هدایت شیعیان و کاهش آسیب پذیری راهبرد امام حسن عسکری (ع) برای مواجهه با جریان های انحرافی

عضو هیات علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) گفت: تقویت و هدایتگری شیعیان و تلاش برای کاهش آسیب پذیری از جریان های انحرافی راهبرد امام حسن عسکری (ع)برای مواجهه با جریان های انحرافی است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین « سیدقاسم رزاقی موسوی» در نشست راهبردها و راهکارهای امام حسن عسکری (ع) در مواجهه با جریان های فکری شیعه در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) که صبح امروز (۷ آبان) برگزار شد، گفت: تقویت هدایتگری شیعیان و مبانی اعتقادی و کاهش اثرگذاری جریان های انحرافی از راهبردهای اصلی امام حسن عسکری (ع) برای مواجهه با جریان های انحرافی است.

 

عضو هیات علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) افزود: جریان فکری شیعه امامیه یا اثنا عشری بعد از امام حسن عسکری (ع) جریان اکثریت است. از مهم ترین ویژگی این جریان فکری، اعتقاد به امامت و انحصار در امامت می باشد، از نظر اجتماعی هم در خفقان سیاسی قرار داشتند و بعضا هم شکوه های شیعیان را به دنبال داشتند.

 

وی  شاخصه های مهم جریان فکری امامیه را پذیرش اندیشه های امام و رعایت تقیه و اعتقاد به امامت امام مهدی (عج) برشمرد و گفت: تقویت سازمان وکالت دومین راهکار امام حسن عسکری (ع) است. تعداد وکلای امام حسن عسکری (ع) را تا 21 نفر اعلام کرده اند.

 

حجت الاسلام والمسلمین رزاقی موسوی افزود: افزایش اختیار وکلا و سفارش به شیعیان در اطاعت از وکلا دو موضوعی است که امام حسن عسکری (ع) به آنها تاکید کرده اند و  باید به آن توجه داشته باشیم.کاهش ارتباط با مردم برای زمینه سازی پذیرش مساله غیبت از راهکارهای دیگر امام حسن عسکری (ع) برای تقویت جریان فکری شیعیان بوده است.

 

عضو هیات علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) ادامه داد:  جریان فکری دوم واقفیه است که ریشه آن از زمان پیامبر اکرم (ص) مشاهده می کنیم. فرقه واقفیه به گروهی از شیعیان گفته می شود که بر امامت امام موسی کاظم توقف کرده و امامت امام رضا (ع) را نمی پذیرند. در زمان امام حسن عسکری (ع) امتداد این جریان فکری را داریم.

 

حجت الاسلام والمسلمین رزاقی موسوی گفت: توقف در امامت یکی از ائمه و اعتقاد به مهدویت آن امام و انکار امام زمان مهدی موعود (عج) و اعتقاد به رجعت و مبارزه با ظلم سه شاخصه اصلی جریان فکری واقفیه است. امام حسن عسکری (ع) در مواجهه با این جریان فکری، فعال بوده و سه راهکار مبارزه علمی و رد عقاید آنها و توصیه اصحاب به مخالفت با این شیوه، پاسخگویی مستقیم امام به سوالات، بیان ماهیت واقفیه و بیزاری از آنها را ارائه می کند.

 

عضو هیات علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) گفت: جریان فکری زیدیه، جریان فکری دیگری است که در دوره امام حسن عسکری (ع) فعال هستند و شاخصه های آنها نیز قیام مسلحانه و قیام علنی علیه ستمگران است و شرط امام را در چنین اقداماتی می دانند. امام حسن عسکری (ع) در مواجهه با این جریان نیز تبیین اندیشه های زیدیه و انحرافی بودن آنها، توصیه به اصحاب برای مبارزه علمی با جریان فکری زیدیه را در پیش گرفته است.

 

حجت الاسلام والمسلمین رزاقی موسوی با بیان اینکه آخرین جریان نیز جریان غلات است و منسوب به شیعه است، گفت: شاخصه های این جریان اعتقاد به نبوت ائمه و بابیت خودشان نسبت به آنها، دروغ بستن به ائمه و تصاحب اموال آنها، امام حسن عسکری (ع) در مواجهه با جریان های غالیانه تلاش می کند که اندیشه های آنها را اصلاح کند.

 

عضو هیات علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) ادامه داد: گام اولیه امام حسن عسکری (ع) این است که هدایتگری داشته باشد و اگر نشد در گام دوم، اظهار بیزاری و لعن آنها و برخورد جدی با جریان فکری غالیه. برحذر داشتن شیعه از ارتباط با غلات نیز از تاکیدات امام حسن عسکری (ع) در مواجهه با غالیان است.

 

وی راهبرد امام حسن عسکری (ع) در مواجهه با جریان فکری غالیه را تقویت و هدایتگری شیعیان و تلاش برای کاهش آسیب پذیری از جریان های انحرافی عنوان کرد و گفت: استفاده از شیوه های جایگزین مثل نامه نگاری و تقویت سازمان وکالت و برخوردهایی که می شد از دیگر راهکارهای امام حسن عسکری (ع) برای مواجهه با این جریان فکری است.

 

 

 

کد خبر 1227282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha