به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «احسان ساده» شامگاه چهارشنبه(۴ آبان) در برنامه گفتوگوی خبری اظهار داشت: ارتقا کیفیت کالا و خدمات یکی از اهداف استاندارد است اما مولفههای کیفیت و شاخصهای استاندارد با هم تفاوت هایی دارد.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه استاندارد کف ایمنی را برای حمایت از حقوق مصرف کنندگان مشخص میکند و کیفیت در یک نظام رقابتی ایجاد میشود تصریح کرد: استاندارد میتواند پایه گذار کیفیت باشد و باید در جامعه این اطمینان را ایجاد کند که کیفیت خدمات و کالاهای ارائه شده جهت مصرف با خطر و مخاطرات برخوردار نیست.
ساده با تاکید بر اینکه باز شدن باب انحصار و تولید کالا در فضای غیررقابتی کیفیت محصولات تولید شده دچار افت میشود، اضافه کرد: تدوین استانداردها، ارزیابی انطباق، تایید صلاحیت و اندازه شناسی ضمن نگاه به استانداردهای بین المللی، چهار رکن نظام استاندارد کشور محسوب میشود.
وی از نگاه دولت به مبحث استانداردهای بومی سخن گفت و یادآور شد: هر چه قدر استانداردها بومیتر باشند یعنی مطابق با شرایط مصرف کنندگان و نیازهای داخلی تعریف شود، این موضوع روی افزایش کیفیت کالا و خدمات تاثیرگذاری بسیار زیادی خواهد داشت.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه بازار محصولات حلال دارای یک و نیم میلیارد نفر جمعیت است تصریح کرد: گیلان دارای پتانسیلهای بسیار زیادی به ویژه در خصوص صنایع کشاورزی و مواد غذایی است و میتواند در زمینه تولید و عرضه محصولات حلال و حتی خدمات گردشگری حلال نقش آفرینی بسیار جدیتری داشته باشد.
ساده تغییر رویکرد سازمان ملی استاندار و صدور استانداردهای حلال در دولت سیزدهم را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: در همین چند ماهه اخیر بیش از ۱۰۰ استاندارد حلال در کشور صادر شده است که تقریبا ۱۰ درصد آن به استان گیلان مرتبط میشود که این امر از شرایط بالقوه و پتانسیل بالای گیلان حکایت دارد.
وی با تاکید بر اینکه تا قبل از پایان سال لوازم خانگی در دستور کار اجباری شدن استاندارد قرار میگیرند افزود: شورای عالی استاندارد تا قبل از پایان سال برگزار میشود و این موضوع در آن طرح میشود، همچنین کمیسیون تخصصی و اولیه اجباری کردن استاندارد لوازم خانگی هم به اتفاق آرا به تصویب رسیده است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ادامه داد: معاونت تدوین و ترویج استاندارد در سازمان ملی استاندار وجود دارد که به شکل تخصصی و در قالب چندین اداره کل به روز رسانی تجهیزات استاندارد را مورد پیگیری قرار میدهد و در این زمینه از ظرفیت متخصصان استان بهره گرفته میشود.
ساده نوع حمایت سازمان ملی استاندارد از شرکتهای دانش بنیانی را هم مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: سازمان ملی استاندارد در دوره جدید تحولی خود به مقوله تسهیل استاندارسازی محصولات دانش بنیان ورود کرده و معتقد است، مولفه تجاری سازی محصولات دانش بنیان با استاندارد سازی آن ارتباطی تنگاتنگ دارند، بنابراین در همین دوره اخیر پروانههای متعددی برای استاندارد این محصولات صادر شد.
نظر شما