باید برنامه تحولی مبتنی با رویکرد زیارت در واحدهای اقامتی دیده شود

حجت الاسلام گنابادی نژاد گفت: باید برنامه تحولی مبتنی با رویکرد زیارت در واحدهای اقامتی دیده شود که در این راستا برای حمل و نقل زائران در زمان محدودیت ترافیکی در اطراف حرم بخصوص زائران کهنسال، کودکان، بیماران و غیره باید ملاحظاتی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان رضوی، حجت الاسلام «حجت گنابادی نژاد» در میزگرد آسیب شناسی واحدهای اقامتی استان، تناسب ظرفیتهای اقامتی و میزان ورود زائران را بسیار مهم دانست زیرا در ایام اوج سفرها، دچار کمبود و در ایام عادی دچار سرریز ظرفیتها هستیم و افزود: ۲ اولویت راهبردی را باید در دستور کار اجرایی قرار دهیم که شامل ضرورت به رسمیت شناختن سایر ظرفیتهای اقامتی به علاوه اقامتگاههای رسمی و نیز توزیع سفر و زائر در کلیه ایام سال است.

 

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: به جد بر این اعتقادم که باید سایر ظرفیتهای اقامتی را در کنار واحدهایی مانند هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیر به رسمیت بشناسیم و به هیچ وجه فعالیت آنها را نباید غیرقانونی بدانیم زیرا نمی شود صرفا در ایام اوج سفرها از حضور این واحدها و ضرورت حضورشان در عرصه میزبانی بهره برد اما با فروکش کردن مسافرت در دیگر ایام سال آنها را غیرقانونی و فعالیتشان را تخلف بدانیم.

 

حجت الاسلام گنابادی نژاد افزود: باید با به رسمیت شناختن این واحدها نسبت به ساماندهی، تعیین حیطه خدمات، صدور مجوز به همراه تعیین استانداردها و در نهایت نظارت بر عملکرد این واحدهای اقامتی اقدام نمود، علاوه بر این توزیع زائر در طول ایام سال باید انجام شود و راهکار آن ایجاد جاذبه‌ و مزیت است که در بخش اقامت و حمل و نقل باید اعمال شود تا زائران در ایام غیر اوج سفر نیز به مشهد سفر کنند.

 

وی بر ضرورت پرداختن دائمی به مسائل حوزه زائر و زیارت در رسانه‌ها اظهار کرد: صنف اقامت در کلانشهر مشهد با همه تنوعی که امروز دارد همزاد با زائر و زیارت است و برخورداری از ۵۲ درصد ظرفیت اقامتی در این شهر، سندی موثق بر این مدعا است.

 

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: صنف اقامتی مشهد در گذشته افراد خدومی بودند که با هدف خدمت به زائر و نیت رضامندی آنان اقدام به میزبانی می کردند و خوشبختانه امسال نیز در حوزه اقامت و همکاری واحدهای اقامتی، شاهد اقدامات قابل توجهی بودیم که شایسته قدردانی است.

 

حجت الاسلام گنابادی نژاد با تاکید بر اینکه باید کمک شود تا سفر به معنای عام و زیارت به معنای خاص، به عنوان بهترین سرمایه‌های اجتماعی کشور و انقلاب ما مورد توجه قرار گیرند، ادامه داد: در هیچ موضوعی نمی توان مردم را به اندازه زیارت چنین راضی، خوشحال و باطراوت دید بنابراین به این مهم باید رویکرد ویژه ای داشت.

 

وی اظهار کرد: آمارهای رسمی در کشور نشان می دهد تنها ۴۰ تا ۵۰ درصد مردم به سفر می‌روند بنابراین برای آن بخش از مردم که سفر نمی روند هم باید برنامه و تسهیلات سفر داشته باشیم و با توجه به جمعیت بیش از ۴۰۰ میلیون نفری شیعیان در جهان، ما ظرفیت خوبی برای جذب حتی درصد محدودی از این جمعیت را داریم که باید برای آن برنامه ریزی کنیم.

 

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی ظرفیت خالی اقامتی مشهد در ایام سال را پذیرفتنی ندانست و ادامه داد: خالی ماندن ظرفیت در فضای فقدان طرح و برنامه رخ می دهد بنابراین باید در این زمینه و مدیریت این ظرفیت خالی ورود جدی کرد.

 

حجت الاسلام گنابادی نژاد با بیان اینکه ورود واحدهای اقامتی، بازنگری و اعمال برنامه‌های تحولی در پنج عرصه ضرورت دارد، اظهار کرد: آنچه امروز در حوزه سخت افزاری و بخشهای خدماتی در هتلها مشاهده می شود براساس استاندارد جهانی است که تناسبی با بخش زیارت و زائر ندارد، به عنوان مثال در هتلها بهترین مکانهای ساختمان به رستوران و کافی شاپ اختصاص می یابد در حالی که زیرزمین و زیرپله به نمازخانه اختصاص داده می شود.

 

وی افزود: ما در حوزه خدمات عمومی برای زائران نیز از این جنبه دچار ضعف هستیم زیرا ساعت ارائه خدمات صبحانه و ناهار با ساعت نماز تلاقی دارد؛ به تعبیری زائران مشهد برای خواندن نماز خود در حرم انگیزه بالایی دارند اما ارائه ناهار و صبحانه در همان ساعات، برای آنان مشکل‌آفرین است.

 

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: باید برنامه تحولی مبتنی با رویکرد زیارت در واحدهای اقامتی دیده شود که در این راستا برای حمل و نقل زائران در زمان محدودیت ترافیکی در اطراف حرم بخصوص زائران کهنسال، کودکان، بیماران و غیره باید ملاحظاتی داشته باشیم.

 

حجت الاسلام گنابادی نژاد تاکید کرد: باید خدمات عمومی هتل های مشهد به لحاظ زائر و زیارت دارای استاندارد متفاوتی باشد و در این راستا توجه به ارائه خدمات فرهنگی در واحدهای اقامتی از جمله پاسخ به مسائل شرعی، مشاور مذهبی و غیره مورد نیاز است.

 

وی علاج گرانی نرخ اقامت در واحدهای اقامتی را نیز بالا بردن میزان اقامت در ایام غیر اوج سفر دانست و ادامه داد: با افزایش فعالیت و پر شدن ظرفیت اقامتی هتلها از ۱۰۰ روز به ۳۰۰ روز فعال می توان انتظار داشت قیمتها در این بخش متعادل شود، بنابر این بهره وری حداکثری راه چاره است.

کد خبر 1225518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha