دغدغه ها و آسیب شناسی نمایندگان مردم در حوزه عفاف و حجاب

نشست هم اندیشی مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر با حضور ۲۱ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ۸ فراکسیون برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، در این نشست که با حضور مسئولان و معاونان ستاد امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شد، نمایندگان شهرهای مختلف به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.

مهم ترین مباحث مطرح شده در این نشست ارتقاء جایگاه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور جهت نظارت بر دستگاه های حاکمیتی و پاسخ‌گویی به مطالبات مردم، اصلاح مسائل فرهنگی در آموزش و پرورش، دانشگاه ها، صدا و سیما و...، برنامه‌ریزی بلند مدت و کوتاه مدت برای بحث عفاف و حجاب، اصلاح قوانین ناکارآمد و وضع قوانین مطلوب در این حوزه همچنین قرار گرفتن مجلس شورای اسلامی در رأس پیگیری مسائل مربوط به عفاف و حجاب کشور بود.

ضرورت پشتیبانی از ستاد امر به معروف برای تحقق مطالبات مردمی

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته، بر تقویت ساختاری، کمی و کیفی ستاد امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد.

وی با بیان این‌که نسبت به جایگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر در گذشته حتی از سوی مجلس نیز غفلت‌هایی صورت گرفته است، گفت: نمایندگان نسبت به ستاد احساس مسئولیت می‌کنند و بر تقویت آن تأکید دارند.

رئیس فراکسیون دفاع و اقتدار ملی با بیان این‌که وظیفه ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور از حیث مأموریت و گستره فراقوه‌ای است گفت: اگر پشتیبانی‌های لازم از ستاد صورت نگیرد، نمی‌تواند مسئولیت‌های خود را در قبال جامعه انجام دهد.

وی همچنین با انتقاد از کم کاری دستگاه‌های متولی در بحث عفاف و حجاب، قول پیگیری اصلاح قوانین مربوط به عفاف و حجاب را داد.

تصویب قوانین فاقد قابلیت اجرا سبب وهن قانون است

حجت الاسلام والمسلمین مهدی باقری، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که طرح جامع عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید در مرکز پژوهش های مجلس نیز مورد بررسی قرار گیرد، اظهار داشت: این طرح برای قانونی شدن باید روال خود را طی کند.

وی با بیان این که برخی از قوانین تصویب شده در حوزه حجاب قابلیت اجرا ندارد، گفت: در این زمینه مجلس نیز کم کاری‌هایی داشته است و تصویب قانونی که قابلیت اجرا ندارد سبب وهن قانون است.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تأکید بر این که طرح عفاف و حجاب به لحاظ فنی باید از سوی فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر و مرکز پژوهش های مجلس مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا به ساختار قانونی نزدیک تر شود، گفت: ستاد امر به معروف مباحث قانونی عفاف و حجاب را از مجلس پیگیری کند.

وی افزود: همچنین ستاد امر به معروف و نهی از منکر بزرگترین معروف ها را در اولویت های خود قرار داده و بزرگترین منکرهای جامعه را پیگیری کند.

انتقاد از رفتارهای دوگانه مسئولان در قبال سلبریتی ها

دکتر محمدمهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ستاد امر به معروف در پیگیری مسائل، اولویت بندی داشته باشد.

وی در ادامه با بیان این که در بحث حجاب نیازمند کار فرهنگی هستیم، یادآور شد: وقتی بعضی مسئولان مدارس به حجاب اعتقادی ندارند، آیا می توان انتظار داشت دانش آموزان محجبه باشند؟

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به این که بازیگران و بازیکنان، الگوهای جوانان ما شده اند از عملکرد صدا و سیما نسبت به سلبریتی ها شدیداً گلایه کرد.

وی گفت: بازیگران و بازیکنان میلیاردها تومان پول بیت المال را دریافت می کنند ولی بعضی از آنها رفتارهای خلاف شرع انجام می دهند و نسبت به رفتارهای آن ها بی توجه هستیم؛ تمام این تبعیض ها و دوگانگی ها را جوانان می بینند.

این نماینده مجلس، قیمت بالای پوشش های اسلامی را از مشکلات افراد محجبه دانست و گفت: گاها شنیده می شود که قیمت چادر مشکی تا 5 میلیون تومان است، حتی مانتوی اسلامی و شرعی در بازار گیر نمی آید.

آمادگی مجلس برای پیگیری طرح‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر

مهدی سعادتی بیشه سری، نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با بیان این که طرح عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر دارای مباحث مطلوبی است، عنوان کرد: در بحث عفاف و حجاب باید قوای سه گانه، حوزویان، فرهنگیان، دانشگاهیان و همه پای کار بیایند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 50 تا 70 سازمان و نهاد فرهنگی در کشور داریم که بیشتر آن ها تماشاگر بوده و کار خاصی انجام نمی دهند، افزود: باید الزاماتی ایجاد کنیم که همه پای کار بیایند.

سعادتی، آمادگی مجلس را برای پیگیری قانونی شدن طرح عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد و گفت: برای این ستاد باید جایگاه ویژه ای در نظر گرفت و تمام قوا پای کار بیایند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان سخنان خود پیشنهاد داد تا کارگروه تخصصی با حضور روسای کمیسیون ها، نمایندگان مجلس، نمایندگان دولت و قوه قضاییه برای پیگیری طرح عفاف و حجاب ستاد امر به معروف تشکیل شود و تا حصل نتیجه مطلوب، کار را دنبال کند.

 تفکر امر به معروف و نهی از منکر باید در مسئولان نهادینه شود

محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که باید تفکر امر به معروف و نهی از منکر در بدنه دولت، سیاست گذاران، نمایندگان و مجریان ایجاد شود، خاطرنشان کرد: تا این تفکر نهادینه نشود، قوانین اجرا نخواهد شد.

وی با بیان اینکه امروز تفکر لیبرالیستی بر بخشی از مدیران حاکم شده است، افزود: تا فرهنگ سازی و اقناع سازی نسبت به عفاف و حجاب نداشته باشیم هیچ اقدامی به نتیجه مطلوب نمی رسد.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تأکید کرد: طرح عفاف و حجاب ستاد امر به معروف نیز باید با کار کارشناسی همین ستاد و با حضور نمایندگان مجلس و دولت تبدیل به طرح اولیه شده سپس در چهارچوب قانون قرار گیرد و مبنا نیز نظر کمیسیون فرهنگی در نظر گرفته شود.

 استفاده از ظرفیت حوزویان و دانشگاهیان برای بررسی طرح عفاف و حجاب

حجت الاسلام محمدرضا مبلغی، رئیس فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس و نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در سخنانی گفت: عفاف و حجاب موضوع اساسی است که برای بررسی آن علاوه بر ظرفیت قوای سه گانه باید از ظرفیت صاحب نظران، مرکز پژوهش ها، فقها، حوزه های علمیه، پژوهشکده ها، مجریان، ستاد امر به معروف، جامعه شناسان، روانشناسان و حقوقدانان استفاده شود.

 باید گشت ارشاد برای مسئولان وجود داشته باشد

حجت الاسلام احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که باید گشت ارشاد برای مسئولان و متولیان وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: درصد بالایی از افرادی که در جامعه هنجارشکنی می کنند کارمندان دستگاه های حاکمیتی هستند.

وی خواستار حمایت های تشویقی برای بحث حجاب شد و تأکید کرد: در شهرها لباس اسلامی پیدا نمی شود؛ بنده بارها به وزیر ارشاد گفتم همان گونه که نمایشگاه کتاب برپا کرده و به افراد بن کتاب می دهید، در شهرستان ها هم نمایشگاه عفاف و حجاب برپا کنید و به خانواده ها بن چادر بدهید.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برخی از محتواهای آموزشی بدحجابی و بی حجابی را القا می کنند، افزود: سیستم آموزشی با کمبود 260 هزار معلم مواجه است و درصد قابل توجهی از معلمان جذب شده حتی دانشگاه فرهنگیان، تربیت معلم و دانشسراها را ندیده اند.

کار فرهنگی لازم است ولی کافی نیست

زهره سادات لاجوردی، دبیر عفاف و حجاب کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس  ، عدم تربیت کادر انقلابی را یکی از مشکلات جامعه دانست و تصریح کرد: متأسفانه برخی از مدیران میانی دستگاه ها هم اعتقادی به موضوع حجاب ندارند لذا قانون را به راحتی اجرا نمی کنند.

وی افزود: کار فرهنگی لازم است ولی کافی نیست و در کنار کار فرهنگی حتما باید بحث قوانین و اجرای آن نیز مدنظر باشد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که قانون کنونی حجاب نیاز به اصلاح دارد، گفت: طرح عفاف و حجاب ستاد دارای نقاط قوت خوبی است که برخی از آن ها شامل پرهیز از تنش زایی، تبدیل جرم به تخلف و شروع از دستگاه های دولتی است.

وی ادامه داد: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر به موازات پیگیری طرح عفاف و حجاب در عرصه های دیگر همانند مقابله با فساد و بی عدالتی ورود جدی داشته باشد.

انجام کار فرهنگی و قانونی برای مقابله با پدیده بی حجابی

دکتر غلامرضا منتظری، نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با بیان این که برخورد ما با پدیده بی حجابی باید ریشه ای باشد، گفت: سر پل های وضع موجود را پیدا کنیم و در حوزه فرهنگ و قانون ورود داشته باشیم و در بحث فرهنگ به حوزه زیر بنایی توجه ویژه شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای پیگیری بحث قانون عفاف و حجاب باید با نخبگان جامعه شناسی، روانشناسی، دختران و پسران منتقد و موافق جلسه داشته و نظر آن ها را بخواهیم و در گام بعدی به الزامات تحقق قانون ورود کنیم.

شرح وظایف دستگاه های متولی فرهنگ مشخص نیست

دکتر مهدی روشنفکر، نماینده مردم بویراحمد و دنا نیز با بیان این که باید از دیدگاه صاحب نظران، جامعه شناسان، روانشناسان درباره موضوع عفاف و حجاب بهره برد، تصریح کرد: برای رسیدن به هدف باید برنامه و محتوا همراه با کار پژوهشی داشت همچنین شیوه رسیدن به هدف نیز مشخص باشد.

وی اضافه کرد: دستگاه های متولی فرهنگ فراوان هستند ولی شرح وظایفشان مشخص نیست حتی اهداف این ارگان ها به درستی مشخص نشده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که صرفاً با اقدامات قهری و سخت گیرانه نمی توان مسائل فرهنگی را به صورت نرم و مستمر پیاده سازی کرد، عنوان کرد: کارهای فرهنگی می تواند بسیار جذاب تر باشد.

 تنها با کار فرهنگی نمی توان مشکل را حل کرد

دکتر مجتبی یوسفی، نماینده مردم نماینده مردم اهواز، باوی،حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که قانون باید ضمانت اجرایی داشته باشد، خاطرنشان کرد: کار باید ایجابی و سلبی ولی به درستی انجام شود و تنها با کار فرهنگی نمی توان مشکل را حل کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ 17 نهاد در حال فعالیت هستند، گفت: پیشنهاد بنده این است که برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر یک جایگاه ویژه ای در نظر گرفته شود به گونه ای که این نهادها برای کار فرهنگی با ستاد هماهنگی داشته باشند و بودجه ای که می خواهند دریافت کنند تنها پس از تأیید ستاد پرداخت شود.

برای احیای امر به معروف و نهی از منکر باید هزینه کرد

حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر این که برای بحث احیای امر به معروف و نهی از منکر هم باید هزینه کرد و هم به مسائل رسانه ای آن توجه کرد، خواستار تعیین جایگاه ویژه برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر شد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان این‌که در بحث عفاف و حجاب باید قدم نخست حل مشکل بی حجابی کارمندان دولت باشد، گفت: در حوزه حجاب مشکل ما مجریان هستند.

 آغاز حل مشکل عفاف و حجاب از ادارات دولتی

دکتر احمد مرادی، نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی نیز از ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای طرح جامع عفاف و حجاب تقدیر و تشکر کرد.

وی در ادامه با بیان این که عموم مردم حجاب را قبول دارند، گفت: در حال حاضر آن چه بیشتر جای نگرانی دارد تبعیض، فساد و بی عدالتی است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: حل مشکل عفاف و حجاب باید از ادارات دولتی شروع شود؛ این ها حقوق بگیر دولت هستند، راحت تر می توان ساماندهی کرد.

 قانون کنونی ناقص است و باید اصلاح شود

علیرضا نظری، نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی با بیان این که حجاب از مسلمات دین است، گفت: قانون کنونی ناقص است و باید اصلاح شود.

وی ادامه داد: متأسفانه در بحث عفاف و حجاب شاهد برخوردهای سلیقه ای هستیم که خلاف قانون است.

نظری، خواستار تهیه نقشه راه کوتاه مدت و بلندمدت برای بحث حجاب شد و گفت: اصلاح متون درسی و آغاز کار از مدارس زمان بر است، باید برای وضعیت کنونی یک برنامه کوتاه مدت در نظر گرفت.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با بیان اینکه فرهنگ سازی خوب است ولی کار فرهنگی نیازمند الزامات قانونی است، تصریح کرد: مگر می شود تنها با کار فرهنگی مشکل را حل کرد؟ بخشی از فرهنگ سازی با الزامات رخ می دهد.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه عده ای از افراد با امکانات همین نظام با عفاف و حیا مقابله می کنند.

 حجاب را از دستگاه های دولتی شروع کنیم

اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این که در تدوین قانون حجاب باید به تنوع قومیتی توجه شود، یادآور شد: مجموعه های زیر نظر مجلس همانند مرکز پژوهش ها باید در تدوین قوانین کمک کار ستاد امر به معروف و نهی از منکر باشند.

عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: باید کار حجاب را از دستگاه های دولتی شروع کنیم.

 

کد خبر 1227325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha