیون مسافر از طریق ناوگان عمومی حمل و نقل جاده ای جابه جا می شوند.

 

امانی با اشاره به اینکه امسال در ایام اربعین روی این موضوع کار شد، گفت: قرار بود نرم افزاری در این زمینه در مشهد به صورت آزمایشی اجرا شود که متاسفانه به تاریخ اربعین نرسید اما  برای ۲۸ صفر آماده و اجرا شد که اشکالات آن برطرف می شود و ظرف ۲ ماه آینده برای اجرا در سراسر کشور ابلاغ خواهد شد البته الان هم بستر اینترنتی فروش بلیت داریم اما این نرم افزار تکمیل شده است.

 

وی درباره اقدامات این سازمان برای تاخیر اتوبوس ها گفت: تاخیر اتوبوس ها قطعا تخلف است و اگر  به ما گزارش برسد برخورد می کنیم. هموطنان می توانند به سامانه جامع ۱۴۱ اطلاع رسانی کنند و در خود پایانه های مسافری هم دفتر نمایندگی داریم. دلایل این تاخیرها باید آسیب شناسی شود. با توجه به اینکه در طول سال بخش حمل و نقل با ضرر مواجه است، رانندگان برای اینکه ظرفیت ناوگان را پر کنند ممکن است در راه تاخیر داشته باشند. بحث بهره وری را هم  پیگیری می کنیم اما اصل موضوع تخلف است و  با رانندگان و شرکت های متخلف برخورد می شود.

 

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با اشاره به اینکه پیمایش هوشمند تردد ناوگان ابتدا در ناوگان مسافری نصب و به طور  آزمایشی اجرا شد که در ایمنی، کنترل رفتار رانندگان و صرفه جویی سوخت موثر بود، گفت: طبق قانون  این سامانه باید در کل ناوگان نصب شود که باید تامین اعتبار انجام شود. در ناوگان باری اقدامات اولیه انجام شده و  فراخوان برای شرکت های داخلی داده شده است. اشکالات کارشناسی شده و بحث های بین دستگاهی هم صورت گرفته است. تا یک ماه آینده بین  ۴ دستگاه ذی ربط قراردادی امضا می شود و  تا پایان سال این کار عملیاتی خواهد شد.

 

وی در زمینه تداد نقاط حادثه خیز در راه ها و اینکه مسئولیت بهینه کردن این نقاط بر عهده کیست، گفت: نقاط حادثه خیز شاخص های علمی دارد. طبق تفاهمنامه ای که با پلیس راهور داشتیم، ۱۵۸۰ نقطه پرحادثه خطرناک در کشور موجود است. سال گذشته ۵۸۰ نقطه را برطرف کردیم. اعتباری درخواست کردیم و اگر ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز را سازمان برنامه و بودجه بدهد ظرف یک سال تمام این نقاط برطرف می شود.

 

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور افزود: با توجه به کمبود اعتبارات امسال ۲۵۰ نقطه هدفگذاری شده است و رفع هزار نقطه باقی مانده با این وضعیت اعتباردهی شاید تا ۴ سال دیگر هم طول بکشد. البته اقداماتی برای هشدار به رانندگان قبل از این نقاط حادثه خیز انجام شده است.

 

وی درباره بارنامه های الکترونیکی نیز اینگونه توضیح داد: از اول فروردین این کار شروع شده و  الان تنها  در ۳ نقطه کشور خیلی کم و محدود بارنامه چاپ شده است. در بیش از ۹۰ درصد کشور بارنامه الکترونیکی صادر می شود. تکالیفی که در حوزه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مشخص کرده بودند را انجام دادیم.در برون سپاری کارها پیش‌رو بودیم و خیلی از امورات و خدمات به بخش خصوصی واگذار شده است.

کد خبر 1225388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha