خراسان جنوبی دروازه صدور فرهنگی ایران/ نقشه مهندسی فرهنگی اجرا می شود

امامی با بیان اینکه خراسان جنوبی دروازه صدور فرهنگی ایران است، گفت: پارچه ها و دست ساخته های خراسان جنوبی می تواند اقتصاد خانگی را توسعه دهد و بخش مهمی از منسوجات سلامت محور کشور را تامین کند و هر خانه خراسان جنوبی به مرکز تولیدات خانگی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سید مجید امامی عصر امروز (۱ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: خراسان جنوبی در آینده فرهنگی خود و کشور می تواند نقش آفرینی داشته باشد.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور با بیان اینکه خراسان جنوبی دروازه بسیاری از اتفاقات بزرگ در کشور بوده است، ادامه داد: خراسان جنوبی می تواند دروازه صدور فرهنگی ایران امروز به کشورهای شرقی باشد و باید خود را برای اوج گیری این تحولات فرهنگی آماده کند.

 

*تاسیس کارخانه چادر در خراسان جنوبی

وی در خصوص خواهرخواندگی شهرهای مرزی عنوان کرد: در دولت جدید بر روی این موضوع تاکید بسیار شده و ایران به سازمان یونسکو هم این پیشنهاد را داده است تا شهرهای مرزی با همدیگر به اوج اشتراکات و روابط خویشاوندی فرهنگی برسند.  

 

امامی در ادامه گفت: با صرف تغییر در زیرساخت ها و عادلانه شدن زیرساخت ها دل خود را خوش کنیم و زنان و مردان خراسان جنوبی را که سال های بسیاری پای فرهنگ خود ایستاده اند را باید توانمندتر و مستقل تر کنیم.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور با بیان اینکه خراسان جنوبی می تواند جریان ساز، بخش فرهنگی باشد، افزود: باید عرصه های مختلف فرهنگی را به عرصه های دینی وصل کنیم و حاکمیت و دولت تا زمانی که تعریف خود از خراسان جنوبی را بازسازی نکند نمی تواند از عدالت فرهنگی صحبت کند.

 

وی در ادامه عنوان داشت: شعار عدالت فرهنگی را باید ابتدا در نظریه و نگاه خود به خصوص در استان های کمتردیده شده پیاده کنیم.

 

امامی با بیان اینکه ظرفیت های خراسان جنوبی اقتضا می کند تا نسبت به پوشش اسلامی یک نگاه ویژه ای انجام شود، ادامه داد: حمایت از نساجی و کارخانه های چادرمشکی سیاست اصلی دولت است تا دیگر وابسته به واردات چادر مشکی نباشیم‌.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور در ادامه گفت: تصمیم کلی جهت تاسیس کارخانه چادر مشکی در خراسان جنوبی گرفته شده است و نیازمند حضور سرمایه گذاران استان هستیم تا قفل بسته چند ساله در این عرصه شکسته شود و این کارخانه جهت تامین نیاز کشور به بهره برداری برسد و برای پایین آمدن قیمت ها باید به سمت تنوع تولید و افزایش آن برویم.

 

*ثبت روز ملی زعفران در دستور کار قرار دارد

وی با اشاره به اینکه صنایع فرهنگی و هنری و کالای پوشاک از مزیت های اقتصاد سبز استان های درگیر محدودیت های زیست محیطی است، ادامه داد: با احیای عروسک های سنتی در این استان شاهد رخ داد این اتفاق بودیم و در حوزه فرهنگ مادی با عروسک ها به حکایت ها و تاریخ خود پیوند می خوریم.

 

امامی با اشاره به راه اندازی کارگروه نوآوری و فعالیت های فرهنگ بنیان بیان کرد: این کارگروه ها به مباحث توسعه خانه های خلاق و صنایع فرهنگی می پردازند و امیدواریم این کارگروه در خراسان جنوبی تشکیل شود.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور در خصوص آداب و سنت های جمعی جهت جذب گردشگران گفت: این موضوع یکی از سیاست های دولت است که می تواند همبستگی اجتماعی و حضور گردشگران را توسعه دهد و به آیین های استانی همچون جشن زرشک بیش از گذشته توجه شود.

 

وی در ادامه گفت: اگر نتوانیم رویدادسازی کنیم قطعا گردشگری توسعه نخواهد یافت و برای رویدادهای خراسان جنوبی احترامی قائل هستیم و منتظر ثبت روزی به نام زعفران در تقویم ملی باشیم که می تواند به کانون بهره مندی تبدیل شود.

 

امامی به موضوع حمایت از البسه اقوام ایرانی اشاره کرد و افزود: البسه اقوام ایرانی از نظر پوشش اسلامی کاملا مطلوب است و باید آموزش و پرورش در این موضوع پاسخگو باشد که چه میزان سعی کرده تا از ویژگی های لباس اقوام در فرم مدارس استفاده کند.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور ادامه داد: تناسب و اقتصادی بودن مسئله آموزش و پرورش است و استفاده از رنگ ها و شکل و شمایل بسیار مورد تاکید است و آموزش و پرورش با رعایت چارچوب های اصیل ایرانی و اسلامی به سمت احیای البسه اقوام حرکت کند.

 

وی با بیان اینکه واژه ای به عنوان لباس اداری در کشور نداریم، افزود: محدودیتی در خصوص استفاده از البسه سنتی در ادارات وجود ندارد و این موضوع باید بررسی شود تا آیا می توان در ادارات جهت بازآفرینی البسه اقوام اقدامی انجام داد و میزان تبلیغات البسه سنتی و لوازم در صدا و سیما باید در مقابل تهاجم های فرهنگی افزایش یابد تا شاهد انقراض آن نباشیم.

 

*عقب ماندگی کشور در زمینه ارائه ارزش ها و نیازهای تربیتی

امامی با تاکید بر اینکه کارگروه مد و لباس مخالف البسه سنتی و اقوام نیست، گفت: بازآفرینی نمادها و امکانات و دوخت های البسه سنتی در لباس های اجتماعی را در دستور کار داریم و رسانه ها اعلام کنند سیاست قاطع جهت حمایت از البسه سنتی داریم.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور در ادامه بیان داشت: البسه سنتی بیش از لباس های امروز، چارچوب های فرهنگی و دینی ما را حمایت می کنند.

 


وی با اشاره به اینکه آوردگاه شبکه های اجتماعی توان تولید و تامین محتوا است، افزود: در یک عدم توازن تولید محتوا امروز به سر می بریم و در تولید محتوایی که فرهنگ و ارزش های و نیازهای تربیتی ما را عرضه کند متاسفانه عقب مانده ایم.

 

امامی در ادامه گفت: در بسترهای انتقال نیز متاسفانه به خاطر کم کاری های سیستم فناوری اطلاعات در کشور و عدم سرمایه گذاری های دولتی دچار نقص و خلا شده ایم.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور بیان کرد: باید احساس شرایط و بحرانی بودن را به دست آوریم و به شرایط عادی برگردیم و به سمت اغنا و تعامل گام به گام با مردم به خصوص جوانان و نوجوانان پیش برویم و این نامه سازی و تهاجم می تواند دقت تصمیم را کاهش دهد.

 

وی با تاکید بر اینکه تربیت نسلی امروز در گرو تربیت رسانه ای است، گفت: اگر سواد رسانه ای نباشد شاهد فروپاشی بنیان خانواده خواهیم بود و مردم خراسان جنوبی می توانند پیشگام جایزه سواد رسانه ای شوند.

 

امامی در خصوص تعدد اقوام ایرانی عنوان داشت: ایران در زمینه تعداد اقوام جز سه کشور اول جهان است و ۲۰ قوم داریم و متکثرترین کشور از حیث زبان ها، گویش ها و اقوام هستیم.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور ادامه داد: هیچ سیاست فرهنگی و ملی در ایران با هویت تاریخی و انسجامی که دارد بدون توجه و تنوع فرهنگی موفق نیست و ایران را تهران دیدن و تهران را ایران دیدن سیاست غلطی است.

 

وی با اشاره به اینکه در تخصیص منابع و زیرساخت ها حق مطلب در این استان ادا نشده است، افزود: راه عبور از محرومیت پرداختن به ظرفیت های مردم و زیست بومی این استان است.

 

امامی در ادامه بیان کرد: استان های مثل خراسان جنوبی استان های فرصت سازترین هستند و باید دولت نگاه خود به این استان ها را تغییر دهد و تلاش می کنیم تا تریبون های رسمی را به عدم مرکزگرایی و تمرکزگرایی سوق دهیم و این شعار نیست.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور گفت: انتخاب مدیران تحول گرا یک بخشی مهمی از رفع محرومیت محسوب می شود و امیدواریم خود استان این کلمه محرومی را از روی استان خراسان جنوبی بردارد.

 

وی با اشاره به شاخص های البسه سنتی خراسان جنوبی عنوان کرد: پارچه ها و دست ساخته های خراسان جنوبی می تواند اقتصاد خانگی را توسعه دهد و بخش مهمی از منسوجات سلامت محور کشور را تامین کند و هر خانه خراسان جنوبی می تواند با سرمایه های کوچک به مرکز تولیدات خانگی تبدیل شوند.

 

امامی در ادامه بیان داشت: در صنعت پنبه و پشم این استان می تواند جهت تولید پارچه های سنتی کمک کند و نسبت به پارچه های سنتی خراسان جنوبی باید اقدام به تصویرسازی کنید تا هر ایرانی دوست داشته باشد از این البسه بهره ببرد.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی و مسئول کارگروه مد و لباس کشور با بیان اینکه نقشه مهندسی فرهنگی در ۱۲ استان اجرا می شود، گفت: نقشه مهندسی فرهنگی در ۱۲ استان تصویب شده و از این پس برای استان‌های دارای نقشه مهندسی فرهنگی، اعتبار ویژه ای حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان پرداخت شود.

 

 

کد خبر 1225866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha