به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری در دیدار حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حیدری مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم با قدردانی از تلاش های این ستاد در جذب جوانان و نوجوانان به سمت و سوی مساجد اظهار داشت: اسلام ذاتا توانمندیهایی دارد که یا شناخته نشده و یا به کار گرفته نگرفته ایم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: اسلام دینی است که ظرفیت اداره کل جهان را دارد و راز مخالفت هایی که از ابتدا با اسلام شد نیز همین امر بود.
وی تصریح کرد:دین از چنان قدرت و عمق و محتوایی برخوردار است که در یک منطقه جهل زده فاقد هر نوع ارزش های انسانی آن چنان تحولی به وجود می آورد که دو امپراطوری بزرگ روم و ایران را تحت تاثیر قرار می دهد و ما هنوز از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نکرده ایم.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری بیان کرد: قبل از فتوای تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی که بساط استعمار را جمع کرد و یک ابرقدرت را به زمین زد دشمن نمی دانست ارزش یک مرجع تقلید چه میزان است، از این رو دشمنی را با روحانیت آغاز کرد.
وی عنوان کرد: مسجد نیز در انقلاب و دفاع مقدس بدین صورت تاثیر گذار بوده است هر چند همه استعدادهای مسجد به میدان نیامد اما فرزندان انقلاب در مساجد گرد هم آمدند و از همان موقع توطئه علیه مساجد شکل گرفت و روحی که امام در مسجد دمیده بود را از مسجد گرفتند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم اظهار داشت: آسیب هایی مساجد را از رونق انداخت و دشمن روی این امر سرمایه گذاری کرد و ما در این میان رسالت سنگینی در قبال مسجد داریم.
وی گفت: نهادهای مختلفی در مسجد فعال شده است و 17 نهاد در این زمینه فعالیت دارد واگر میان این نهادها هم افزایی و تعامل بیشتری وجود داشت بهتر می توانستیم در مسیر تحقق اهداف برنامه ریزی کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری افزود: باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که مردم را به مساجد پیوند دهیم و کار را به مردم واگذار کنیم ،مسجدی موفق تر است که بتواند مشکلات مردم را اعم از مشکلات اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و ... را حل کند.
وی بیان کرد:.در صدر اسلام بسیاری از رویدادها در مساجد اتفاق می افتاده و حتی مساجد جایی برای تشکیل محکمه برای گرفتن و احقاق حقوق بوده است، مسجد اگر می خواهد هویت واقعی خود را پیدا کند باید مردمی شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم عنوان کرد: متاسفانه برخی از نگرش های افراطی و تفریطی باعث شد اقبال مردم از مساجد کمرنگ شود.
وی در ادامه تصریح کرد:اگر جزیره ای عمل شود بسیاری از ظرفیت های مساجد مورد استفاده قرار نمی گیرد، 43 سال ازانقلاب اسلامی گذشته و اگر عالمانه و عاقلانه فکر کنیم در بسیاری از عرصه ها می توانیم موفق عمل کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری اظهار داشت: مسجد را باید با مردم پیوند زنیم و مسجد به هر شکلی گره گشای مردم شود، این امر با بخش نامه و دستورالعمل تحقق نمی یابد.
وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد همه با عمق وجود در مسجد حاضر شوند و فضایی ایجاد شود تا مردم مسائل خود را با متولیان در مسجد در میان بگذارند، از طرفی دستگاههای مداخله گر در مسجد با یکدیگر سیاست گذاری و برنامه ریزی کنند و اوضاع را به دست امام جماعت و مردم بسپارند؛ روحانیت همواره پیشتاز عرصه های اجتماعی و دین بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم گفت: هم افزایی و مشارکت دستگاهها می تواند در مسیر تحقق اهداف موثر باشد، همچنین با آسیب شناسی می توان عوامل عدم حضور جوانان در مسجد را پیگیری کرد و زمینه حضور منسجم آنها را در مسجد فراهم آورد.
وی ادامه داد:باید بتوانیم فضایی شاداب و با نشاط برای مردم به وجود بیاوریم تا همه با رغبت در مساجد حاضر شوند و بتوانند مشکلات و مسائل خود را از میان ببرند؛ مسجد موج آفرین و اثربخش است.
حجتالاسلام والمسلمین اسکندری عنوان کرد: یک مسجد در یک محله می تواند تا جایی پیش رود که در کل جهان اسلام اثرگذار باشد، طلبه های خوش فکری در مساجد حضور دارند که میتوان از آنها در جهت توسعه فعالیت ها در مساجد استفاده کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حیدری نیز در این دیدار گفت: مسجد در اسلام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای داشته و به عنوان یک پایگاه اصیل و راهبردی شناخته می شده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم افزود: اما متاسفانه مسجد از چنین ماهیتی خارج شده و متولیان امر نیز دیگر چنین نگاهی به جایگاه مسجد ندارند، به این دلیل مساجد از تراز خود خارج شده است.
وی تصریح کرد: کانون های هنری و فرهنگی مساجد مجموعه ای است که دغدغه کار فرهنگی داشته و قانون گذار، کانون های هنری و فرهنگی را با پیوست امام جماعت در مساجد تشکیل داده تا خروجی آن تربیت هنرمند متعهد به آرمان های اسلام و انقلاب باشد.
حجت الاسلام و المسلمین حیدری بیان کرد: با این نیت کانون های فرهنگی و هنری شکل گرفته است، در این راستا ظرفیت خوبی را ما در سطح کشور داریم که به صورت شبکه ای فعال هستند.
وی خاطرنشان کرد: این کانون ها در حوزه فرهنگی و ساحت های مختلف هنری فعال هستند هر چند به طور کامل از این ظرفیت استفاده نشده است و با اینکه تشکیلات خوبی داریم ولی کارهای اساسی شکل نمی گیرد و در این زمینه تلاش زیادی نشده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: بنده پس از توفیق در خادمی مساجد تصمیم گرفتیم در سه حوزه خدمت کنیم که شامل توانمندسازی کانون ها و تسهیل گری و ظرفیت سازی است؛ در این مدت نیز برنامه های مختلف کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت داشته ایم.
وی عنوان کرد: در دولت سیزدهم که شعار بازگشت به مساجد ارائه شده است فرصت خوبی برای تکاپوی بیشتر وجود دارد ولی باید پیوست های انسانی را تقویت کنیم تا مساجد مردم پایه کار کند.
حجت الاسلام و المسلمین حیدری بیان کرد: باید تلاش شود مساجد شاخص شوند و مورد حمایت قرار بگیرند و فعالیت مساجد تقویت شود، همچنین بتوانیم در حوزه مشترکات، کانونها را به یکدیگر نزدیک کنیم.
وی تصریح کرد: بسیاری از کانون ها یکدیگر را نمی شناسند که در این راستا می توان شرایطی را فراهم کرد تا با یکدیگر آشنا شوند و از مشترکات استفاده کنند که در کاهش هزینهها و افزایش بازدهی موثر است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم اظهار داشت: برای نمونه در حوزه سرود توانسته ایم بستر خوبی را در میان کانون ها شکل دهیم و تولیدات خوبی داشتهایم و هم اکنون در 45 کانون سرود داریم.
وی گفت: همچنین در تلاش هستیم از ظرفیت نمایش و داستان نویسی و قرآن استفاده کنیم اما این ظرفیت ها ذیل یک انجمن و مجموعه جمع نشده اند تا تسهیل گری اتفاق بیفتد از این رو کانون های تخصصی را شکل داده ایم و در تلاش هستیم در حوزه توانمند سازی قدم های بلندی برداریم.
حجت الاسلام و المسلمین حیدری با بیان اینکه ظرفیت های مشترکی میان اوقاف و کانون مساجد در تحقق اهداف وجود دارد بیان کرد:سازمان اوقاف و امور خیریه ظرفیت های قرآنی خوبی دارد و اگر این ظرفیت ها تبدیل به یک مجموعه شود می توان آثار و فعالیت های فاخری داشت.
وی افزود: مسجد کانون محوری در جامعه و خانه خداست باید خدمات را بین فرزندان و نسل جوان توسعه دهیم و نیروهای متعهد و جوان را در مسجد ساماندهی نماییم.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم بیان کرد:باید بتوانیم ظرفیتهای مختلف نهادها را در مساجد به کار گرفته و نیروهای تزاز را به خدمت بگیریم، در حال حاضر شورای هماهنگی مساجد در سطح کشور فعال است و می توان از این ظرفیت نیز برای پیشبرد اهداف استفاده کرد.
نظر شما