مساجد کانون امیدافزایی شوند/ برای حل مشکل فتنه‌ها باید مساجد را پر کنیم

یک خطیب مذهبی با بیان اینکه ما از مساجد غفلت کرده‌ایم و باید مسجد را به کانون امیدافزایی تبدیل کنیم، گفت: برای حل مشکل فتنه‌ها و بسیاری از مشکلات دیگر باید مساجد پر و به مسجد تراز تبدیل شوند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری امروز (پنجشنبه، ۵ آبان) در جمع راهیاران منطقه ای و استانی بنیاد هدایت در نشست «شهید زاهدلویی» که در سالن جلسات مالامیری قم ضمن تسلیت شهادت جمعی از زائرین عملیات تروریستی حرم احمدبن موسی علیه السلام به تبیین نقش و وظیفه مردم و مسئولان در پیشگیری از حوادثی مانند اغتشاشات اخیر پرداخت و گفت: نمی توان در مشکلات جامعه تنها مسئولان را مقصر دانست و نقش افراد، خانواده ها و اقشار مختلف مردم را نادیده گرفت.


 

این خطیب مذهبی ادامه داد: فرافکنی و یا به گردن گرفتن همه تقصیرها صحیح نیست و طبق فرمایش امام باقر علیه السلام برای تحلیلِ مشکل، لازم است تقسیم تقصیر شود و هر شخص یا گروهی سهم خود را در ایجاد مشکل بپذیرد.


 

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت ضمن اشاره به آیه «لا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلَّا ما آتاها» تصریح کرد: هر کس به اندازه ظرفیت خود مسئولیت دارد و باید پاسخگوی وظایف خود باشد و تفاوت تنها در مقدار مسئولیت و تکالیفی است که به عهده هر کس گذاشته می شود.

 

وی ادامه داد: همه ما مسئولیم و مردم باید باور کنند، در اتفاقات نقش دارند و هرکس به اندازه توان و وظیفه خود باید در اصلاح امور تلاش کند و باید باور کنیم که تک تک مردم هم در پیشرفت ها و همه در مشکلات جامعه نقش دارند و باید احساس مسئولیت کنند.


مسجد مدل کوچک حکومت اسلامی در محله است

حجت الاسلام ماندگاری به نقش ویژه مسجد در پیشگیری از فتنه ها و مشکلات اشاره کرد و افزود: ما سنگر مسجد را خالی کرده ایم و مسجد خانه سالمندان شده است؛ برای حل مشکل فتنه ها و بسیاری از مشکلات باید مساجد پر شوند، مساجد باید به مسجد تراز تبدیل شوند؛ مسجد تراز، ده‌ها کارکرد دارد که می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات جامعه باشد و در حقیقت مسجد مدل کوچک حکومت اسلامی است که باید به جایگاه خود برسد.


مسجد باید کانون امید افزایی شود

حجت الاسلام ماندگاری نا امیدی را ریشه بی تحرکی و عامل بسیاری از مشکلات دانست و افزود: بزرگترین رسالت ما برای پرکردن مساجد، امیدافزایی است و مساجد باید کانون امید افزایی شوند.

 

وی تبیین سرمایه های امیدافزای دین وظیفه ائمه جماعات و مساجد برشمرد و گفت: قرآن سه سرمایه امیدافزا به مردم معرفی می کند. اولین سرمایه امید افزای ما در جامعه نقشه و راهنماست و قرآن و عترت مسیریاب های مسیر ما هستند و دین اسلام پاسخ گوی همه نیازهای مردم است، جامعه ای که امام و پیشوا و راهنما دارد، نباید نا امید شود.

 

وی با اشاره به آیه شریفه «فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ» شرط استفاده از قرآن و عترت را پرسش قبل از عمل دانست و بیان کرد: ما باید پیش از اینکه کار اشتباهی را مرتکب شویم باید به سراغ دین برویم، نه در زمانی که کار از کار گذشته است.

 

حجت الاسلام ماندگاری دومین سرمایه امیدافزای جامعه را توکل و توسل دانست و افزود: قرآن کریم می فرماید: «مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ» هر که بر خدا توکل کند خدا او را کفایت خواهد کرد و در آیه دیگری می فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ» ای اهل ایمان، از خدا بترسید و به سوی او وسیله جویید. توکل به خدا و توسل به اهل بیت(ع) دومین عامل امید افزایی در جامعه است.

 

وی اولین شرط توکل و توسل را تلاش و کوشش دانست و افزود: اولین شرط استفاده از توکل و توسل حرکت است؛ تا مردم حرکت نکنند، خدا برکت نمی دهد، مردم باید تلاش کنند تا به نتیجه برسند.

 

حجت الاسلام ماندگاری رعایت حدود الهی و شکرگزاری را دو شرط دیگر توکل و توسل برشمرد و گفت: اگر تنها نیمه خالی لیوان را دیدیم، ناامید می شویم ولی با نگاه به توانایی ها و دارایی های معنوی خود در جامعه امیدافزایی کنیم.


تبیین مفهوم ولایت در جامعه

حجت الاسلام ماندگاری سومین عامل امیدافزا در جامعه را تضمین آینده روشن دانست و خاطرنشان کرد: خدا تضمین داده که آینده مال شما است؛ قرآن کریم می فرماید: «وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ»؛ رهبر معظم انقلاب نیزمی فرماید «آینده روشن است». ظهور قطعی است ولی قابل تعجیل و قابل تأخیر است؛ ظهور پذیرنده، رزمنده و فرمانده می خواهد و این ما هستیم که باید آمادگی برای ظهور را فراهم کنیم.

 

عضو هیئت امناء بنیاد هدایت با تأکید بر اینکه در عصر غیبت، دین خدا و احکام آن باید اجرا شود و برای اجرای آن کسی بهتر از فقیه عادل جامع الشرایط نمی تواند رهبری جامعه را به عهده بگیرد، تاکید کرد: باید مفاهیم اساسی و در رأس آن ولایت در جامعه تبیین شود؛ امام جماعت شعبه ای از ولایت امر و ولایت فقیه در محله است؛ اگر مردم ولایت را فهمیدند و به درستی تبیین شد پای کار می آیند و اگر ما در تبیین ولایت کوتاهی کردیم، باعث بروز مشکلات در جامعه خواهد شد.

کد خبر 1226973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha